Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt opnieuw tot de $ 40.000 weerstand

Bitcoin 

Afbeeldingsbron: Quoteinspector.com

De Bitcoin koers bezocht eerder vandaag lagere ondersteuningsniveaus. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had gisteren behoorlijk veel waarde verloren en zette de verliezende reeks eerder op de dag voort voordat hij later wat herstelde. De recente daling van de cryptoprijzen wordt in verband gebracht met onbehagen op de aandelenmarkt over de financiële situatie van het Chinese bedrijf Evergrande. Altcoins aan de andere kant boekten ook grote verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat institutionele beleggers hun bezit van Bitcoin vergroten en op veel kleinere schaal ook dat van altcoins. Top Bitcoin-investeringsfonds Grayscale heeft zijn Bitcoin-bezit vergroot en is nu in het bezit van meer dan $ 40 miljard in Bitcoin alleen. Daarover later meer.

De Amerikaanse staat Texas is in opkomst als de volgende grote plaats voor de cryptosector, aangezien meer dan 37% van de inwoners van Texas hebben aangegeven dat ze de voorkeur geven aan cryptobetalingen. Dat zijn in totaal 10,8 miljoen mensen alleen al in één staat die deze digitale valutabetalingen willen. De staat heeft ook verschillende crypto-vriendelijke voorschriften uitgevaardigd.

Naar schatting zitten Bitcoin-miners sinds februari van dit jaar bovenop een enorme $600 miljoen aan Bitcoin. Sindsdien heeft de koers een nieuwe all-time high van rond de $65k neergezet en is hij scherp gedaald tot onder de $30k voordat hij in het meest recente verleden herstelde tot $42k. Er wordt aangenomen dat veel van deze miners hun crypto vasthouden om in de nabije toekomst voor een veel hoger bedrag te verkopen, aangezien een voortzetting van de bull run wordt verwacht.

De Amerikaanse SEC-voorzitter Gary Gensler heeft stablecoins vergeleken met pokerchips. In een gesprek met de Washington Post werd hem opnieuw gevraagd naar cryptocurrencies en herhaalde hij zijn eerdere opmerkingen. Eerder noemde hij de crypto-sector het Wilde Westen van de digitale wereld. Nu zei hij dat stablecoins de pokerchips waren die mensen in het crypto-wilde westen gebruiken om een ​​weddenschap aan te gaan. Gensler is een uitgesproken tegenstander van speculatie in de cryptomarkt en kan de overheid beïnvloeden om strengere wetten m.b.t. de cryptosector uit te vaardigen.

Bitcoin koers bezoekt opnieuw $ 40k

Bitcoin kwam eerder op de dag terug op het cruciale langetermijnniveau van $ 40k voordat het er weer bovenop kwam. Het digitale activum heeft een paar zeer bearish dagen achter de rug toen de koers een duikvlucht maakte van $ 47k nadat hij het doel van $ 50k niet had gehaald. Nu staat de koers zwaar onder druk van de beren die na vele weken enige inspraak lijken te hebben in de procedure.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers rond de $ 43,6. De koers begon al vroeg om 12:45 uur wat waarde te verliezen. Het ging eerst onder de $ 43k en registreerde toen een grote neerwaartse beweging die culmineerde in een Bitcoin prijs van ongeveer $ 40,4k. Het herstelde zich echter in een mum van tijd bijna onmiddellijk weer boven $ 42k en bleef daar grotendeels de rest van de dag. Rond de tijd van de pers begon de index echter weer wat waarde te verliezen en is gedaald tot onder $40,5k. Over het algemeen waren de beren vandaag opnieuw de sterkere kant en stieren konden alleen wat schade beperken.

Bitcoin staat momenteel onder enorme druk van de beren die de koers onder de belangrijkste ondersteuningsniveaus willen brengen en zo het voordeel willen herwinnen. Hoewel er nog geen grote steun is geschonden, heeft het bearish offensief koud water gestort op de onmiddellijke bullish setup en de bulls zullen de komende dagen ijverig moeten werken om het voordeel te herwinnen. Over het algemeen willen de beren de grens van $ 40k doorbreken. Hoewel veel statistieken wijzen op accumulatie en HODLing op de lange termijn, is de koers de ultieme maatstaf en is deze over het algemeen behoorlijk bearish vandaag.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was eerder vandaag ongeveer $ 778 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 42,25%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Altcoins hadden ook een grotendeels bearish dag met enkele zwakke herstelmomenten tussendoor. Solana (SOL, -12%), Polkadot (DOT, -6,5%), Uniswap (UNI, -9%), Ethereum (ETH, -7%) en Terra (LUNA, -10%) behoorden tot de grootste verliezers van vandaag. De prijstank van altcoins kan doorgaan als de koers van Bitcoin de belangrijkste niveaus niet kan vasthouden.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws….

Institutionele investeringen in crypto blijven toenemen

Ondanks de laatste koersdaling en de totale verliezen van de afgelopen twee dagen, blijven institutionele investeringen in de cryptosector toenemen. 21Shares heeft nu maar liefst 1,87 miljard dollar onder beheer en ontpopt zich als een volgende grote speler in de sector.

Traditionele zwaargewichten, waaronder Grayscale en Microstrategy, hebben ook aanzienlijk grote investeringen gedaan en beide beheersen nu effectief een aanzienlijk percentage van de hele cryptosector (ongeveer 7%). Alleen al Grayscale heeft op dit moment meer dan $ 42 miljard aan Assets Under Management (AUM) en ze vertonen geen tekenen van een afname van hun aandeel, ondanks verschillende ontgrendelmogelijkheden in het recente verleden. De algemene trend is dus in langetermijninvesteringen, zelfs met de recente koersdalingen, maar de vraag blijft hoe lang veel van deze grote investeerders zullen wachten voordat ze een deel van, of al hun grote investeringen overnemen liquideren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram