Overheidsmedewerker betrapt op het exploiteren van Bitcoin-mininginstallaties in kantoor, Noord-Korea Crypto Hackers medeplichtige veroordeeld tot 11 jaar
Christopher Naples een klerk op de kantoren van Suffolk County in de VS, is beschuldigd van het strategisch plaatsen van Bitcoin-miningplatforms op zijn werkplek in het Riverhead Center in New York County. Napels, een supervisor voor IT-operaties, zou tot 46 apparaten hebben aangesloten om de toonaangevende cryptocurrency te minen.
De IT-supervisor verborg de BTC-rigs "onder vloerplanken" en achter elektrische wandpanelen. Er wordt aangenomen dat sommige apparaten sinds februari van dit jaar in gebruik zijn.
Volgens de officier van justitie van Suffolk County, Timothy Sini, vereisen crypto mining-activiteiten "een enorme hoeveelheid middelen". Sini merkte op dat cryptocurrency-mijnbouwapparatuur enorme hoeveelheden elektrische stroom verbruikt, en dat miners ook "koelkosten" maken. Sini merkte op dat Napels een manier had gevonden om dit allemaal online te brengen in het kantoor, maar 'helaas ging dit ten koste van van de belastingbetaler'.
Rapporten beweren dat de acties van de IT-supervisor voor Suffolk County een extra 6.000 USD aan elektriciteitskosten hebben veroorzaakt. Enkele van de juridische implicaties van het gedrag van Napels zijn onder meer de beschuldiging van diefstal van persoonlijke eigendommen en computerschending. Indien veroordeeld, kijkt de BTC-miner naar een mogelijke gevangenisstraf van maximaal 15 jaar.
Napels pleit onschuldig, vrijgelaten zonder borgtocht
Sini werd geciteerd door een nieuwsuitzending en zei dat het onaanvaardbaar is dat "districtsmedewerkers, die al op de openbare loonlijst staan" belastingbetalers belasten door "overheidsmiddelen te gebruiken voor hun eigen persoonlijk gewin". Interessant is dat de IT-supervisor zonder borgtocht werd vrijgelaten nadat hij onschuldig had gepleit.
Terwijl Napels wacht op een telefoontje van onderzoekers, werd Ghaleb Alaumary, een Amerikaans-Canadees staatsburger, voor 11 jaar gevangengezet voor het helpen van Noord-Koreaanse militaire hackers.
Volgens een federale rechtbank in de Verenigde Staten zal hij ook afstand doen van 30 miljoen dollar aan restitutie. Alaumary, gevestigd in Ontario, stemde in met beschuldigingen van het helpen van de hackers bij het witwassen van hun onrechtmatig verkregen vermogen.
Hij fungeerde als de geldautomaat van de hackers en formuleerde manieren om geld te laten uitbetalen met de hulp van anderen. Zo hielp hij geld opnemen van BankIslami, een Pakistaanse financiële instelling. Met BankIslami konden de Noord-Koreaanse hackers fraudecontroles negeren en opnamelimieten en -saldi manipuleren. De bank verloor ruim zes miljoen dollar.
Afgezien van het helpen van de hackers bij het verplaatsen van zwart geld, pleitte de Amerikaans-Canadese burger ook schuldig aan het frauduleus ontvangen van bijna tien miljoen dollar van een Canadese universiteit door zich voor te doen als vertegenwoordiger van een bouwbedrijf.
Noord-Koreaanse crypto-hackers hebben $ 1,7 miljard in crypto gestolen
Volgens het ministerie van Justitie (DOJ) heeft Alaumary "het geld witgewassen via bankoverschrijvingen, geldopnames" en cryptocurrency. Rapporten suggereren dat in Hong Kong gevestigde crypto-hackers erin zijn geslaagd om in totaal 1,7 miljard USD aan crypto over te hevelen van crypto-exchanges.
Terwijl Alaumary zijn straf van 11 jaar begint, kan Michael Ackerman worden veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf nadat hij schuldig heeft gepleit voor het oplichten van investeerders voor meer dan 30 miljoen USD.
Volgens de beschikbare informatie overtuigde de man uit Ohio investeerders om lid te worden van de Q3 Trading Club en Amerikaanse dollars te storten. In ruil daarvoor zou hij na elke 30 dagen een gegarandeerd rendement van 15 procent bieden.
Audrey Strauss, een advocaat in het zuidelijke district van New York, onthulde dat de beschuldigde "miljoenen dollars aan investeringen had ingezameld voor zijn nep-cryptocurrency-praktijken."
Om zijn claim op maandelijks rendement van 15 procent kracht bij te zetten, onthulde de advocaat dat Ackerman de financiële gegevens van zijn fonds had gemanipuleerd om een saldo van meer dan 300 miljoen USD weer te geven. De DOJ ontdekte echter dat het saldo van het fonds nooit meer dan $ 5.000.000 bedroeg.
Gerechtelijke documenten onthulden ook dat de man uit Ohio $ 9 miljoen investeerdersgeld gebruikte om voertuigen en onroerend goed te kopen en een weelderige levensstijl leidde.
"Investeren en handelen in Bitcoin"
Volgens Strauss vertelde Ackerman investeerders dat de fondsen "zou worden gebruikt om te investeren en te handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies".
Strauss voegde eraan toe dat "volgens de voorwaarden van zijn pleidooi, Ackerman ermee instemde om minstens 30,6 miljoen USD terug te betalen. Hij stemde er ook mee in om de sieraden, onroerend goed en andere items die "frauduleus verkregen" waren met het geld van de slachtoffers verbeurd te verklaren.
Onlangs heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een nieuwe beleggerswaarschuwing uitgegeven over investeringszwendel gericht op cryptocurrencies. De SEC ziet een verband tussen de opkomst van crypto-zwendel en de toegenomen populariteit van cryptocurrencies.
In een verklaring merkte de effectenwaakhond op dat beleggers mogelijk worden gedreven door angst om iets te missen, ook wel bekend als FOMO. De SEC adviseerde beleggers om “voorzichtig te zijn als ze rode vlaggen tegenkomen zoals gegarandeerd hoge beleggingsrendementen […], niet-gelicentieerde/niet-geregistreerde verkopers […], torenhoge rekeningwaarden […], klinkt te mooi om waar te zijn, [ … en] valse getuigenissen."