Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt naar $ 48k en FED voorzitter Powell zegt dat er geen plan is om Bitcoin te verbieden

Jerome Powell printing money 

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag een korte tijd boven $ 48k voordat hij iets terugliep. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had een grotendeels bearish september toen de koers eerst tot stilstand kwam en vervolgens wat waarde verloor tot $ 40k. Een meer optimistische start van oktober kan echter de toon zetten voor toekomstige winsten. Altcoins stegen ook sterk nadat ze gisteren achter waren gebleven bij Bitcoin. Daarover later meer.

In ander nieuws heeft de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve onder ede verklaard dat hij geen plannen heeft om cryptocurrency te verbieden. De voorzitter van de hoogste regelgevende instantie voor de reservevaluta stond tegenover de House Financial Services Committee en beantwoordde enkele lastige vragen. Daarover later meer.

Een internationaal schaaktoernooi Meltwater Champions Chess Tournament heeft aangekondigd dat het Non Fungible Tokens (NFT's) gaat slaan en uitgeven. Dit wordt gedaan om de resultaten van het toernooi te herdenken en te vereeuwigen, want in tegenstelling tot iets fysieks, leven blockchain-grootboeken voor altijd voort en zijn ze ook inbaar.

Een van de mede-oprichters van 's werelds grootste aandelenfirma's is optimistisch over Bitcoin en gelooft dat het een blijvertje is. Orlando Bravo, de mede-oprichter van het enorm rijke private equity-bedrijf Thoma Bravo, gaf zijn mening over de kwestie in een interview met CNBC's Delivering Alpha 2021-conferentie. Hij was van mening dat de jongere generatie een eigen financieel systeem wilde en daarom is Bitcoin “here to stay”. Hij stelde ook de retorische vraag hoe je niet van Bitcon kon houden?. Hoe, inderdaad.

Een analist heeft een Bitcoin koersdoel voor oktober voorspeld van rond de $63k. PlanB, wiens Twitter-naam @100trillionUSD is, heeft de afsluiting voor augustus en september correct voorspeld. Voor augustus had hij een slot van boven de $47k voorspeld, wat correct was en voor september voorspelde hij $43k, wat opnieuw correct was. Nu voorspelt hij een afsluiting van $63k voor oktober, gevolgd door $98k in november en $135k tegen eind december.

Bitcoin koers stijgt naar $ 48k

Bitcoin steeg gisteren tot $ 48k en won wat verder aan waarde voordat hij een beetje daalde op het moment van schrijven. De cryptocurrency liep het grootste deel van september iets terug naarmate de koers verder en verder daalde. Nu lijken de bulls weer op het goede spoor na een goed begin van de maand.

De afgelopen 2 dagen waren over het algemeen behoorlijk bullish. De koers handelde een tijdje zijwaarts voordat hij vrijdag rond 9.00 uur begon te stijgen. Tegen 12.00 uur was het meer dan $ 47k en sindsdien heeft het nooit meer achterom gekeken. Vandaag voerden de stieren enige consolidatie door en bleven grotendeels op hun gemak. De BTC koers plaatste echter eerder in de handelsuren een 26-daags hoogtepunt van $ 48,4k, voordat hij iets terugliep tot ongeveer $ 47,9k op het moment van schrijven.

Bitcoin is nu terug met een lichte bullish bias. De cryptocurrency heeft eerdere weerstandsniveaus herwonnen die de koerslang tegenhielden. Er is echter nog veel werk aan de winkel voor de stieren. De Bitcoin koers moet nog steeds boven de $ 52k gaan om de bull-run op lange termijn voort te zetten. Onder dat cruciale niveau zal elke vorm van bullish actie niet resulteren in een trendverandering op de lange termijn. De beren daarentegen worden nerveus. Hun plan om de BTC koers onder de $40k te brengen, mislukte in de laatste week van september. Nu zijn ze op zoek naar een nieuwe kans om de koers onder de $45k te brengen. De herboren stieren kunnen het echter moeilijk maken, althans op de korte termijn.

De marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $ 901 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt is 41,85%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

Altcoins begonnen eerder vandaag ook winsten te boeken na een relatief rustige dag gisteren toen Bitcoin opnieuw de show stal. Ethereum (ETH, 5%), Solana (SOL, 8%), Polkadot (DOT, 4%), Uniswap (UNI, 5,5%), Terra (LUNA, 9%), Avalanche (AVAX, 6%) en Cosmos ( ATOM, 8%) boekten allemaal behoorlijke winsten in het licht van de consolidatie van Bitcoin. Andere cryptocurrencies boekten relatief kleinere winsten.

ETH koers grafiek

In ander nieuws….

Geen plan om Bitcoin te verbieden: voorzitter van de Amerikaanse Fed

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, verscheen voor het House Financial Services Committee, waar hij werd geconfronteerd met een spervuur ​​van vragen van Amerikaanse vertegenwoordigers. Ze varieerden van het verkrappende monetaire beleid van de Amerikaanse Fed, tot digitale valuta's. Powell, die de cryptocurrency-sector in het verleden zwaar heeft bekritiseerd, heeft wel onder ede verzekerd dat een verbod op cryptocurrencies in het land niet wordt overwogen. Wel stelde hij voor de sector verder te reguleren. Hij ging ook in detail in op andere onderwerpen zoals stablecoins , inclusief over hun gevaren.

Deze verzekering, van een anti-cryptovoorzitter als Powell, laat zien dat de aanzienlijke crypto-lobby in Washington in ieder geval lijkt te werken. De infrastructuurwet is niet aangenomen en daarmee ook de crypto-regelgeving en nu ontkent Powell dat er een Bitcoin-verbod komt. In andere landen hebben regelgevers hebben zich openlijk uitgesproken voor een algeheel verbod, ook in Nederland zelf, maar niet in de VS zo lijkt het. Maar, afhankelijk van het soort regelgeving, kunnen overal grote obstakels op het pad van crypto-eigendom worden gezet en dat is waar de Amerikaanse lobby echt zal worden getest.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram