Bitcoin-miljardairs proberen om uitgestorven wolharige mammoeten weer tot leven te wekken, MicroStrategy investeert meer dan $ 200 miljoen extra in BTC

Mammoeten in gevecht 

De Winklevoss-tweeling en Tim Draper behoren tot de Bitcoin-miljardairs die zich inzetten om uitgestorven diersoorten weer tot leven te wekken. De twee hebben het bedrijf Colossal gesteund, een startup die uitgestorven soorten zoals wolharige mammoeten weer tot leven wil brengen.

Twee dagen geleden ontving de startup 15 miljoen USD in een financieringsronde onder leiding van Thomas Tull, de oprichter van Legendary Pictures. Anderen die deelnamen aan de financieringsronde zijn Breyer Capital, Tony Robbins en Bold Capital.

De biowetenschappelijke startup is het geesteskind van George Church, een professor in genetica van Harvard, en Ben Lamm, een ondernemer. Zijn de-extinctiereis richt zich onder andere op de wolharige mammoet, een olifantensoort die bestand is tegen kou. Het doel is om de genetische samenstelling van Aziatische olifanten te manipuleren om zo een Mammoet te krijgen.

Daarmee denkt Church dat dit een positief effect zal hebben op het klimaat. Zijn bedrijf zal ook de wortelsystemen moeten leveren om het nieuwe ras koudebestendige olifanten te voeden.

De toekomst voorbereiden „Door het verleden terug te brengen”

Volgens Colossal zou het weer tot leven wekken van de mammoet andere voordelen opleveren, zoals het voorkomen dat bestaande olifanten uitsterven en het verminderen van de snelheid waarmee de arctische graslanden smelten. Hierdoor zal het ecosysteem klimaatveranderingen kunnen weerstaan.

Terwijl hij sprak met Fortune, zei Cameron Winklevoss dat het werk van de startup niet alleen een "game-changer" is, maar ook helpt om de omgeving voor te bereiden op de toekomst. In een tweet zei Cameron dat “de de-extinctiemissie ongetwijfeld de loop van de geschiedenis zal veranderen en een betere toekomst zal bouwen. [Ze] lossen problemen op voor de toekomst door het verleden terug te brengen.”

Interessant is dat de BTC-miljardair zei dat hij in de nabije toekomst geen rendement op zijn investering verwacht. Hij voegde eraan toe dat het Colossal meer dan tien jaar kan kosten voordat beleggers kunnen profiteren van hun investeringen.

Winklevoss adviseerde Church om hun werk populair te maken door een park te openen dat gewijd is aan uitgestorven wezens die weer tot leven zijn gewekt. De mede-oprichter van de crypto-exchange Gemini vergeleek de aanpak met die van Jurassic Park, een populaire serie.

Cameron gaf toe dat het succes van het de-extinctieproject een lange weg is. Als het echter lukt, denkt de Winklevoss-tweeling dat het potentieel "voor een zeer groot rendement" heeft.

Regelgevers voorkomen dat "nog een biljoen dollar" in Bitcoin vloeit

Terwijl hij reageerde op een vraag over de prijs van Bitcoin, merkte de mede-oprichter van Gemini op dat hij de leidende crypto "het jaar ziet eindigen op $ 100.000". Volgens de Bitcoin-miljardair zal de prijs worden bepaald door 'losse monetaire' beleidsmaatregelen in de fiat-wereld.

De opmerkingen van Cameron over de BTC koers werden gedeeld door Kevin O'Leary. Terwijl hij op CNBC verscheen, uitte de Shark Tank-ster zijn optimistische kijk op cryptocurrencies. Specifiek over Bitcoin merkte O'Leary op dat het gunstig zou zijn als financiële waakhonden "financiële dienstverleners zouden toestaan" om het als een effect te behandelen.

Ook merkte de Shark Tank-ster op dat als regelgevers in de Verenigde Staten Bitcoin-gerichte exchange-traded funds (ETF's) zouden toestaan ​​"zoals in Canada en andere landen […], er nog een biljoen dollar zou stromen in de toonaangevende cryptovaluta.

Met name O'Leary was ervan overtuigd dat dit in "de komende paar jaar" zou gebeuren. Hij merkte ook op dat beleggers zich zorgen maken over hoe en wanneer financiële waakhonden crypto gaan zien als een waardige institutionele activaklasse.

De ster onthulde ook dat hij voor het einde van dit jaar de ruimte van crypto in zijn portefeuille meer dan wil verdubbelen van drie naar zeven procent.

Terwijl O'Leary overweegt zijn crypto-exposure te vergroten, heeft MicroStrategy nog eens meer dan $ 200 miljoen geïnvesteerd in BTC.

MicroStrategy verhoogt zijn Bitcoin-holding met meer dan 5.000 BTC's

In een tweet merkte Michael Saylor, de CEO van het bedrijf, op dat het bedrijf voor bedrijfsanalyse "een extra 5.050 Bitcoins heeft gekocht" ter waarde van ongeveer 242,9 miljoen dollar. Saylor onthulde dat elke munt werd gekocht "tegen een gemiddelde prijs van" iets meer dan 48.000 USD. Cumulatief bezit het bedrijf meer dan 114.000 BTC, met een waarde van in totaal meer dan drie miljard USD.

Gemiddeld heeft MicroStrategy zijn BTC gekocht tegen een prijs van ongeveer "27.713 per Bitcoin". Afgezien van een tweet, maakte het business intelligence bedrijf het officieel door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten op de hoogte te stellen.

In de SEC-aanvraag nam MicroStrategy de 3.907 BTC op die het vorige maand kocht. De indiening gaf verder aan dat Saylor's bedrijf in het huidige kwartaal in totaal 8.957 BTC's heeft gekocht.

Eerder werd de CEO van MicroStrategy geciteerd toen hij zei dat diversificatie naar Bitcoin het bedrijf hielp om "een fout van meerdere miljarden dollars" te ontwijken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram