Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 48k en Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin komt op de Times 100 most influential-lijst

 

Afbeeldingsbron: Wikimedia Commons

Bitcoin heeft over het algemeen een grotendeels trage dag gehad, aangezien de koers er niet in slaagde de push naar $ 50k en verder te maken. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie steeg gisteren sterk, maar verdere vooruitgang is tot stilstand gekomen in het licht van de dreigende weerstand van $ 50k. Altcoins boekten daarentegen lichte verliezen, afgezien van enkele opvallende uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: mede-oprichter van Ethereum en belangrijke beïnvloeder van de sector, Vitalik Buterin, heeft de TImes 100 Most Influential-lijst van 2021 gehaald. De innovator was betrokken bij de eerste uitrol van het programmeerbare netwerk in 2015. Sindsdien heeft het netwerk  een enorme waardestijging gezien en is nu meer dan $ 400 miljard waard.

Cardano, het op twee na grootste cryptocurrency-netwerk, gaat door met zijn progressieve ontwikkeling. Onlangs heeft het de door Plutus aangedreven slimme contracten-functie geïntroduceerd via de Alonzo-hardfork. Cardano bevindt zich echter nog in een zeer vroeg stadium van de ontwikkeling van slimme contracten en er kunnen op dit moment geen wonderen van worden verwacht.

De Nederlandse DJ Don Diablo werkt aan een nieuw futuristisch NFT-project genaamd Hexhibit dat een echte fysieke kamer zal bevatten die de kunst in de token zelf zal weergeven via een audiovisueel bestand. Hij gelooft dat zijn manifestatie van het kunstwerk in de NFT zelf geloofwaardigheid zal verlenen door dit fysieke bestaan.

Een Australische cryptofondsbeheerder is veroordeeld tot een maximum van 7 jaar voor het stelen van maar liefst $ 54 miljoen van zijn investeerders. Stefan He Qin was de oprichter van twee crypto-hedgefondsen en het werd in de rechtbank bewezen dat hij meer dan $ 54 miljoen van zijn investeerders verduisterde om zijn persoonlijke weelderige levensstijl te betalen, waaronder luxe reizen, eten en huur. Ook werd bewezen dat hij zich schuldig had gemaakt aan het vervalsen van documenten.

Demonstranten hebben een Bitcoin-geldautomaat afgebroken en bedekt met anti-Bitcoin-graffiti in El Salvador als onderdeel van het toenemende verzet tegen de invoering van Bitcoin als wettig betaalmiddel. Daarover later meer.

Bitcoin stabiel op $ 48k

Bitcoin bleef de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel rond $ 48k. De digitale valuta herstelde zich de afgelopen dagen sterk, maar overweegt nu waarschijnlijk z’n volgende stap gedurende een periode van consolidatie.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 48,1k. De cryptocurrency schommelde een tijdje rond de $ 48k voordat hij een lichte daling optekende tot $ 47.5k. De koers herstelde toen bijna onmiddellijk terug naar $ 48k en is daar sindsdien grotendeels gebleven met af en toe een dip eronder. Over het algemeen was de volatiliteit erg laag, een van de laagste die we de afgelopen weken hebben gezien, met de hoogste waardering rond $ 48,4k en de laagste rond $ 47,4k.

Zowel de stieren als de beren zitten momenteel in hetzelfde schuitje. De stieren moeten de koers overtuigend boven $ 50k stuwen om de lange termijn bull run te hervatten en de beren moeten dat voorkomen. Momenteel heeft geen van beide de volledige controle en wordt verwacht dat beide weer in actie zullen komen rond het $ 50k-niveau.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $908 miljard en het aandeel van de cryptomarkt als geheel bedroeg 41,20%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur lichte verliezen. Er waren echter enkele uitzonderingen. De meest voor de hand liggende daarvan was Avalanche (AVAX) die met 22% steeg om de nummer 13 in de hitlijsten te bereiken met een marktkapitalisatie van meer dan $ 14 miljard. Polygon (MATIC, 5%) en Algorand (ALGO, 6%) waren andere winnaars van vandaag. De meerderheid van de altcoin-markt, afgezien van deze munten, boekte kleine verliezen, wat de besluiteloosheid op de markten op dit moment aangeeft.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws…..

El Salvador Bitcoin-protesten groeien in momentum

El Salvador werd het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel erkende, maar de transitie verloopt niet zoals gepland. Sommige politieke partijen en leden van het maatschappelijk middenveld protesteren fel tegen het besluit. Gesteund door slecht optreden van de overheid, waaronder illegale arrestaties, winnen de protesten aan kracht. Onlangs werd een onlangs geopende Bitcoin-geldautomaat vernield door de demonstranten en bespoten met anti-BTC-graffiti.

Terwijl de pro-crypto-president Nayib Bukele heeft beloofd dat iedereen die geen Bitcoin wil gebruiken dit mag doen, zijn demonstranten niet blij vanwege de mislukte uitrol en het gebrek aan educatie bij de massa. Sommige secties zijn ook van mening dat deze stap alleen de ultrarijken ten goede zal komen, terwijl de armen en middenklasse er helemaal niet van kunnen profiteren.

De regering van El Salvador moet heel voorzichtig zijn met hun acties. Dit is voor velen onbekend terrein en er zijn echte uitdagingen die moeten worden overwonnen voordat Bitcoin officieel en duurzaam kan worden gebruikt in El Salvador. De regering moet zich politiek met het publiek bezighouden en zich niet gedragen als een antidemocratisch regime.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram