Bitcoin koers stabiel op $ 43k terwijl het Amerikaanse congres gaat stemmen over de infrastructuurwet

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 43.4k met niet veel verandering ten opzichte van de niveaus van gisteren. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zag eerder vandaag een nogal ingetogen handelssessie terwijl de stieren en beren in een patstelling tegenover elkaar stonden. Altcoins daarentegen verloren vandaag wat waarde. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal stemmen over een baanbrekende infrastructuurwet die onder andere de basis zal leggen voor toekomstige crypto-regulering in het land. De daarin opgenomen grote uitgaven zullen naar verwachting de belangrijkste sectoren van de Amerikaanse economie stimuleren, maar het is voor de cryptosector wel een uitdaging. Daarover later meer.

Een ETH-ontwikkelaar heeft zich schuldig gemaakt aan het overtreden van de Amerikaanse sancties tegen Noord-Korea. De genoemde ETH-ontwikkelaar gaf naar verluidt een presentatie over het cryptocurrency-netwerk in de hoofdstad van Pyongyang. Dit trok onmiddellijk de aandacht van Amerikaanse topagentschappen en sindsdien hebben ze hem aangeklaagd om het zwaar gesanctioneerde land te helpen de door de VS geleide financiële beperkingen te omzeilen. Hij zal worden veroordeeld op grond van de draconische International Emergency Economic Powers Act die de overdracht van technologie naar communistische landen aan banden legt. Deze wet is duidelijk een overblijfsel van de Koude Oorlog en het is vreemd om te beseffen dat mensen er nog steeds onder kunnen worden veroordeeld. Maar kan deze wet ook van toepassing zijn op andere "enigszins" communistische landen zoals China en Vietnam? Het is een interessante precedent en zou meer van dit soort zaken kunnen uitlokken.

De CEO van JP Morgan, Jamie Dimon, gelooft dat de Bitcoin de komende vijf jaar maar liefst keer 10 kan gaan, volgens een recent interview met Times of India. Dimon zei echter dat hij niet geïnteresseerd was in investeringen in de digitale valutasector en er niets om geeft. Maar dat is alleen hij die praat. Het bedrijf heeft onlangs een belang van 10% gekocht in Microstrategy, een van de grootste crypto-houders ter wereld met een geschatte $ 4 miljard + in hun bezit. Dimons persoonlijke anti-Bitcoin-overtuigingen leiden dus niet bepaald de acties van de investeringsbank en zelfs hij kan het potentieel van de cryptosector niet ontkennen.

Bitcoin koers stabiel op $ 43.000

De Bitcoin koers bleef de afgelopen 24 uur vastgelopen tussen $ 43k- $ 44k. De afgelopen 24 uur begonnen met de koers op ongeveer $ 43.6k. De BTC prijs steeg onmiddellijk tot ongeveer $ 43,9k, maar kon op dat niveau niet standhouden en daalde daarna sterk tot ongeveer $ 43k in een kwestie van minuten. Het handelde daar een tijdje zijwaarts voordat een flinke rally de koers boven $ 44k bracht. Het handelde de uren daarna vlak rond dit niveau toen het rond 11.00 uur begon te dalen. Het neigde langzaam naar beneden en handelt nu op $43,2k op het moment van schrijven.

Bitcoin heeft op dit moment geen sterk herstel doorgemaakt en de koers staat nu opnieuw onder druk van de beren die het onder het steunniveau van $ 43k willen trekken. De stieren keren terug wanneer de koers hard daalt tot $ 40k en lager, maar verzaken wanneer de stuwkracht nodig is om de koers naar hogere niveaus zoals $ 47k te duwen. De stieren komen dus tekort en dat geeft de beren zeker wat ruimte om op korte termijn een comeback te maken. De beren kunnen echter weer in de verdediging worden gedrukt als de stieren op korte termijn weer boven de $ 47k kunnen komen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 815 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 42%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies boekten eerder op de dag ook wat verliezen. Ethereum (ETH, -1,5%), Cardano (ADA, -3,8%), Polkadot (DOT, -4%), Uniswap (UNI, -6,5%), Chainlink (LINK, -4%) en Litecoin (LTC, - 2%) boekten allemaal kleine verliezen. Sommigen, zoals Terra (LUNA, 11%) en Solana (SOL, 5%) boekten echter enige winst.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws…..

Amerikaans congres stemt over de infrastructuurwet en cryptoverordening

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is klaar om te stemmen over de nieuwe infrastructuurwet die wordt gesponsord door de regering Joe Biden. Het nieuwe tweeledige wetsvoorstel is voornamelijk gericht op infrastructuuruitgaven, vooral in de groene energiesector, waardoor veel banen voor Amerikanen worden gecreëerd.

Hoewel dat allemaal goed is en niet gerelateerd aan cryptocurrencies, bevat het wetsvoorstel ook een bepaling om digitale valuta te controleren en te belasten. Crypto-lobbyisten en pro-crypto-wetgevers van zowel Democratische als Republikeinse partijen probeerden de regel uit het amendement te verwijderen, maar het mocht niet baten.

Nu wordt verwacht dat het wetsvoorstel op 30 september in stemming zal worden gebracht. Het is nog niet duidelijk of het zal worden aangenomen of niet, maar gezien de sterke democratische vertegenwoordiging in het huis van afgevaardigden, zal het wetsvoorstel waarschijnlijk worden aangenomen, wat resulteert in nieuwe mogelijke beperkingen voor de cryptovaluta netwerken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram