Altcoin Nieuws - Chinese exchange-tokens krijgen klappen

Cryptocurrency nieuws 

De afgelopen week was vol onzekerheid voor crypto-investeerders. Hoewel Bitcoin erin slaagde zijn belangrijke steunniveau van $ 40.000 te behouden, lijken bulls nog steeds een beetje uitgeput. Bijna alle grote altcoins in het blockchain-ecosysteem verloren deze week wat waarde, maar NFT-enthousiastelingen konden eindelijk goed nieuws horen. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar wat er de afgelopen 7 dagen op de altcoin-markt is gebeurd.

Axie Infinity stijgt in prijs na een grote update

Axie Infinity (AXS) wordt beschouwd als de grootste NFT-game op de markt. Het in 2018 gelanceerde project is erin geslaagd om non-fungible tokens te verkopen ter waarde van meer dan $ 2 miljard, en met 1,5 miljoen actieve spelers is het een van de meest populaire op blockchain gebaseerde spellen. De afgelopen weken had de AXS koers echter wat problemen en de groei van het spel leek te vertragen.

Om Axie Infinity weer aantrekkelijker te maken, hebben de ontwikkelaars besloten om ingrijpende veranderingen door te voeren in de economie van de game. Het belangrijkste is dat de kosten van het slaan van nieuwe Axie NFT's zijn verlaagd tot 1 AXS. Bovendien heeft de koers van Smooth Love Potion (SLP) - het tweede activum dat wordt gebruikt in het Axie Infinity-ecosysteem - een groeiprikkel gekregen in de vorm van een bijgewerkte uitsplitsing van de vergoedingen, die ook zal moeten helpen om de volatiliteit van SLP te verlagen.

Hoewel sommige Axie Infinity-fans aanvankelijk nogal sceptisch waren over de geïntroduceerde wijzigingen, heeft de markt zeer positief gereageerd op de update. In de afgelopen 7 dagen is de AXS-tokenprijs met 10,89% gestegen, waardoor Axie Infinity een van de top 5 best presterende crypto-activa van de afgelopen week is.

 

Chinese Exchange Tokens dalen sterk

Van tijd tot tijd brengt het nieuws uit China paniek op de cryptomarkt. Deze keer heeft de Chinese regering opnieuw een hardhandig optreden tegen crypto geïnitieerd door aan te kondigen dat alle cryptocurrency-transacties in China vanaf nu als illegaal zullen worden beschouwd.

Aangezien blockchain-investeerders inmiddels goed gewend zijn aan de “Chinese FUD”, leken de koersen van Bitcoin en andere grote cryptocurrencies niet negatief te reageren op het nieuws uit China. Een bepaald type digitale valuta heeft echter wel een snelle daling ondergaan: de tokens van in China gevestigde crypto-exchanges zoals OKEx en Huobi.

Huobi Token (HT) is de afgelopen 7 dagen enorm in prijs gedaald met 33,93%. Voor het OKEx-gesteunde OKB-token (OKB) was de prijsdaling niet zo groot, aangezien deze cryptocurrency slechts een prijsdaling van 9,74% heeft ondergaan. Het is echter vermeldenswaardig dat de meeste experts lijken te geloven dat de koersdaling slechts tijdelijk is en dat de activa die door Chinese beurzen worden gelanceerd, zich spoedig zullen herstellen.

Cardano kondigt nieuwe ontwikkelingen aan, maar de ADA koers daalt nog steeds

Hoewel de opkomst van Cardano naar de positie van de 3e grootste cryptocurrency indrukwekkend was, was ADA een van de slechtst presterende grote munten van de afgelopen weken. Afgelopen zondag vond een virtueel evenement plaats genaamd Cardano Summit 2021, dat de investeerders een optimistischer gevoel moest geven over Cardano.

Tijdens het evenement heeft Cardano de plannen aangekondigd om samen met het fintech-bedrijf COTI een op ADA gebaseerde stablecoin genaamd Djed uit te brengen. Cardano heeft ook samenwerkingen aangekondigd met Chainlink en met het in de VS gevestigde tv-bedrijf DISH Network. Helaas voor ADA-investeerders waren deze aankondigingen niet genoeg om de Cardano koers te verhogen De op twee na grootste cryptovaluta is de afgelopen week met 7,67% in prijs gedaald.

Twitter hint op NFT-integratie

Jack Dorsey, de CEO van Twitter, is een bekende Bitcoin-supporter en hij is ook een van de eerste beroemdheden die op de NFT-trend springt door zijn eerste tweet ooit te verkopen als een non fungible token voor een verbazingwekkende $ 2,9 miljoen. Het lijkt er nu op dat Dorsey niet alleen persoonlijk geïnteresseerd is in NFT's, maar ook van plan is om in de nabije toekomst NFT-functionaliteit op Twitter te introduceren.

Mada Aflak, een software-engineer die bij Twitter werkt, heeft onlangs een preview gepubliceerd van de NFT-functionaliteit van Twitter. Volgens de presentatie krijgen Twitter-gebruikers de mogelijkheid om hun profiel te koppelen aan een crypto-portemonnee om een ​​van de NFT's in hun verzameling als hun profielfoto te gebruiken. Een profielfoto die als NFT is geüpload, zal anders zijn dan gewone profielfoto's omdat er een kleine verificatiebadge naast wordt weergegeven.

Het is op dit moment niet bekend wanneer de NFT-functionaliteit wordt geïntroduceerd. Het nieuws over de NFT-integratie van Twitter is echter zeker erg optimistisch voor fans van de NFT-markt, die de afgelopen weken veel momentum leek te verliezen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram