Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt boven $ 43.000 en Deutsche Bank zegt dat crypto volatiel blijft, maar niet meer weg gaat

 

Afbeeldingsbron: Swapnil Shukla op Youtube

Bitcoin herstelde zich later op de dag tot boven $ 43k na enkele vroege verliezen. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie stond tijdens het weekend onder druk, ondanks veel positieve indicatoren. Altcoins daarentegen zagen ook enig herstel na aanvankelijk diepe verliezen te hebben geleden. Daarover later meer.

Ander nieuws: een topanalist van de Deutsche Bank is van mening dat, hoewel de cryptosector ongelooflijk volatiel is en dat zo zal blijven, het niet meer weg zal gaan. Hij voorspelde ook dat Bitcoin het first mover-voordeel in de sector zal hebben en waarschijnlijk met kop en schouders boven de rest van de concurrentie zal blijven uitsteken. Daarover later meer.

Volgens de president van El Salvador, Nayib Bukele, maakt bijna een derde van alle El Salvadoranen actief gebruik van de Chivo crypto-wallet. Hij beweerde ook dat Chivo nu meer gebruikers heeft dan welke bank in het land dan ook, wat aangeeft dat hij het leuk vindt om contact te zoeken met mensen zonder bankrekening. De president leidde de inspanningen om de cryptocurrency tot wettig betaalmiddel in het land te verklaren en heeft een harde reactie van tegenstanders hierover doorstaan. Maar de informatie is niet geverifieerd door onafhankelijke bronnen.

De cryptoportefeuille van de gemiddelde Australische belegger is sterk gestegen, met bijna 258% in één enkel boekjaar, volgens de resultaten die Statista in een recent marktonderzoek heeft verzameld. De resultaten waren ook een beetje verrassend, omdat een deel van het oudere publiek veel meer geïnvesteerd had in de cryptocurrency dan gedacht. Het jongere deel hield meer van daytrading.

Bitcoin koers herstelt boven $ 43k

Bitcoin had eerder vandaag een behoorlijk bearish start toen de koers opnieuw scherp daalde. Tegen het einde van de dag waren de meeste verliezen echter goedgemaakt en sloot het zelfs hoger dan het startniveau.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 42,5k. Het handelde een tijdje zijwaarts tot rond 03:15 uur in de ochtend toen het begon te dalen. Ten eerste ging het onder de weerstand van $ 42k en handelde daar een tijdje zijwaarts tot rond 9 uur 's ochtends toen de beren hard toesloegen. Bitcoin maakte een aanzienlijke neerwaartse curve en plaatste binnen enkele minuten een laagste prijs van $ 40,8k. De beren konden deze prijscorrectie echter niet vasthouden en de koers herstelde zich in de uren daarna fors. Het herstel was sterker dan de dip zelf en binnen enkele minuten was de koers boven $ 43k gestegen. Sindsdien is het er grotendeels gebleven. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $ 43,2k.

De plotselinge koersdaling van vandaag en het daaropvolgende herstel, laat zien dat er een aanzienlijke strijd gaande is tussen de stieren en de beren met betrekking tot de controle over de onmiddellijke toekomstige opzet van de digitale valutasector. De beren beginnen nu echte problemen te veroorzaken voor de bullish trend op korte termijn en de bulls bewaken angstvallig de weerstand van $ 42k. Hoewel elke beweging onder dit cijfer door de stieren is tenietgedaan, hebben de daaropvolgende herstelmaatregelen de koers ook niet echt op gang gebracht. Dit heeft geleid tot een patstelling, maar hoe langer de Bitcoin koers in de lagere rangen blijft, hoe brutaler de beren zullen worden. Het is al weken geleden sinds de laatste grote stijging boven de belangrijkste niveaus en de bearish bias zal met de tijd sterker worden.

De totale marktkapitalisatie is ongeveer $ 814 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is 41,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies rapporteerden eerder op de dag verliezen voordat daaropvolgende rally's de meeste van hen wegvaagden. Ethereum (ETH, 6%) handelde eerder op de dag onder $2,8k voordat het sterk begon te stijgen en is nu ruim boven $3k hersteld. Uniswap (UNI, 23%) was de grootste stijger van vandaag, terwijl Chainlink (LINK, 10%) ook een aanzienlijke algemene winst boekte. Afgezien daarvan was het grootste deel van de rest van de markt opgelucht omdat het erin slaagde de zware eerdere verliezen teniet te doen.

Uniswap koers grafiek

In ander nieuws….. 

Deutsche Bank: Bitcoin blijft volatiel, maar zal niet meer verdwijnen

Marion Laboure, een analist bij de onderzoeksafdeling van de Deutsche Bank, is van mening dat de cryptosector, ondanks het probleem van volatiliteit, een blijvertje is. Ze voorspelde ook dat Bitcoin waarschijnlijk nog eeuwen relevant zal blijven en grotendeels vrij zal blijven van overheidsinmenging.

In een update op de officiële website van de bank over de toekomst van de sector, gelooft Laboure dat volatiliteit zeker een punt van zorg is, maar de levensduur van het cryptoproject er is en dus zal het nog eeuwen relevant blijven. Deutsche Bank wordt over het algemeen gezien als een bankinstelling met pro-Bitcoin neigingen en sommige van hun analisten hebben zelfs verklaard dat Bitcoin te belangrijk is om te negeren voor de toekomst. De Duitse bank is echter niet direct betrokken geraakt bij de sector en heeft haar mond gehouden over eventuele investeringen daarin.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram