Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers terug op $ 47k terwijl Elon Musk probeert een andere Meme-cryptocurrency te pompen

Elon Rocket 

Afbeeldingsbron: favpng.com

Bitcoin handelt momenteel op $ 47k na weer een inspiratieloze laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie zat een groot deel van de dag vast in een smal bereik van $ 47k- $ 48k, terwijl de koers verder consolideerde voordat een mogelijke beslissende stap word genomen. Altcoins boekten daarentegen meer merkbare verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: volgens een analist op Twitter is voor meer dan $ 1,2 miljard aan Ethereum weggehaald bij crypto-exchanges. Dit soort grote activiteiten kan leiden tot een krapte in het aanbod van de cryptocurrency en de koers verhogen. Daarover later meer.

Shiba Inu, een knock-off van Dogecoin, is meer dan 80% gestegen na een cryptische tweet van Elon Musk. Hij kocht een nieuwe Shiba Inu-puppy en plaatste deze op Twitter. De kleinere op meme gebaseerde cryptocurrency registreert recordhoogtes, hoewel Dogecoin zelf de afgelopen 4-5 maanden een bescheiden taart heeft gegeten. Het lijkt erop dat Musk bereid is om van het Dogecoin-schip te springen in het voordeel van een kleinere cryptocurrency die hij door zijn tweets kan pompen. Maar verwacht dat het minder krachtig zal zijn dan zijn eerdere Dogecoin-manie.

Een voormalige topman van een Russische crypto-exchange is gearresteerd in Polen. Dmitry Vasiliev, die aan het hoofd stond van de Russische cryptobeurs Btc.e die later zijn naam veranderde in WEX, werd eerder gearresteerd in de Poolse hoofdstad. De belangrijkste aanklachten tegen hem zijn het witwassen van geld voor enkele van de beste crypto-hacks in de geschiedenis.

De strijd om cryptowetgeving komt in een stroomversnelling in het Amerikaanse Congres. Aanhangers van rivaliserende standpunten bereiden hun plannen voor en tonen hun intenties, waarbij sommige leden van de Amerikaanse senaat de regelgeving willen versoepelen, terwijl anderen hard willen optreden tegen de sector. Alle ogen zijn gericht op de Amerikaanse infrastructuurwet die op 27 september in stemming moet worden gebracht.

De Bitcoin koers daalt iets naar $ 47k

De Bitcoin koers daalde tot $ 47k op moment van schrijven, nadat hij de afgelopen 24 uur de meeste tijd tussen $ 47k en $ 48k had doorgebracht. De cryptocurrency bevindt zich momenteel in een consolidatiefase aangezien het erop lijkt dat het wat kracht probeert te verzamelen voordat de volgende zet wordt bepaald.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 47,8k. Het begon meteen een beetje waarde te verliezen en binnen de kortste keren was het ongeveer $ 47,2k voordat hij weer boven $ 47,5k herstelde. Het boekte een maximale dagelijkse waardering van ongeveer $ 48,1k rond 7 uur 's ochtends en begon te dalen na enige consolidatie rond $ 48k. Nu zit de koers opnieuw in een neerwaartse curve. Het ging om 12.30 uur onder $ 47.7k en is sindsdien niet meer hersteld. Het handelde de rest van de dag zijwaarts, maar dicht bij de tijd van publiceren, daalde de Bitcoin koers opnieuw en handelt nu rond het $ 47k-cijfer.

Bitcoin bevindt zich momenteel in een diepe consolidatiefase en probeert stabiel genoeg te worden om na te denken over de volgende stap. De stieren hadden eerder deze week een paar goede dagen, maar nu aarzelen ze omdat de volgende uitdagingen veel groter zijn en de weerstand van $ 50k - 53k niet gemakkelijk voor hen zal zijn. De beren zijn momenteel ook op zoek naar wat aanmoediging en ze kunnen het vinden als de koers onder de $46k begint te zakken. Dus op dit moment is het een gelijkspel tussen de twee op korte termijn, maar het kan weer interessant worden als de koers omhoog gaat om de weerstand van $ 50k het hoofd te bieden. Je kunt verwachten dat de beren op dat moment weer in beeld komen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 888 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 41,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook bekend als altcoins, boekten grotere verliezen dan die van Bitcoin. Ethereum (ETH, -4%), Solana (SOL, -5%), Polkadot (DOT, -3,5%), Uniswap (UNI, -6%), Terra (LUNA, -7%), Chainlink (LINK, - 6%) en Algorant (ALGO, -6%) boekten enkele verliezen. Andere topcrypto's waren over het algemeen stabieler in de loop van de dag.

In ander nieuws….

Staat Ethereum voor een aanbodsqueeze?

IntoTheBlock, een crypto-analist op Twitter, heeft aangetoond dat alleen al op donderdag meer dan $ 1,2 miljard aan ETH op de vlucht is geslagen van de grootste gecentraliseerde beurzen. De beweging wordt aangeprezen als een mogelijk teken van een aanbodschok die de koers van Ethereum zal doen stijgen.

Maar, is dat het?

Op korte termijn is het mogelijk dat een aanbodbeperking van Ether op de markt komt. Hoewel $ 1,2 miljard geen al te groot cijfer is voor de $ 400 miljard plus gewaardeerde cryptocurrency, veroorzaakt het soms enige correlatie. Voeg daarbij het feit dat er op één dag voor meer dan $ 26 miljoen aan Ether wordt verbrand als onderdeel van de Londense hard fork om er een deflatoir activum van te maken en we hebben een goed recept voor een krapte in de voorraad. Bitcoin wordt, net als Ethereum, ook enorm verzameld voor langetermijnportefeuilles en als gevolg daarvan wordt ook daar de krapte op het aanbod verwacht.

We zullen moeten afwachten of deze solide indicatoren zich zullen vertalen in een daadwerkelijke marktbeweging.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram