Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 46.5k terwijl voor $ 2 miljard aan BTC verplaatst wordt voor slechts $ 0,8

 

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag op basis van positieve statistische gegevens die aantoonden dat de stieren weer aan het werk zouden kunnen zijn. De cryptocurrency had eerder een niveau van minder dan $ 44k bezocht, maar herstelde zich sterk boven $ 46.5k op het moment van schrijven. Altcoins daarentegen hadden over het algemeen een trage dag met zeer weinig prijsveranderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: een gigantische 44.958,4 BTC werd overgezet van de ene Bitcoin-portemonnee naar de andere voor een vergoeding van slechts 0,00001713 BTC ($ 0,8). Dit is een van de laagste kosten, zowel in BTC-termen als in dollars, die ooit zijn betaald voor zo'n grote transactie. Daarover later meer.

Bitcoin-mijnbedrijf Greenidge is klaar om indirect via een fusie op de Nasdaq-beurs te worden genoteerd. Onlangs hebben andere cryptobedrijven dit model ook gevolgd om via fusies op Nasdaq te worden genoteerd. In deze deal wordt het bedrijf volledig eigenaar van support.com Inc en zullen hun gecombineerde aandelen worden verhandeld als GREE.

Zoekmachinegigant Google werkt samen met top NFT-platform Dapper Labs om het Flow Blockchain-netwerk te helpen ontwikkelen. Het bedrijf wil de opkomende sector voorzien van de expertise die nodig is om te slagen in zowel de NFT-sector als gaming.

Bitcoin koers stijgt naar $ 46.5k

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag snel om rond de $ 46.5k te komen op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had over het algemeen een bearish weekend en maandag, maar de zaken begonnen eerder vandaag te verbeteren voor de bulls. Hoewel er op dit moment geen grote weerstand is, laat de positieve actie zien dat de stieren nog wat strijd in zich hebben.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 44,8k. Dit was het laagste niveau dat de crypto vandaag zou hebben, waarna het onmiddellijk begon te stijgen. Na een paar uur afwisselend rond de $45k te hebben gestaan, begon de koers rond 9.00 uur 's ochtends sterk te stijgen. De koers ging eerst boven $ 45,5k en daarna verder naar $ 46k en verder. Het registreerde een maximale waardering van ongeveer $ 46.9k om 17.00 uur 's middags. Daarna daalde het licht tot $ 46.5k op het moment van schrijven.

De bulls hadden eerder vandaag een relatief goede sessie op basis van verschillende positieve berichten en statistieken. Om te beginnen bereikt de hoeveelheid BTC die op beurzen wordt aangehouden een recordlaagte. Dit zorgt traditioneel voor koopdruk op de markt door een gat in vraag en aanbod. De grafiek van Bitcoin laat zien dat het dicht bij het maken van een golden cross is, aangezien de voortschrijdende gemiddelden op korte termijn bijna boven de voortschrijdende gemiddelden op lange termijn liggen. Het zogenaamde death cross van een tijdje terug heeft niet de uitwerking gehad die er aan wordt toegedicht en dat is een andere subtiele indicator van het huidige bullish sentiment.

Maar hoewel het sentiment bullish is, liggen er aanzienlijke obstakels in het verschiet voor de Bitcoin koers. De weerstandsniveaus boven $ 50k zullen formidabel zijn en ze kunnen opnieuw leiden tot een felle strijd met de bears.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 875 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 41,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Altcoins daarentegen bleven in de loop van de dag grotendeels stabiel. De meesten van hen volgden Bitcoin niet in een herstel en bleven wat betreft koersontwikkeling achter. Er waren echter enkele winsten, bijvoorbeeld Polkadot (DOT, 7%), Uniswap (UNI, 11%) en Chainlink (LINK, 8%) boekten behoorlijke winsten. Over het algemeen reageerde de altcoins-markt traag op het herstel van BTC.

Chainlink koers grafiek 

In ander nieuws…..

Mega Bitcoin-transactie kostte slechts $ 0,8

Een gigantische Bitcoin-transactie ter waarde van 44.958,4 BTC ($ 2,1 miljard) werd uitgevoerd tussen twee portefeuilles. Je kan de transactie hier bekijken. Transacties met groot geld zijn niet zeldzaam in de cryptowereld, maar wat zeldzaam is, is dat het slechts 0,00001713 BTC ($ 0,8) kostte. In de wereld van hoge transactiekosten biedt Bitcoin een alternatief dat geen enkel ander betalingsnetwerk op dit moment kan bieden. Eerder in augustus 2020 werd een BTC-transactie ter waarde van $ 1 miljard gedaan voor slechts $ 4. Als het een traditioneel bankkanaal was, zou het duizenden dollars hebben gekost en dagen en dagen hebben geduurd.

Hoewel dit een uniek geval was en de vergoedingen soms aan de hoge kant kunnen zijn, worden ze nog steeds als veel lager beschouwd dan traditionele bankalternatieven. Een gemiddelde BTC-transactie kost nog steeds minder dan $ 2,7 ondanks de laatste bull run en andere uitdagingen. Het is misschien ook het enige blockchain-netwerk dat effectief werkt met relatief lage kosten. De gasprijzen van Ethereum bleven stijgen tot voor kort, toen de Londense hard fork in het spel kwam en zelfs nu is er geen zekerheid dat ze laag blijven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram