Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stabiliseert na de laatste crypto-crashdown in China, analisten voorspellen wat de toekomst biedt

China crypto-ban 

Op vrijdag herhaalde China zijn anti-cryptostandpunt. De centrale bank van het land, de People's Bank of China (PBoC), merkte op dat cryptocurrencies zoals Bitcoin niet zijn toegestaan ​​op de valutamarkt omdat ze geen wettig betaalmiddel zijn.

PBoC voegde eraan toe dat op crypto gebaseerde activiteiten zoals derivatenhandel en internationale virtuele valuta-exchanges gericht op Chinese inwoners illegaal zijn. Het is echter niet de eerste keer dat China zo hardhandig optreedt tegen crypto.

In 2013 verbood de PBoC banken om Bitcoin-gerelateerde transacties mogelijk te maken. Op dat moment zakte BTC onder de $1K.

In 2014 waren er geruchten over een opkomend crypto-optreden in China. Sommige crypto-exchanges zoals FXBTC meldden zelfs dat ze werden lastiggevallen door financiële toezichthouders.

Hierdoor verloor de leidende munt meer dan de helft van zijn waarde. Soortgelijke incidenten zijn waargenomen in 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021.

In 2021 richtte de Chinese overheid zich op Bitcoin-mining. Afgezien van het beïnvloeden van de prijs van BTC, zorgde het ervoor dat de hash-snelheid van het BTC-netwerk werd verlaagd toen miners naar gunstige gronden buiten China zochten.

Chinese centrale bank verbiedt instellingen om betrokken te zijn bij crypto

Nu waarschuwt de centrale bank van het land Chinese burgers tegen het handelen in en betrokken zijn bij cryptocurrencies. In de Q&A op haar website zei PBoC dat "financiële instellingen en niet-bancaire betalingsinstellingen geen diensten kunnen aanbieden aan activiteiten en operaties met betrekking tot virtuele valuta."

Deze waarschuwingen leidden ertoe dat BTC ongeveer 3 procent aan waarde verloor die het de vorige dag had gewonnen. Bitcoin verloor $ 2K kort nadat de PBoC de nieuwe maatregelen aankondigde om virtuele valuta-activiteiten in het land te beteugelen. Minder dan 24 uur na de daling veranderde de leidende munt van eigenaar tegen prijzen rond het steunniveau van $ 40K.

 Hoewel sommige analisten het erover eens zijn dat China's uitsluiting van de cryptomarkt aanzienlijk is, zijn anderen van mening dat het laatste optreden ervan weinig effect zal hebben op het ecosysteem.

Vlak vóór het nieuws over de nieuwe eisen van China met betrekking tot cryptocurrencies, herstelde de virtuele valuta-industrie zich van een recente prijsdip die werd veroorzaakt door de Evergrande-sage.

Analisten zoals Ulrik Lykke van ARK36, een crypto-hedgefonds, vertelden Bitcoin.com News dat het verhaal: 'China verbiedt Bitcoin' bijna een meme-achtige status heeft gekregen in de Bitcoin-gemeenschap, vanwege de frequente crypto-verboden van het land waarvan de schadelijke effecten op cryptoprijzen meestal niet lang duren.

Neem geen 'emotionele beslissingen'

Lykke waarschuwde crypto-investeerders tegen het nemen van "emotionele beslissingen op basis van" het huidige nieuws. Volgens de ARK36-manager blijkt uit on-chain-gegevens dat een bullrun in het vierde kwartaal nog steeds intact is.

Een Twitter-gebruiker merkte op dat "alle arme mensen in paniek zullen verkopen [terwijl] rijke mensen het zullen kopen, dan zal de waarde weer omhoogschieten, waardoor arme mensen de verliezers zijn."

Een andere analist, Bobby Lee, zei dat de PBoC-waarschuwing niet het einde is. Volgens Lee, "hoe erg dit ook klinkt […], raak niet in paniek." Volgens de observaties van Lee is het verbod gericht op crypto OTC-desks in China.

Dergelijke platforms maken de conversie van de Chinese yuan van en naar Tether (USDT) mogelijk, die vervolgens wordt gebruikt om te communiceren met crypto-exchanges. Ondanks de ernst van het verbod, zei Lee dat het "niet de laatste nagel aan de doodskist" is.

Op Twitter merkte @NeerajKA op dat "wanneer [zijn] vrienden vragen naar het verbod in China, ik alleen maar kan zeggen 'ah dat gebeurt altijd'."

Anderen, zoals de CEO van Bequant, George Zarya, merkten op dat de crypto-verboden in China snel verschuiven van "zeer assertieve verklaringen [...] naar volledige radiostilte". Zarya voegde eraan toe dat de recente waarschuwingen de rigiditeit van het land ten opzichte van het crypto-ecosysteem aantonen.

Het geeft ook aan dat China vastbesloten is om zijn "controle over kapitaalstroom en big tech" te versterken.

Bitcoin gaat eeuwen mee zonder overheidscontrole

Zarya zei ook dat het verbod waarschijnlijk niet zal leiden tot een significante verschuiving in de retail- en zakelijke cryptowereld. Volgens hem zal de huidige zakelijke virtuele valuta-industrie "niet veel veranderen" omdat degenen die de sector wilden verlaten dat al hebben gedaan.

De CEO van Bequant is ervan overtuigd dat particuliere beleggers "de marktvolumes zullen blijven ondersteunen".

Ondanks de onrust denkt een Deutsche Bank-analist, Marion Laboure, dat Bitcoin klaar is om "het digitale goud van de 21e eeuw te worden". Dat meldt Laboure op de website van de bank.

Ze voegde eraan toe dat de leidende crypto eeuwenlang zal meegaan en de controle van regeringen zal vermijden. Volgens haar heeft BTC de voorkeur voor investeringen of speculatie.

De analist merkte ook op dat het onwaarschijnlijk is dat de leidende crypto de volatiliteits-stempel in de nabije toekomst zal afwerpen. Eerder merkten analisten van de Duitse financiële instelling op dat BTC "te belangrijk is om te negeren".

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram