Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt naar $ 44k terwijl Marvel en DC Comics proberen te voorkomen dat artiesten stripboek-NFT's veilen

Marvel superhelden 

De Bitcoin koers daalde vandaag tot $ 44k rond het moment van publiceren, na een groot deel van het weekend in de range van $ 44k- $46k te hebben doorgebracht. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wordt momenteel geconfronteerd met toenemende druk van oplevende beren die de kans grepen om weer relevant te zijn. Afgezien van Bitcoin, vertoonden Altcoins ook een neerwaartse trend, waarbij veel van hen enorme verliezen boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: twee stripboekgiganten Marvel en DC Comics willen voorkomen dat hun huidige en voormalige artiesten de NFT-sector betreden. Sommige van deze artiesten probeerden NFT's van hun kunstwerken te verkopen over beroemde superhelden uit stripboeken, maar aangezien Marvel en DC die personages en hun stripboek-verhalen bezitten, kunnen ze dat misschien niet meer doen. Daarover later meer.

De Indiase afdeling inkomstenbelasting kan zich binnenkort richten op crypto-handelaren en andere belanghebbenden in het enorme ecosysteem. Het op een na meest bevolkte land ter wereld heeft de afgelopen jaren een bemoedigende ontwikkeling in de sector gezien, waarbij steeds meer cryptobedrijven het betreden. De sector is op dit moment echter zeer losjes gereguleerd met weinig of geen regels met betrekking tot belastingen, enz. Dus als de fiscale haviken er eenmaal mee klaar zijn, kan het moeilijk worden om zaken te doen in deze sector in het land.

Microstrategy heeft aangekondigd dat het meer Bitcoin heeft gekocht ter waarde van $ 230 miljoen. De laatste aankoop van 5.050 BTC werd gedaan toen het ongeveer $ 48.9k kostte. Nu is de koers gedaald tot $ 44k, maar het bedrijf heeft geen plannen om het te verkopen. Michael Saylor, de CEO van het bedrijf, blijft standvastig bij zijn beslissing om de cryptocurrency op de lange termijn vast te houden. Maar een deel van zijn topmanagement denkt daar anders over, Ze hebben de bedrijfsaandelen onlangs gedumpt volgens gegevens van de SEC.

Bitcoin koers zakt naar $44k

Bitcoin handelt momenteel rond de $44k op het moment van schrijven. De cryptocurrency is iets lager dan het sluitingspunt van zaterdag en nadert enkele belangrijke steunniveaus. De niveaus van $ 43k- $ 44k zijn belangrijk voor de stieren om te verdedigen, anders komt het bullish sentiment op korte termijn in gevaar.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $45,8k. De cryptocurrency dook vervolgens onder tot $ 45k voordat hij rond 01:00 uur weer boven $ 46k herstelde. Daarna begon het weer te dalen. De Bitcoin koers maakte een neerwaartse curve die stabiel was en het grootste deel van de dag in beslag nam. Het ging aanvankelijk onder de $ 45k en bereikte toen $ 44k. Rond 15.30 uur beleefde de koers echter een bizarre handelsgebeurtenis toen het plotseling richting $ 46,6k schoot en binnen enkele minuten weer instortte. Om 4.15 uur was de koers terug rond de $44k en ging er zelfs even onder naar $43.6k. Daarna herstelde Bitcoin tot boven $ 44k en is daar sindsdien gebleven.

Afgezien van de 45 positieve minuten eerder vandaag, wordt het moeilijk voor de stieren. Ondanks de recente bull run, kwam de Bitcoin koers niet volledig uit de bearish bias en de koersdaling onder $ 50k heeft mogelijk de sluizen geopend voor een bearish opleving. De beren komen weer in beeld, zeker als ze de koers steeds verder omlaag brengen. De stieren aan de andere kant moeten de steun van $ 44k heel goed verdedigen, anders komt de bullish trend op korte termijn in gevaar. Handelaren zullen voor deze ondersteuning het scherm in de gaten moeten houden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 835 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,12%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten verliezen tijdens het weekend en gingen daar maandag mee verder. De grote verliezer was natuurlijk Solana (SOL, -7%) die terugkeerde naar #7 in de ranglijst, onder Ripple’s XRP, na een groot verlies op zondag. Cardano (ADA, -12%) verloor ook flink toen het onder de $2,5 kwam. Terra (LUNA, -8%), Avalanche (AVAX, -14%) en Chainlink (LINK, -8%) waren onder andere grote verliezers.

Solana koers grafiek

In ander nieuws…..

Marvel en DC Comics willen het volledige eigendom van NFT's

De stripboekproducenten Marvel en DC Comics willen een einde maken aan de particuliere verkoop van NFT's door hun voormalige of momenteel in dienst zijnde artiesten. Sommige van deze kunstenaars hadden hun tekeningen en andere unieke stripboekillustraties online verkocht als NFT's, maar de twee bedrijven willen nu hard optreden. Ze willen gewoon de eigendom behouden van het werk dat deze artiesten hebben gedaan, waardoor ze uiteindelijk een duopolie krijgen over alle stripboek-NFT's op de markt.

Marvel nam al de leiding in die sector met het bedrijf dat vorige maand enkele Spiderman NFT's uitbracht. Het heeft de artiesten echter een lolly gegeven door hen secundaire inkomstenbronnen aan te bieden via het VeVe-platform.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram