De Bitcoin koers herstelt tot boven $ 43k terwijl de koolstofemissies van BTC worden geschat op 0,9% van de hele wereld

 

Afbeeldingsbron: Ivan Petrov op Youtube

De Bitcoin koers ging eerder vandaag boven $ 43k na een herbezoek van sub $ 40k-niveaus in de ochtend. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie herstelde zich onmiddellijk toen de stieren een wanhopige schadebeheersingsoefening uitvoerden. Altcoins herstelden zich ook na diepe verliezen die hen terugbrachten naar maandelijkse dieptepunten. Daarover later meer.

Ander nieuws: naar schatting is ongeveer 10% van alle nieuwe startups op de een of andere manier betrokken bij de blockchain-sector. Volgens het Global Startup Ecosystem Report 2021 zijn de cijfers duidelijk en vindt blockchain-technologie nieuwe toepassingen in meerdere levenssferen. Het is ook de op één na snelst groeiende sector als het gaat om het aantal startups.

Volgens een schatting van de New York Digital Investment Group (NYDIG) is de bijdrage van Bitcoin aan de CO2-uitstoot wereldwijd ongeveer 0,9%, gebaseerd op agressieve aannames. Daarover later meer.

One River Digital is een nieuw crypto-gefocust hedgefonds en heeft meer dan $ 41 miljoen aan financiering opgehaald van Goldman Sachs en Coinbase in de serie A-financieringsronde. De nieuwe instroom van kapitaal zal naar verwachting meer mogelijkheden bieden voor het nieuw opgerichte investeringsfonds om te investeren in meer crypto-gerelateerde kansen. Deze toename van Bitcoin-gerichte investeringsfondsen laat ons zien dat institutionele investeringen in de industrie toenemen en met de tijd meer uitgesproken zullen worden.

De Bitcoin koers herstelt boven $ 43k

Bitcoin was aan het begin van de dag bearish toen de koers zich terugtrok en in één grote beweging onder $ 40k zakte. Het grootste deel van de dag hebben de bulls echter de leiding gehad en hebben ze een nerveus herstel tot boven $ 43k geproduceerd.

De afgelopen 24 uur begon met de prijs van Bitcoin rond de $ 41,5k. De koers daalde in een grote neerwaartse beweging voordat de klok middernacht sloeg en ging onder de $40k. De laagste prijs die tijdens het proces werd geregistreerd, was $ 39,7k en dat bleek ook de laagste van de afgelopen 24 uur te zijn. Bitcoin herstelde zich daarna onmiddellijk en ging boven $ 42k. Het ging echter niet meteen door met het herstel. De koers handelde een tijdje zijwaarts toen hij om 15.00 uur weer begon te stijgen. Het pakte het niveau van $ 44k kort voor het ter perse gaan van dit artikel terug, maar zakte daarna weer snel naar $ 43,2k.

De Bitcoin koers zal in de nabije toekomst behoorlijk onvoorspelbaar zijn. De koers is momenteel behoorlijk volatiel en de beren kunnen ieder moment weer terugkeren. Momenteel is er geen vloer vastgesteld en wordt verwacht dat de beren en stieren het zullen uitvechten rond de belangrijkste ondersteuningsniveaus tussen $ 40k- $ 44k. Als we echter rekening houden met verschillende statistieken, waaronder hoge accumulatiecijfers op lange termijn, oververkochte RSI-niveaus, enz., zou dit best een beartrap kunnen zijn en zou de koers binnen de kortste keren weer $ 50k kunnen uitdagen. Dat zal echter niet gebeuren als de stieren in de onmiddellijke nasleep niet wat kracht kunnen tonen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 815 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 41,62%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins duiken en herstellen vervolgens sterk

Altcoins maakte ook heel vroeg op de dag een diepe duik, maar herstelde zich heel goed naarmate de tijd verstreek, veel beter dan Bitcoin zelf. Cardano (ADA, 9%), Solana (SOL, 14%), Polkadot (DOT, 14%), Avalanche (AVAX, 11%), Terra (LUNA, 14%) en Algorand (ALGO, 11%) behoorden tot de topwinnaars van vandaag. Andere crypto's stegen ook sterk na eerdere verliezen, maar op een meer gematigde manier.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

Onderzoek toont aan dat Bitcoin slechts 0,9%  bijdraagt ​​aan de CO2-uitstoot

Een recente studie van de New York Digital Investment Group (NYDIG) toont aan dat Bitcoin minder schadelijk is voor het milieu dan eerder werd gedacht. De totale huidige bijdrage van Bitcoin wordt geschat op ongeveer 0,9% en dat is zelfs met agressieve aannames die waarschijnlijk tot overschatting leiden. Ter vergelijking: de transportsector produceert ruim 74% van de totale uitstoot en mode alleen al zorgt voor 10%.

Het schatte ook dat de cryptocurrency de komende tien jaar waarschijnlijk niet meer dan 0,5% van het totale emissieaandeel zou overschrijden. De energie-intensieve mijnbouw van cryptocurrency wordt er vaak van beschuldigd een grote vervuiler te zijn met hoge koolstofemissies. Dit rapport ontkent dat echter tot op zekere hoogte.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram