Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers herstelt tot $ 43,5k en White Hat Hacker krijgt $ 1 miljoen beloning uitbetaald

hacker 

 

De Bitcoin koers herstelde zich de afgelopen 24 uur boven $ 43k en is daar sindsdien grotendeels gebleven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie stond gisteren onder druk, maar herstelde zich vandaag enigszins. Altcoins boekten eerder vandaag ook wat winst. Daarover later meer.

Ander nieuws: een white hat-hacker die een app op Binance Smart Chain hielp om een ​​ernstige cyberbeveiligingscrisis te voorkomen, heeft maar liefst $ 1 miljoen betaald gekregen door het bedrijf als beloning. De hacker ontdekte de belangrijkste kwetsbaarheid in het protocol van Belt Finance dat was gebaseerd op de Binance Smart Chain. Daarover later meer.

Een crypto-geldautomaatbedrijf genaamd Bitcoin Depot exploiteert nu maar liefst 5.000 Bitcoin-geldautomaten over de hele wereld. Het bedrijf wordt steeds populairder in Noord-Amerika, naast andere bestemmingen, omdat de cryptosector een algemene hausse in vraag en ontwikkeling doormaakt.

Er is een wetenschappelijk fonds van $ 1 miljard opgericht dat tot doel heeft blockchain-technologieën te gebruiken om de menselijke levensduur te verlengen. Hoewel dit soort onderzoek vaak gewoon ontastbaar en meer mystiek dan wetenschappelijk is, wil het nieuwe fonds de voordelen van de gedecentraliseerde grootboektechnologie gebruiken om echt werk gedaan te krijgen.

Betalingsgigant VISA werkt aan een Blockchain-interoperabiliteitshub voor digitale betalingen. Het project heeft tot doel een universele adapter van verschillende gedecentraliseerde betalingsnetwerken te ontwikkelen en hen te helpen op een betere manier met elkaar in contact te komen. VISA wil een one-stop-shop bieden voor alle bezorgdheden over blockchain-interoperabiliteit.

Bitcoin herstelt boven $ 43k

Bitcoin herstelde eerder vandaag boven $ 43k toen de stieren wat terrein terugwonnen. De cryptocurrency slaagde er echter niet in de belangrijkste obstakels te overwinnen en daarom is het herstelproces voorlopig niet overtuigend.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 41k. De koers stond onder aanzienlijke druk van de beren en ze dwongen de het meerdere keren onder $ 41k, maar konden dat niet volhouden. Om 1 uur 's nachts begon Bitcoin opnieuw te stijgen. Eerst ging het om 2.30 uur boven $42k en daarna ging het onmiddellijk verder in het opwaartse traject en ging meteen ook boven $43k. Sindsdien was het moeilijk om verdere bullish actie te ondernemen, maar de koers heeft zich gestabiliseerd boven $ 43k.

Ondanks de appreciatie eerder vandaag, ligt het voordeel op korte termijn nog steeds bij de beren, aangezien het herstel traag en ineffectief is geweest. Wanneer de koers boven $ 45k stijgt, dan kan Bitcoin weer naar boven kijken. Aan de andere kant van het spectrum, als de beren weer actief worden, kunnen ze aandringen op een koers van minder dan $ 40k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 816 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 42,38%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten eerder op de dag ook wat winst. De algemene trend bleef echter achter bij die van Bitcoin. Toch waren er enkele grote winnaars. Ethereum (ETH, 6,6%), Binance Coin (BNB, 5%) en Terra (LUNA, 10%) waren onder hen. De rest van de markt was te traag om Bitcoin in te halen en boekte kleinere winsten.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws…..

White Hat-hacker krijgt $ 1 miljoen aan premie

Een white hat-hacker heeft een enorme beloning van $ 1 miljoen ontvangen voor het identificeren van een beveiligingsfout in een Decentralized Finance (DeFi) -systeem. De hacker Alexander Schlindwein analyseerde het systeem van een DeFi-bedrijf genaamd Belt Finance toen hij een kritieke fout ontdekte die de integriteit van hun systeem zou hebben verpest. Belt Finance betaalde dit enorme bedrag gelukkig uit, anders zou een echte hackpoging de zaken zoveel erger hebben gemaakt voor het ontluikende DeFi-project.

Hoewel hacken vaak ten onrechte wordt beschouwd als een sector waar alleen criminelen en fraudeurs actief zijn, is hacken met een witte hoed een geweldige legale manier om je talenten in deze sector te ontplooien. Veel grote bedrijven over de hele wereld bieden white hat hackers flinke sommen geld als ze een fout in het beveiligingssysteem van het bedrijf of zelfs in de activiteiten kunnen ontdekken. Naarmate het belang van gegevensbeveiliging groeit, wordt verwacht dat de loonlijsten van gegevens- en beveiligingsexperts en freelancers zoals white hat-hackers in de loop van de tijd zullen groeien.

De beveiligingsinbreuken van DeFi hebben geleid tot grote verlegenheid voor de opkomende sector, maar nu nemen platforms het serieuzer. Men kan in de nabije toekomst een betere beveiliging van de DeFi-platforms verwachten, maar er zal naar verwachting altijd een bepaald risico blijven bestaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram