Welk land volgt El Salvador in het omarmen van Bitcoin als wettig betaalmiddel?

 

Grayscale CEO speculeert over landen die Bitcoin waarschijnlijk als wettig betaalmiddel zullen aannemen, Texas plant grondwetswijziging in het voordeel van BTC

Bitcoin (BTC) diehards zijn onder de indruk van het besluit van El Salvador om de leidende cryptovaluta formeel als wettig betaalmiddel te erkennen. De CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, is een van de individuen die speculeert over andere landen die waarschijnlijk in de voetsporen van El Salvador zullen treden.

Grayscale heeft meer dan $30 miljard aan crypto-activa onder beheer. Tijdens een gesprek met Yahoo Finance Live baseerde Sonnenshein zijn beoordeling op de acceptatiegraad van de munt. Volgens de directeur hebben opkomende markten "de hoogste" cryptocurrency-snelheid.

Voor Sonnenshein bevinden dergelijke landen zich waarschijnlijk in 'Afrika, Zuidoost-Azië en delen van Zuid-Amerika'.

Terwijl hij commentaar gaf op de stap van El Salvador om BTC als wettig betaalmiddel te gebruiken, merkte de directeur van Grayscale op dat het enige nadeel is dat de uitrol "snel gebeurde".

Sommige crypto-supporters denken dat het tijd is om in cryptocurrencies te investeren. De chief information officer van Bitwise, Matt Hougan, zei bijvoorbeeld dat dit nu "de beste tijd is om de cryptomarkt te betreden".

Oekraïne legaliseert Bitcoin

Hougan zei dat de eerste jaren gingen over het krijgen van crypto van "nul naar één. Nu is de vraag hoe snel we kunnen schalen van één naar 100." De Bitwise CIO merkte op dat verdere adoptie afhankelijk is van regelgeving.

Het Oekraïense parlement heeft bijvoorbeeld een wet aangenomen die BTC legaliseert. Na bijna unanieme steun wacht het wetsvoorstel op goedkeuring van de president van het land, Volodymyr Zelenskyy.

Voorheen mochten Oekraïners handelen in virtuele valuta, maar zonder veel duidelijkheid over het standpunt van de regering. Dit leidde ertoe dat cryptobedrijven onder nauwlettend toezicht van regelgevers opereerden.

Volgens rapporten hebben Oekraïense "autoriteiten de neiging om een ​​strijdlustige houding aan te nemen" tegenover virtuele activa. Als zodanig beschouwden ze crypto lang als oplichterij, "overvielen ze crypto-gerelateerde bedrijven en namen ze vaak dure apparatuur in beslag zonder enige reden."

Als Zelenskyy zijn handtekening plaatst, hebben Oekraïners een niveau van beveiliging tegen cryptofraude. Ook heeft de wetgeving enkele veelvoorkomende termen gedefinieerd die verband houden met cryptocurrencies.

In plaats van het te erkennen als wettig betaalmiddel, zoals het geval is met El Salvador, zet de wetgeving BTC echter niet in concurrentie met de fiat-valuta van het land of geeft het een verplichte plaats in de lijst met betalingsopties. Het aannemen van het wetsvoorstel maakt deel uit van het plan van Oekraïne om over te stappen op crypto.

Bitcoin "zoekt noch toestemming noch vergeving"

Volgend jaar wil het land bijvoorbeeld bedrijven en investeerders uitnodigen voor zijn virtuele valuta-ecosysteem. Zijn topfunctionarissen begonnen campagne te voeren voor deze ontwikkeling.

In augustus, tijdens een officieel bezoek aan de Verenigde Staten, beschouwde Zelenskyy zijn land als een opkomende 'markt voor virtuele activa'. De Nationale Bank van Oekraïne zou ook voorbereidingen treffen om een ​​door de centrale bank gesteunde digitale valuta uit te geven.

Sommigen in de crypto-economie denken echter dat de zet van Oekraïne "slechts symbolisch is", aangezien de leidende virtuele valuta "noch toestemming noch vergeving zoekt in haar missie om vervolgde gemeenschappen te beschermen tegen onrechtvaardige regeringen".

Texas

In de Verenigde Staten onderneemt Texas stappen om BTC op te nemen in de wetten van de staat. Onlangs heeft de Amerikaanse staat wetten goedgekeurd die Bitcoin en crypto in zijn handelsrecht opnemen.

In juni ondertekende de gouverneur van Texas, Greg Abbott, House Bills 4474 en 1576 in de wet. De twee wetten werden echter op de eerste dag van deze maand van kracht.

Met name richten de twee wetten zich op verschillende aspecten van het gedecentraliseerde ecosysteem. Over het algemeen concentreert House Bill 1576 zich op blockchain-technologie, terwijl House Bill 4474 het cryptocurrency-aspect onderzoekt.

Bijvoorbeeld, de Texas House Bill 4474 "definieert virtuele valuta [en] hoe een veiligheidsbelang te perfectioneren.

De CEO van Unchained Capital, Joseph Kelly, prees de House Bill 4474 en merkte op dat het zijn klanten "nu meer rechtszekerheid zal geven" rond het kopen van de belangrijkste munt "of het accepteren als onderpand voor leningen".

Volgens Cointelegraph zijn er plannen om BTC in de grondwet van de staat op te nemen. Als de plannen doorgaan, zal het de topcrypto op hetzelfde niveau brengen als goud "bij het Texas Comptroller's Office and Treasury."

El Salvador zet "druk op concurrerende landen om Bitcoin te verwerven"

Andere landen die op weg zijn om Bitcoin te erkennen, zijn onder meer Cuba, dat 'sociaal-economisch belang' noemde als de belangrijkste reden voor het aannemen van een wet die virtuele valuta erkent en reguleert.

Panama formuleert ook crypto-wetten die Bitcoin en andere cryptocurrencies in het Midden-Amerikaanse land kunnen legaliseren.

Volgens Edward Snowden, de voormalige computerinlichtingenconsulent van de NSA (National Security Agency), zette El Salvador's stap om BTC te adopteren "druk op concurrerende landen om Bitcoin te verwerven - al was het maar als een reserveactiva."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram