Altcoin Nieuws - Avalanche (AVAX) outperformt de rest van de cryptomarkt

Altcoin nieuws 

De afgelopen week heeft de cryptoberen zeker veel nieuwe brandstof gegeven. De angst voor het instorten van de Chinese vastgoedzeepbel in combinatie met de sombere vooruitzichten van het Amerikaanse financiële systeem hebben ertoe geleid dat niet alleen de aandelen, maar ook de cryptomarkt is gedaald. Bitcoin is snel met enkele duizenden dollars in prijs gedaald, wat ook een negatieve invloed had op altcoins. Veel signalen wijzen erop dat we de top van de huidige bull-cyclus al voorbij zijn, dus laten we eens kijken hoe de altcoin-markt reageert op de huidige situatie.

 Zijn we eindelijk voorbij Dogecoin? DOGE staat op het punt uit de lijst met de 10 grootste munten te verdwijnen

Dogecoin was nooit iets anders dan een grapvaluta die alleen werd ondersteund door de tweets van Elon Musk en de "grappige" memes die hij retweette. Niemand heeft ooit geloofd dat een cryptovaluta zonder actieve ontwikkelaars "de toekomstige valuta van de aarde" zal worden, maar de PayPal-oprichter en Tesla-CEO slaagde erin zijn positie op sociale media te gebruiken om de deflatoire munt naar $ 0,73 te pompen, vlak voordat hij het op zijn volgers dumpte op openbare televisie.

Sinds Musk’s pijnlijke tenenkrommende verschijning als "Dogefather" op Saturday Night Live, lijdt de DOGE koers op een niveau van ongeveer $ 0,20. Hoewel sommige fanatieke DOGE-aanhangers nog steeds geloven dat de grapvaluta zich zal herstellen, kan de markt dat niet schelen. De afgelopen weken is Dogecoin voortdurend gedaald op de lijst met topmunten op basis van marktkapitalisatie.

De meest recente crypto die DOGE overtrof was Polkadot (DOT), die Dogecoin van de 9e naar de 10e positie op de lijst duwde. Het is echter vermeldenswaardig dat de 11e plaats momenteel wordt ingenomen door Avalanche (AVAX), dat de afgelopen weken een van de best presterende digitale activa was. DOGE kan zeer binnenkort uit de top 10 verdwijnen, en wanneer dat gebeurt, lijkt een verdere daling van de Dogecoin koers zeer waarschijnlijk.

 

 

Is de NFT-markt dood? On-Chain-gegevens suggereren het

Voor lange termijn blockchain-veteranen zijn gebeurtenissen zoals de opkomst van meme-tokens en de NFT-rage duidelijke signalen dat we aan de top van de huidige marktcyclus staan. Hoewel het NFT-ecosysteem er op het eerste gezicht nog steeds erg levendig uitziet, laten de recent gepubliceerde on-chain-gegevens zien dat de NFT-boom daaronder misschien al voorbij is.

De door Bloomberg gepubliceerde gegevens zijn verzameld op OpenSea, de grootste NFT-marktplaats. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 73% van de NFT's die in de afgelopen 3 maanden zijn gekocht, slechts één keer zijn verhandeld, wat betekent dat de tokens zijn gekocht en dat de kopers ze niet konden doorverkopen.

Wat nog verontrustender is, is het feit dat de top 3% van de meest populaire NFT-projecten 97% van het totale USD-volume van de NFT-markt uitmaakte, wat betekent dat de honderden verschillende nieuwe NFT-projecten die onlangs zijn gelanceerd praktisch waardeloos zijn.

Solana officieel de slechtst presterende crypto van de week, nu de details van de SOL-storing naar voren komen

Na de recente downtime van de SOL-blockchain, werd Solana het slechtst presterende activum uit de top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Hoewel de SOL koers langzaam begint te herstellen, kunnen veel beleggers bezorgd zijn over de details over de Solana-storing.

Volgens officiële verklaringen was Solana niet down vanwege een technische fout of een geavanceerde hack, maar door een eenvoudige DDoS-aanval, die erin slaagde de zelfgeclaimde "Ethereum Killer" meer dan 20 uur lang uit te schakelen.

De reactie op de aanval heeft ook enkele SOL-aanhangers bezorgd gemaakt. Toen het netwerk werd getroffen door de DDoS-aanval, besloot Solana Labs autoritair om eenvoudig de hele SOL-blockchain uit te schakelen zonder de node-eigenaren om hun mening te vragen, wat de vermeende decentralisatie van Solana in twijfel trekt.

Solana koers grafiek

Avalanche gaat tegen de stroom in en stijgt met meer dan 200% in een paar weken

Zelfs als de algemene situatie op de markt er pessimistisch uitziet, kunnen sommige projecten de investeerders toch aanzienlijke winst opleveren. Avalanche (AVAX) is hier een goed voorbeeld van - de afgelopen weken is de AVAX koers met meer dan 200% gestegen.

Hoewel de meeste van de grootste top 100 cryptocurrencies deze week verliezen leden, is Avalanche erin geslaagd om de afgelopen 7 dagen met 20% te stijgen - meer dan welke andere grote munt dan ook.

Maar wat is de reden voor zo'n goede prijsprestatie van AVAX? Het lijkt erop dat, ongeacht de situatie op de markt, Avalanche gewoon nog steeds een enorm ondergewaardeerd cryptoproject is. Aangezien de investeerders het potentieel ervan als een op DeFi gericht platform voor slimme contracten pas beginnen te erkennen, ligt de echte prijsontdekkingsfase van Avalanche misschien nog voor ons.

Avalanche koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram