Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers komt onder $ 46k terwijl BTC-transacties worden vergeleken met ruilhandel en handelen in postzegels

ruilhandel 

Afbeeldingsbron: NY Times

De Bitcoin koers kwam eerder vandaag onder $46k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had over het algemeen een trage dag aangezien de koers licht daalde na enkele kleine vroege winsten. Altcoins boekten ook enkele kleine verliezen, afgezien van enkele anomalieën. Daarover later meer.

Ander nieuws: twee centrale bank-functionarissen van twee grote landen hebben hun mening gegeven over de cryptosector, één uit Zweden en één uit Mexico. Beide zijn erg kritisch over Bitcoin. Daarover later meer.

De verklaring van Bitcoin als wettig betaalmiddel door El Salvador zou naar verwachting worden gevolgd door veel uitdagingen en nu zijn deze werkelijkheid geworden. Na een vastgelopen lancering van de Bitcoin-wallet van de overheid, zijn beleggers op de obligatiemarkt begonnen te wedden tegen de BTC-beweging van de overheid. De door de overheid uitgegeven obligaties lijden nu. Deze bewegingen werden echter verwacht aangezien veel van deze investeerders zich niet realiseren welke cruciale rol de crypto momenteel speelt en doordat zij beladen zijn met de holle beloften van het conventionele banksysteem.

Facebook's rebranded cryptocurrency Diem probeert nog steeds een stempel te drukken in de sector. Het project, voorheen bekend als Libra, ziet de laatste tijd nieuw licht. De vijandige reactie van de regering van de vorige keer ligt echter nog vers in het geheugen van mensen en Zuckerberg zal het in de nabije toekomst misschien moeilijk vinden om hen van het tegendeel te overtuigen.

Bitcoin koers zakt onder $46k

Bitcoin handelt momenteel op $ 45.7k op het moment van schrijven. De cryptocurrency neigt momenteel licht naar beneden, aangezien de stieren vorige week tegen een betonnen muur rond $ 48k aanliepen. Dit geeft de beren een kans om weer in het spel te komen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $46,3k. Het steeg tot ongeveer $ 47k rond 3 uur 's ochtends toen de stieren een kleine positieve sessie hadden. Maar daarna was het grotendeels aan het dalen, aangezien de koers met regelmatige tussenpozen onder $ 46k daalde voordat het daaropvolgende herstel z’n intrede deed. Rond 16.00 uur ging de Bitcoin koers echter onder de $46k en het heeft sindsdien geen herstel meer gemaakt. Dit toont aan dat de beren nog steeds in staat zijn om de koers naar beneden te trekken en daar te laten blijven.

Bitcoin staat onder druk van de beren die proberen een van de meest onwaarschijnlijke comebacks te maken. Nog maar een week geleden stond de koers boven de $52k en het zag er naar uit dat de koers eenvoudig naar $60k zou kunnen, maar de beren zijn erin geslaagd om wat controle terug te krijgen. Nu is de strijd aan de gang. De stieren zijn op dit moment mat, maar de algemene trend is momenteel gemengd en alleen een beweging onder $ 43k zal daar waarschijnlijk verandering in brengen. Dat is het niveau dat de stieren ten koste van alles moeten verdedigen. Voor de beren is het absoluut noodzakelijk om deze koersdaling niet tijdelijk te laten zijn en het onder de $ 50k te houden. Zolang de koers onder dit niveau blijft, hebben de beren een kans om de zaken onder controle te houden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 860 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins na prijsdalingen

De meeste grote altcoins boekten prijsdalingen in de loop van de dag, op enkele uitzonderingen na. Munten zoals Ethereum (ETH, -4,5%), Cardano (ADA, -4,8%), Dogecoin (DOGE, -3,5%), Chainlink (LINK, -7,5%), Bitcoin Cash (BCH, -4%) en Litecoin ( LTC, -3,5%) boekten allemaal wat verliezen. Sommigen, zoals Terra (LUNA, 35%) en Avalanche (AVX, 15%) slaagden er echter in om grote winsten te behalen. Terra wil doorbreken in de top 10 munten ter wereld.

In ander nieuws…..

Wat is Bitcoin? Twee topmanagers van centrale banken bieden verschillende verklaringen

Twee gouverneurs van centrale banken, een uit Mexico en een uit Zweden, gaven hun mening over Bitcoin en digitale valuta in het algemeen, beide kritisch over de digitale valutascène.

De Mexicaanse Díaz de León verklaarde in een recent interview dat Bitcoin's toepassing als een betrouwbare valuta faalt, daarbij verwijzend naar het volatiele prijskarakter. Hij vergeleek Bitcoin vaag met een ruilsysteem, maar hij zei dat Bitcoin meer een vluchtige vorm van ruilhandel was en geen echte valuta.

De Zweedse tegenhanger Sveriges Riksbank daarentegen vergeleek Bitcoin-handel met het verzamelen van postzegels. Postzegels zijn al heel lang een verzamelobject, maar ze zijn niet bedoeld als valuta. Hij was ook van mening dat privégeld een geschiedenis heeft van te verdwijnen in de loop van de tijd. Volgens hem zou het door de overheid uitgegeven geld in de nabije toekomst oppermachtig blijven.

Beiden moeten hun begrip van het cryptocurrency-systeem verbeteren. Bitcoin zal voor velen geen normaal dagelijks valutagebruik zijn, maar een waarde-opslag. Dat is zeker en Bitcoin is ook niet bepaald privaat geld, maar eerder publiek geld, aangezien het beschikbaar is voor het publiek om direct te bezitten, transacties uit te voeren en te verifiëren. Fiat-geld is in geen van deze drie categorieën publiek geld. Ook waren in de geschiedenis goud en zilver de dominante valuta's en beide lijken meer op Bitcoin dan op fiatgeld. Hoewel de regeringen de edele metalen reguleerden, was hun waarde inherent en niet alleen omdat het gezicht van een monarch erin was uitgehouwen. De heer Riksbank moet daarom meer lezen over geld, aangezien hij ironisch genoeg aan het hoofd staat van een organisatie die het letterlijk probeert te beheersen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram