Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC koers vlak op $ 45,5k terwijl Bitcoin historisch 700.000ste blok registreert

700000 Bitcoin blocks 

Bitcoin sloot eerder vandaag op ongeveer $ 45.5k, doordat de koers zich opnieuw herstelde na een dip tot bijna $ 44k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat onder druk van de beren die de koers verder willen verlagen naar $ 40k en mogelijk lager, maar tot nu toe hebben de bulls standvastig verdedigd. Altcoins aan de andere kant hadden een grotendeels positieve dag met veel winsten, ondanks een weinig inspirerende Bitcoin koers. Daarover later meer.

In ander nieuws gaat de uitrol van Bitcoin in El Salvador niet zo soepel als misschien werd verwacht door de pro-Bitcoin-president Nayib Bukele. Het land wordt geconfronteerd met protesten van activisten en leden van het maatschappelijk middenveld tegen deze vermeende overhaaste stap. Daarover later meer.

Het Bitcoin-netwerk registreerde gisteren een historisch 700.000ste blok, wat een nieuwe mijlpaal betekende voor het 12 jaar oude valutanetwerk. Het is een moment om te genieten en terug te kijken voor crypto-investeerders en -financiers die nog steeds sterk zijn ondanks talloze voorspellingen in de loop der jaren dat Bitcoin binnenkort dood zal zijn en dat de waarde zal teruglopen naar nul. Het netwerk bereikte 600.000 blokken in oktober 2019 en het heeft minder dan 2 jaar nodig gehad om er nog eens 100.000 meer te vullen.

OpenSea, de grootste Non Fungible Token (NFT)-marktplaats ter wereld, heeft een zichtbare klap in handelsvolumes gezien. De daling is deels te wijten aan de afkoelende interesse in de NFT-scène en aan de bug van OpenSea op het platform die resulteerde in een onbedoelde verspilling van meer dan $ 100k aan NFT's.

Bitcoin koers vlak op $ 45.5k

Bitcoin wordt momenteel geconfronteerd met toenemende druk van de beren, aangezien de koers dagelijks naar beneden blijft bewegen voordat hij later herstelt naarmate de dag verstrijkt. De cryptocurrency had een grotendeels bullish augustus, maar wordt nu geconfronteerd met een licht bearish begin van september, aangezien de koers met meer dan 10% is gedaald.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $45,6k. Onmiddellijk maakte de cryptocurrency een duikvlucht en noteerde kort voor middernacht een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 44,2k. Daarna herstelde de koers zich snel boven $45k en is daar sindsdien grotendeels gebleven. Rond 11.30 uur begon Bitcoin zich verder te herstellen en handelt nu rond de $45,6k op het moment van schrijven, nadat hij enkele ogenblikken daarvoor bijna $46k had bereikt.

Bitcoin staat de afgelopen 4-5 dagen dagelijks onder druk van de beren. Hoewel de stieren momenteel sterk genoeg zijn om elke sterke opmars van de beren af ​​te weren, zijn ze nog steeds te zwak om de rally voort te zetten naar $ 50k en dan mogelijk naar boven. Dus de beren hebben een kans en ze zijn op zoek naar een doorbraak. De stieren moeten $ 44k verdedigen, anders zal de kortetermijntrend naar de beren verschuiven. De stieren aan de andere kant moeten zich hergroeperen en richting $ 50k gaan zodra ze er klaar voor zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 855 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, weken af ​​van Bitcoin en boekten gedurende de dag wat gemengde winsten. Cardano (ADA, 13%), Polkadot (DOT, 7%), Avalanche (AVAX, 17%), Litecoin (LTC, 4%) en Algorand (ALGO, 5%) noteerden forse koersstijgingen tijdens de daghandel. De rest van de altcoins boekte meestal minder winst of bleef ongewijzigd.

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws….

El Salvador geconfronteerd met Bitcoin-protesten

Het besluit van de regering van El Salvador om Bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen, resulteert in enige reactie van activisten en leden van het publiek. De langzame, enigszins lukrake uitrol en een aantal andere regeringsstappen zijn enkele van de redenen waarom sommige burgers ertegen protesteren.

Om te beginnen zeggen activisten dat de zaak niet met het publiek is besproken en dat er niet genoeg crypto-educatie in het land is om het adoptieproces gemakkelijker te maken. Dat klopt, want president Nayib Bukele wilde haasten met deze beslissing en niet veel pluralistische deelname van het publiek uitnodigen. De regering heeft naar verluidt ook een tech-ondernemer gearresteerd omdat hij zich tegen deze stap had uitgesproken. Het portemonnee-adres dat door het overheidsteam is vrijgegeven, liep bij de inauguratie ook tegen een aantal bugs aan voordat ze uiteindelijk werden opgelost.

Het is belangrijk voor El Salvador om te slagen, aangezien de ogen van de wereld nu op de kleine natie zijn gericht als de eerste land dat van Bitcoin een wettig betaalmiddel maakte. Dat zal echter moeilijk te bereiken zijn als het volk er tegen is en de overheid, in plaats van het leven van de burgers gemakkelijker te maken, mensen arresteert omdat ze hun basisrechten uitoefenen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram