Altcoin Nieuws - Is Hedera Hashgraph de blockchain van de toekomst?

Altcoin nieuws 

Na weken van intense rally's lijkt de altcoin-markt een beetje te vertragen. Cardano en Solana, twee van de best presterende alternatieve cryptocurrencies van de afgelopen maanden, zien eruit alsof ze wat momentum hebben verloren. Sommige minder populaire altcoins zoals Hedera Hashgraph doen het echter nog steeds geweldig. Maar de meest besproken altcoin deze week was verrassend genoeg Litecoin - en niet om goede redenen.

Schaamteloze Pump and Dump laat investeerders gedesillusioneerd achter m.b.t. LTC

Maandag maakte een persbericht bekend dat de Amerikaanse retailleider Walmart Litecoin-betalingen gaat accepteren. Hoewel de meeste crypto-investeerders zeer wantrouwend stonden tegenover het nieuws, werd het verhaal van de vermeende samenwerking tussen LTC en Walmart al snel gemeld door CNBC en Reuters.

Kort daarna werd het nieuws volledig ontkend door vertegenwoordigers van Walmart. Een samenwerking tussen Walmart en Litecoin werd nooit besproken en het persbericht bleek volledig nep te zijn.

De eerste aankondiging zorgde ervoor dat de LTC-koers in minder dan een uur met meer dan 36% explodeerde. Toen het nepnieuws kort daarna werd ontkracht, daalde de Litecoin koers met hetzelfde bedrag naar het niveau van voor de pomp.

Hoewel de oprichter van Litecoin, Charlie Lee, elke betrokkenheid bij de pump en dump heeft ontkend, lijkt de cryptogemeenschap al een besluit te hebben genomen over de zaak: zo'n voor de hand liggende pump en dump is vernederend en schadelijk voor de reputatie van Litecoin en het zou het einde kunnen betekenen van LTC als een serieuze cryptocurrency.

Solana-netwerk crasht, maar begint snel te herstellen

SOL-beleggers werden dinsdag onaangenaam verrast door het feit dat het hele Solana-netwerk ineens was gecrasht. De SOL-blockchain was urenlang niet beschikbaar vanwege vage redenen zoals "intermitterende instabiliteit" en "uitputting van hulpbronnen in het netwerk". Omdat de servers niet beschikbaar waren, is de SOL-koers met meer dan 15% gedaald.

De problemen van Solana wijzen erop dat het opofferen van decentralisatie om extra efficiëntie te bereiken, een prijs met zich meebrengt. Een sterk gecentraliseerde blockchain zoals Solana, die de meeste validatorknooppunten op één locatie plaatst, kan vatbaar zijn voor tal van problemen die echt gedecentraliseerde cryptocurrencies zoals Bitcoin niet kunnen beïnvloeden.

Cardano blijft worstelen na de teleurstellende lancering van de Alonzo-update

Volgens Cardano-ontwikkelaars zou Alonzo het beste zijn sinds gesneden brood. De langverwachte update van de ADA-blockchain was bedoeld om van het Cardano-netwerk een complex smart contracts-platform te maken dat de gebruikers dezelfde functionaliteit zou kunnen bieden als Ethereum, maar met een veel hogere snelheid en tegen veel lagere kosten.

Het is echter veilig om te zeggen dat de inzet van Alonzo een complete mislukking was. Veel crypto-enthousiastelingen maken een grapje dat ze nog geen werkend Cardano smart contract hebben gezien, en de lancering van Minswap, de eerste DEX (gedecentraliseerde uitwisseling) gebouwd op de ADA-blockchain was vooral gênant. Kort na de lancering werd Minswap stopgezet omdat het voor de meeste mensen volledig onbruikbaar was - en het blijft tot op de dag van vandaag onbruikbaar.

Cardano-investeerders blijven geduldig. Hoewel de ADA koers niet is gecrasht, heeft deze een aanzienlijke neerwaartse trend doorgemaakt sinds het falen van Alonzo duidelijk werd.

Cardano is nog steeds de op twee na grootste cryptocurrency op de markt, maar deze situatie kan in de nabije toekomst veranderen. Als de problemen met Alonzo niet snel worden opgelost, kunnen de investeerders hun geld naar andere projecten verplaatsen. Als het Cardano-team er echter in slaagt om eindelijk slimme contracten te laten werken, zal de ADA-prijs zich zeker snel herstellen.

Hedera Hashgraph presteert beter dan de concurrentie

Hedera Hashgraph (HBAR) is verrassend genoeg een van de snelst groeiende altcoins op de markt geworden. De koers van de HBAR is de afgelopen week met 150% gestegen, niet alleen door toevoeging van de NFT-functionaliteit aan het Hedera Hashgraph-netwerk, maar ook door de aankondiging van indrukwekkende nieuwe partnerschappen met het Indian Institute of Technology Madras en de London School of Economics and Political Science. .

Hedera Hashraph is een gedecentraliseerd netwerk dat, net als veel andere projecten, belooft de snelste en meest efficiënte blockchain op de markt te zijn. Wat HBAR echter onderscheidt van de concurrentie, is het feit dat het vanaf het begin is ontworpen om niet alleen eenvoudige slimme contracten, maar ook zeer geavanceerde DeFi-oplossingen en dApps (gedecentraliseerde applicaties) gemakkelijk te accommoderen.

Zal het Hedera Hashgraph lukken om te slagen in het hyperconcurrerende blockchain-ecosysteem? Alleen de tijd zal het leren, maar veel crypto-experts zijn van mening dat wat we zien slechts het begin is van de HBAR-koersrally.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram