De Bitcoin koers trekt terug onder $ 44k terwijl de Turkse president zegt dat hij in oorlog is met Crypto

 

De koers van Bitcoin daalde sterk als onderdeel van de maandagblues die de sector greep. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie daalde onder de $44k en bereikte een dieptepunt in meerdere weken van $42.6k voordat hij wat waarde terugkreeg op het moment van schrijven. Altcoins boekten daarentegen nog grotere verliezen, bijna allemaal in dubbele cijfers. Daarover later meer.

In ander nieuws heeft de oude Turkse leider en huidige president Tayeb Erdogan verklaard dat zijn regering en land in oorlog zijn met crypto. Hij zei dat hij de eigen valuta van het land verkoos boven de opkomende vloed van digitale valuta. Daarover later meer.

Het Noord-Amerikaanse zakenblad Fortune heeft een filantropisch fonds gelanceerd voor journalistiek via de Ethereum-blockchain. Het fonds is bedoeld voor journalisten en professionals die op dit gebied werken met een uitgesproken integriteit en om verslaggevers aan te moedigen onafhankelijk en vooruitstrevend te zijn. Het fonds heet PleasR Fund en is gelanceerd via het gedecentraliseerde autonome organisatie-ecosysteem van Ethereum. Voor deze geweldige onderneming is al meer dan 215 ETH aan het fonds gedoneerd.

Crypto-exchange Coinbase heeft een nieuwe deal aangekondigd ter waarde van $ 1,36 miljoen om cruciale software te ontwikkelen voor de Amerikaanse douane en immigratiedienst (ICE). Dit is de tweede dergelijke deal van het cryptobedrijf met een federaal agentschap en de kosten zelf zijn naar verluidt aan de lage kant. Het lijkt erop dat de beurs op zoek is naar verlies om samen te werken met de Amerikaanse federale agentschappen, misschien om er wat goodwill te cultiveren in het kielzog van strengere regelgeving in de nabije toekomst.

Bitcoin koers gaat onder de $44k

Bitcoin daalde eerder vandaag onder $44k toen de maandagberen terugsloegen en het eerste bloed claimden. De cryptocurrency flitste de afgelopen twee dagen licht rood, maar ging eerder vandaag in twee fasen echt in een neerwaartse spiraal.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $47,6k, rond het cijfer waarop het in het weekend werd verhandeld. Het handelde een tijdje zijwaarts tot rond 4 uur 's ochtends toen de koers onder $ 47k dook. In het begin noteerde de koers een grote daling onder $46k en later richting $45k en uiteindelijk zelfs onder de 44k. Nu was $ 44k een belangrijke steun voor de cryptocurrency en de stieren moesten het koste wat kost verdedigen. De koers zakte tot $ 42,7k in een verdere verlaging van de prijzen, maar herstelde zich enigszins terug boven $ 44k op het moment van schrijven. Over het algemeen was de dag erg bearish en testte de belangrijkste steunniveaus.

Bitcoin staat opnieuw onder druk van de beren en de stieren konden niet eens stijgen tot $ 50k in de laatste opleving. De voortgang van de BTC koers is daarom tot stilstand gekomen net onder de belangrijkste weerstand en het is een zorg voor de stieren. Dat gezegd hebbende, blijft het belangrijkste niveau van $ 43k voorlopig intact en de beren hebben het nog niet gebroken. Als ze hierin slagen, kan de koers het volgende ondersteuningsniveau van $ 40k opnieuw bezoeken. Maar het is waarschijnlijk dat de grote prijsdaling van vandaag kan leiden tot een aanhoudend herstel voor de rest van de week. De crypto is op dit moment oversold en de deposito's voor de lange termijn zijn nog steeds hoog.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $ 826 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt steeg tot 42%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken grote verliezen

Andere cryptocurrencies boekten eerder op de dag nog grotere verliezen dan Bitcoin. Veel van deze cryptocurrencies boekten grote 24-uurs dieptepunten voordat ze zich enigszins herstelden rond de tijd van schrijven. Ripple (XRP, -12%), Polkadot (DOT, -13%), Avalanche (AVAX, -15%), Terra (LUNA, -16%), Chainlink (LINK, -12%) en Algorand (ALGO, - 14%) boekten allemaal grote verliezen in de dubbele cijfers. Het grootste deel van de rest van het crypto-veld deed het iets beter, hoewel ze allemaal grotere verliezen boekten dan Bitcoin zelf.

Chainlink koers grafiek 

In ander nieuws…..

De Turkse president Erdogan: We zijn in oorlog met Crypto

President Tayeb Erdogan van Turkije, vaak beschouwd als een democratische sterke man van zijn land, heeft de cryptosector in de krachtigste bewoordingen veroordeeld en openlijk gezegd dat zijn regering in oorlog was met cryptocurrencies. Hij wees erop dat de concurrentie met de lokale lira de belangrijkste reden was voor dit radicale anti-crypto beleid.

Hij zei:

"We zijn absoluut niet van plan cryptocurrencies te omarmen……Integendeel, we hebben een aparte oorlog, een aparte strijd tegen hen. We zouden [cryptocurrencies] nooit ondersteunen. Omdat we verder gaan met onze eigen valuta die een eigen identiteit heeft.”

Dit soort taal is gebruikelijk bij sterke leiders die geen idee hebben van de schaal van innovatie en economische empowerment die de cryptosector met zich meebrengt. De Turkse cryptoscene is een van de meest levendige ter wereld en zelfs de Turkse centrale bank is tot nu toe relatief mild.

Helaas zien we zelfs in democratische landen dit soort reacties, waaronder een sterke van De Nederlandsche Bank.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram