Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt onder $42k nu Europa de grootste gebruiker van cryptocurrencies wordt met $ 1 biljoen aan transacties

 

Afbeeldingsbron: Nick Youngsen

De Bitcoin koers daalde eerder op de dag onder $42k en is daar sindsdien grotendeels gebleven. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie slaagde er opnieuw niet in om overtuigend boven te komen, waardoor de beren nog een kans kregen om terug te slaan. Altcoins boekten in deze periode ook verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de gecombineerde regio van Centraal-, Noord- en West-Europa is volgens een rapport van het analysebedrijf chainalysis de belangrijkste crypto-gebruikende regio van de wereld geworden. Het gecombineerde totaal aan transacties uit deze regio heeft een gigantische $ 1 biljoen bereikt. Daarover later meer.

De Chinese e-commercegigant Alibaba heeft eindelijk de cryptomining-ASIC's ingeperkt. Vanaf 15 oktober worden verkopers die mijnbouwapparatuur aanbieden zwaar bestraft. De stap komt nadat de Chinese autoriteiten all-in gaan met hun voorgestelde Bitcoin-verbod in het land en particuliere bedrijven dwingen ook hun steentje bij te dragen. Alibaba staat er niet om bekend het exacte regeringsstandpunt te volgen, maar het lijkt erop dat ze nu geen keus hebben.

Een belangrijk rapport van de Bank of International Settlements (BIS) prees de stablecoin-technologie. Het verklaarde dat meer dan de helft van de kosten van internationale geldoverdrachten konden worden bespaard via Central Bank Digital Currencies (CBDC's). Hoewel we al private stablecoins hebben zoals USD Tether, USD Coin, Paxos Dollar en andere, lijken legacy-organisaties zoals BIS de voorkeur te geven aan een door de overheid gesteunde optie.

De Securities and Exchange Commission (SEC) gaat achter twee handelaren aan die betrokken zijn bij meme-aandelen. De daders gebruikten naar verluidt een wash-trading-aanpak om market maker kortingen te geven. Hoewel meme-aandelen zoals AMC Entertainment (AMC) en Gamestop (GME) niet gerelateerd zijn aan de cryptosector, lijkt het een kwestie van tijd voordat de SEC de aandacht verlegd naar meme-munten zoals Dogecoin en Shiba Inu.

De grote Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley heeft zijn investering in de crypto-sector verhoogd. De totale investering van de financiële instelling is sinds begin april verdubbeld (met bijna 105%) en dat ondanks de recente prijsdaling die in april begon.

Bitcoin koers daalt tot onder $42k

De Bitcoin koers noteert rond de $ 41,5k op het moment van schrijven. De digitale valuta is nu weer in een neerwaartse trend beland, na een wisselvallige week. De beren waren de hele dag proactief, trokken de koers omlaag en namen de controle weer over. Het steunniveau van $ 40k staat echter nog steeds overeind.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 43,1k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het begon te dalen. Om 1 uur 's nachts ging Bitcoin onder de $ 43k en kon de rest van de dag niet meer herstellen. Te midden van kleine oplevingen en prijsdalingen daalde de koers om 9.00 uur onder $42k en handelt nu rond de $41.5k op het moment van schrijven. De laagste waardering in deze periode was ongeveer $ 41,1k.

Bitcoin heeft nu een flinke bullish beweging nodig om dingen voor de stieren op gang te krijgen. Als je naar bepaalde fundamenten kijkt, zou zo'n beweging op de kaart kunnen staan, maar de beren worden met de tijd brutaler en dat is niet geweldig voor de bullish-zaak. De beren komen nu steeds dichter bij hun doel en zouden in de nabije toekomst kunnen proberen om de Bitcoin prijs onder de $40k te brengen. Die beweging zal echter waarschijnlijk opnieuw op tegenstand van de stieren stuiten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 780 en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 42,31%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Altconis had ook een grotendeels bearish dag, aangezien hun koersen merkbaar daalden. Ethereum (ETH, -5,5%), Cardano (ADA, -5,5%) Terra (LUNA, -13%), Algorand (ALGO, -7%), Cosmos (ATOM, -8,5%), Polkadot (DOT, -5,5 %) en Solana (SOL, -8,8%) behoorden tot de grootste verliezers van vandaag.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws….

Europa wordt de grootste gebruiker van cryptocurrencies met meer dan $ 1 biljoen aan transacties

Het gebied van Centraal-, Noord- en West-Europa (CNW) heeft de meeste crypto-transacties van alle continenten over de hele wereld geregistreerd. Dit gebied omvat bijna het hele op twee na meest bevolkte continent, behalve Rusland en een paar andere kleinere staten. De totale dollarwaarde van transacties die door burgers in dit gebied werden uitgevoerd, bedroeg tussen juni 2020 en juni 2021 ongeveer $ 1 biljoen. Dit was bijna 25% van de totale activiteit in de wereld en een zeer groot cijfer gezien het feit dat de bevolking van dit gebied minder dan 1/10e van de wereldbevolking omvat.

Volgens Chainalysis bestreken de transacties een breed scala aan activiteiten in het digitale valuta-universum, waaronder ook handel, investeringen en zakelijke transacties. Het Verenigd Koninkrijk was de leider met alleen al meer dan $ 170 miljard aan transacties.

De trend laat zien dat, ondanks nieuwe regelgeving gericht op de sector die het leven van de gemiddelde gebruiker moeilijk maakt, de sector nog steeds veel groei ervaart en dat zal zich waarschijnlijk nog wel een tijdje voortzetten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram