Skip to main content

Bitcoin nieuws

Crypto-bedrijven verlaten China en China's grote firewall blokkeert internationale cryptowebsites

Chinese crypto-Firewall 

Bitmain, de toonaangevende fabrikant van Bitcoin-mining apparatuur, heeft aangegeven dat het binnenkort gaat stoppen met de verkoop van de machines aan miners die op het vasteland van China actief zijn. Volgens bronnen die bekend zijn met deze ontwikkeling, is de stap bedoeld om Bitmain in overeenstemming te houden met de recente anti-cryptorichtlijnen van de regering van het land.

Afgezien van het stopzetten van de verkoop in China, vertelden de bronnen aan Coindesk dat de fabrikant van BTC-mijnbouwhardware van plan is om producties van China naar crypto-gunstige regio's te verplaatsen.

Vorige week kondigde de centrale bank van het land, de People's Bank of China (PBoC), nieuwe maatregelen aan om alles wat met cryptocurrency te maken heeft aan banden te leggen. Alibaba, een toonaangevend e-commerceplatform, heeft onlangs aangekondigd dat het volgende maand de verkoop van Bitcoin-miningapparatuur op het platform zal verbieden.

In een verklaring op 27 september zei Alibaba dat "volgens de circulaire […] over het voorkomen van risico's van Bitcoin, […] Alibaba.com de verkoop van mining-apparatuur zal verbieden naast het verbod op het verkopen van virtuele valuta zoals als Bitcoin.”

Van BTC-mijnbouwhardware tot software tot zelfstudies, niets wordt gespaard

De aankondiging verklaarde verder dat de beperkingen niet alleen de verkoop van BTC-mininghardware omvatten, maar ook de software en "tutorials over crypto-mining"  die wordt gebruikt om BTC-mining te vergemakkelijken.

Afgezien van fabrikanten en verkopers van hardware voor cryptocurrency-mining, sluiten in China gevestigde crypto-miningpools ook hun activiteiten.

De op één na en de vierde grootste Ethereum-miningpools, respectievelijk Sparkpool en BeePool, hebben aangegeven dat ze hun activiteiten zullen opschorten als reactie op de wijziging in het crypto-beleid van de Chinese regering.

Andere cryptoplatforms die al hebben aangekondigd dat ze hun activiteiten in China opschorten, zijn onder meer crypto-exchanges zoals Huobi, BitMaart, Binance, CoinBene, BHEX en Biki.

Crypto-bedrijven die al zijn gesloten of van plan zijn om de komende dagen of weken te sluiten, zijn verspreid over crypto-portefeuilles, mijnpools, crypto-swaps en virtuele valutahandel.

Afgezien van bedrijven, heeft China de toegang tot cryptocurrency-websites geblokkeerd. Gisteren kwamen er berichten naar voren dat populaire crypto-websites zoals Coingecko, Tradingview en Coinmarketcap niet bereikbaar zijn vanuit China.

Waarnemers hebben de ontoegankelijkheid toegeschreven aan de Grote Firewall van China. De Chinese overheid gebruikt de firewall om te controleren wat wel en niet via internet te benaderen is.

Geen Facebook en Google in China, JPMorgan CEO zegt dat je een dwaas bent als je Bitcoin koopt met leningen

Van China is bekend dat het internet censureert, en degenen die dit mogelijk maken zijn onder andere CAC (Cyberspace Administration of China) en het Gold Shield Project. Merk op dat deze spelers ook achter de ontoegankelijkheid in China van grote platforms zoals Facebook, Google en Wikipedia zitten.

Volgens Twitter-gebruiker 8btc News "lijkt het erop dat zowel CoinMarketCap als Coingecko IP's uit China hebben geblokkeerd."

Het Twitter-account merkte op dat ook "Tradingview niet werkt." Andere geblokkeerde crypto-gerelateerde websites zijn die van Coinbase, Huobi, Bitstamp en OKEx.

Eerder hebben sommige Chinese inwoners VPN's (virtuele privénetwerken) gebruikt om dergelijke beperkingen te omzeilen.

Terwijl China koud water over Bitcoin en andere cryptocurrencies goot, sprak de CEO van JPMorgan, Jamie Dimon, zich ook uit over de leidende cryptovaluta. Volgens de directeur bloeide de laatste Bitcoin-rally op overtollige liquiditeit en speculatie.

Voor de CEO van JPMorgan is iedereen die geld leent "om Bitcoin te kopen een dwaas". Interessant is dat hij nog steeds gelooft dat virtuele valuta de kans hebben om in waarde te stijgen.

Dimon is sceptisch over crypto, maar zijn bank is erbij betrokken

Dimon deed de observaties tijdens een gesprek met de Times of India. In antwoord op de vraag over cryptocurrency-regelgeving, zei hij dat regeringen uiteindelijk BTC en andere crypto's zullen reguleren.

De JPM-baas zei dat hij twijfelt over de vraag of Bitcoin "een activa […] deviezen […] of een valuta" is. Hoewel hij niet "weet of" de overheid crypto's zal reguleren met behulp van "de effectenwet", zei hij dat regelgevende waakhonden eindelijk hun zin zullen krijgen.

De opmerkingen van Dimon zijn persoonlijke observaties, aangezien zijn bank stappen zet in de richting van cryptocurrencies. In de afgelopen drie jaar heeft JPMorgan zijn standpunt over virtuele valuta verzacht.

Vorige maand kondigde de financiële instelling bijvoorbeeld aan dat het haar klanten zou toestaan ​​om te investeren in Ethereum, Bitcoin Cash, Bitcoin en Ethereum Classic trusts die worden beheerd door Grayscale.

Afgezien van het toestaan ​​van klanten om toegang te krijgen tot crypto-gerichte investeringsfondsen, begon de instelling in 2020 een reis om JPM Coin te creëren. Volgens JPMorgan zou de munt blockchain-technologie gebruiken en realtime betalingen voor institutionele klanten vergemakkelijken. De bank merkte verder op dat elke JPM-munt zou worden gekoppeld aan "één Amerikaanse dollar".

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram