Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers terug boven $ 48k terwijl de NFT-veiling van John Cena mislukt

 

Afbeeldingsbron: Pinterest

De Bitcoin koers is eerder vandaag weer boven de $ 48k gestegen. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie slaagde er echter niet in opnieuw verder te gaan dan het weerstandsniveau van $ 50k en verdere winsten waren moeilijk te verkrijgen. Altcoins daarentegen bleven in de loop van de dag grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: WWE-worstelaar en acteur John Cena heeft gefaald met zijn recente Non Fungible Token (NFT)-veiling. De door WWE gesponsorde NFT-veiling was over het algemeen een mislukking, aangezien slechts 7,4% van zijn totale NFT's werd verkocht. Het bedrijf beloofde 500 gold tier-pakketten met de NFT's, maar dat leverde ook niet de juiste aandacht op voor de veiling. Misschien konden mensen de John Cena NFT's niet zien 😊

Volgens een schatting van De Nederlandsche Bank en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) USA is de totale hoeveelheid afval van het Bitcoin-netwerk vergelijkbaar met de hoeveelheid die door heel Nederland wordt verspild. Ook kan een enkele Bitcoin-transactie evenveel elektronisch afval genereren als twee iPhones. Daarover later meer.

In een interessante terugblik heeft Henry Ford, de oprichter van Ford Motor Company Ltd, mogelijk de ontwikkeling van het Bitcoin-netwerk voorspeld. Het auto- en economie-icoon stelde 100 jaar geleden voor om goud te vervangen door een energievaluta, toen zijn bedrijf al het eerste grote automerk was geworden. Zoals we weten, is Bitcoin een energie-intensieve valuta en het wordt met de tijd steeds moeilijker om het te minen. Hij geloofde ook dat een dergelijk systeem de rug van de mondiale bankelites zou breken en een cruciale rol zou spelen bij het beëindigen van oorlogen en de macht van het militair-industriële complex. Henry Ford, het lijkt erop dat hij zijn tijd ver vooruit was en vandaag misschien de Bitcoin-kans had aangegrepen, omdat we met de digitale valuta opnieuw uit de wurggreep van de banken proberen te komen.

Bitcoin koers gaat boven $ 48k

Bitcoin liet eerder vandaag een klein herstel zien. De digitale valuta steeg gisteren in waarde na kleine verliezen en is sindsdien teruggekeerd naar af onder de cruciale weerstand van $50k.

De afgelopen 24 uur begon met de koers rond de $47,2k. Het schommelde een tijdje rond de $ 47k tot ongeveer 3 uur 's nachts. Daarna begon de koers te stijgen. Het ging rond 6 uur boven $ 48k en klom verder naar een maximum van $ 48,7k om 07:50 uur. Daarna schommelde de koers de rest van de dag meestal rond de $ 48.000. Op het moment van schrijven zit de koers comfortabel op $ 48k en lijkt hij niet in de stemming te zijn voor een grote beweging daarboven of eronder.

De BTC koers consolideert momenteel tussen het bereik van $ 47k- $ 49k en zit hier de afgelopen dagen vast. Hoewel de bulls een lichte overhand hebben, laat hun terughoudendheid om een ​​stap naar $50k te maken zien dat ze nog steeds op zoek zijn naar verdere consolidatie. De beren aan de andere kant zijn ook uitgeput nadat ze steeds opnieuw geprobeerd hebben om opnieuw in beeld te komen en ze daarbij over het algemeen weinig succes hadden. Ondanks de kleine winsten die vandaag zijn geboekt, blijft de situatie voor beide hetzelfde. De stieren moeten meer dan $50k pushen en de beren moeten die push stoppen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $903 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies hadden een nog tragere dag dan Bitcoin en de meeste bleven in de loop van de dag stabiel en registreerden over het algemeen weinig tot geen verandering. Er waren echter enkele bullish uitzonderingen, waaronder Solana (SOL, 15%), Polkadot (DOT, 3%), Avalanche (AVAX, 5%), Algorand (ALGO, 4,5%) en Cosmos (ATOM, 17%).

In ander nieuws….

Bitcoin verspilt meer elektronische onderdelen dan Nederland

Uit een recent onderzoek van De Nederlandsche Bank en MIT USA blijkt dat de mijnbouw van Bitcoin meer kleine elektronische onderdelen verspilt dan wij in Nederland als land. De gecombineerde studie benadrukt ook het feit dat de een enkele transactie van het cryptocurrency-netwerk net zo verspillend is als het weggooien van 2 iPhones.

Volgens de onderzoekers blijft de levensduur van veel van dergelijke apparaten beperkt tot slechts 1,29 jaar en daarna is hun mijnbouwcapaciteit niet levensvatbaar meer. Het rapport is bedoeld om de uitdaging van Bitcoin-mijnbouw en de effecten ervan op het klimaat naar voren te brengen.

Maar, doet het dat? Hoewel het waar is dat Bitcoin energie-intensief is en een grote investering vereist en e-waste genereert, is er een andere kant van dit verhaal. Er zijn ongeveer 150 miljoen gebruikers van Bitcoin over de hele wereld, terwijl de bevolking van Nederland slechts 17 miljoen is. Dus de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd om zoveel mensen te dienen, kan gerechtvaardigd zijn. Ook het feit dat een groot deel van de BTC-mijnbouwapparatuur gaming-GPU's zijn en zelfs als ze na 1,29 jaar niet levensvatbaar zijn voor mijnbouw, zijn ze nog steeds levensvatbaar voor gamen en dus wordt hun gebruiksduur verlengd. De resultaten van het onderzoek worden dus gepresenteerd op een manier om de Bitcoin-sector doelbewust te belasteren. Onderzoek moet echt onafhankelijk zijn en dergelijke eenzijdige opvattingen versterken de vooroordelen van mensen en laat de nuttige aspecten van een revolutionaire technologie doelbewust weg.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram