De Bitcoin koers stijgt naar $ 49k en verschillende Altcoins zetten nieuwe all-time highs neer

Bitcoin koers stijgt 

Bitcoin won het niveau van $ 49k terug, na meer dan een paar weken eronder te hebben doorgebracht. De belangrijkste indicatoren flitsen nu opnieuw groen. Deze ontwikkeling kwam, ondanks het feit dat de Bitcoin koers een groot deel van de dag rond de $ 48k bleef hangen en moeite had om erboven te komen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie heeft een goede start gemaakt in oktober, maar er liggen nog belangrijke weerstanden in het verschiet. Altcoins daarentegen boekten eerder op de dag ook enkele stijgingen, waarbij sommigen nieuwe all-time highs plaatsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: Morgan Stanley, een grote investeringsbank, heeft zijn investeringen in Bitcoin verhoogd door hernieuwde aankoop van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)-aandelen. De bank was een paar jaar geleden een van de grootste critici van de cryptocurrency, maar heeft sindsdien een meer proactieve rol in de sector gespeeld.

Het Federale Hooggerechtshof van Nigeria heeft groen licht gegeven voor een Central Bank Digital Currency (CBDC) in het land. De nieuwe "e-naira" bevindt zich in de laatste fase van een openbare uitrol en zal waarschijnlijk de e-betalingsscene in het Afrikaanse land verstoren. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft ook zijn goedkeuring gegeven aan CBDC's, zij het met enkele regelgevende richtlijnen.

Een Bloomberg-analist is optimistisch over de mogelijkheid dat de VS eerders het eerste Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) in het land goedkeurt. Daarover later meer.

Bitcoin koers stijgt naar $ 49.000

Bitcoin had eerder vandaag weer een licht bullish dag toen de koers boven $ 49k ging voordat hij iets daalde rond de tijd van publiceren. De cryptocurrency lijkt nu de lat hoger te leggen in oktober en deze geweldige start geeft de bulls het duwtje dat ze nodig hebben om de lange termijn bull run nieuw leven in te blazen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $48k. Kort daarna begon het iets te dalen. Het zakte rond 01:00 uur 's nachts onder $ 48k en zakte op een gegeven moment naar $ 47,1k voordat het rond 7.30 uur gestaag herstelde boven $ 48k. Na een lange tijd zijwaarts te hebben gehandeld, steeg de koers rond 19.30 uur weer stevig. In één snelle beweging kwam het boven $ 49k en sindsdien is het afwisselend rond dat niveau geweest. Op het moment van schrijven verandert Bitcoin van eigenaar voor $ 48.9k.

Terwijl Bitcoin hierboven doorgaat, liggen er nog steeds verschillende belangrijke weerstanden op zijn pad. De weerstand van $ 50k werd de vorige keer overwonnen door de bulls, maar ze slaagden er niet in om er stevig bovenuit te komen en kwamen niet verder dan $ 52k. Nu, met deze weerstanden in het verschiet, ligt daar de echte test voor de stieren. Als ze verder kunnen gaan dan deze niveaus van de afgelopen maand, kan deze bullish beweging doorgaan. Als dat niet het geval is, zullen de beren zeker proberen weer in het spel te komen en proberen de koers opnieuw onder $ 45k te duwen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $ 920 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt bedroeg 42,1%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken gemengde prijsverhogingen

Altcoins aan de andere kant boekten eerder vandaag ook enkele opmerkelijke koersstijgingen. De grootste opmerkelijke winst van vandaag was Terra (LUNA, 6%) die voor het eerst in zijn korte geschiedenis boven $ 46 uitkwam, voordat hij iets terugliep rond de tijd van publicatie. Andere grote winnaars waren kleinere munten zoals Algorand (ALGO, 5,5%) en Shiba Inu (SHIBA, 10%). Andere altcoins waren grotendeels stabiel.

Luna koers grafiek

In ander nieuws….

Bitcoin Futures ETF misschien goedgekeurd in de VS

Een analist heeft een ETF-goedkeuring van Bitcoin futures 75% kans gegeven in de VS. Hoewel dit in een groot deel van de rest van de wereld geen groot nieuws is, hebben de VS geen enkele dergelijke ETF in het land toegestaan. De analytische gemeenschap beschouwt dit dan ook als een groot probleem en gelooft dat een goedkeuring de cryptocurrency in het algemeen een grote boost zal geven.

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS stelt goedkeuring van Bitcoin ETF's in het land al een tijdje uit. Hoewel ze verschillen van Bitcoin Futures ETF's in kwestie, zijn ze nog steeds gebonden aan dezelfde branche en daarom was het moeilijk om aan goedkeuring door de regelgevende instanties te komen. De SEC heeft al een uitgesteld oordeel aangekondigd als het gaat om Bitcoin ETF's. Volgens senior Bloomberg ETF-specialist Eric Balchunas kan de futures-ETF echter de pas krijgen. Hij gaf deze opmerkingen in een recente tweet.

Het valt nog te bezien of de voorspelling van Balchunas zal uitkomen, maar gezien de huidige antagonistische toon van de SEC, kan het moeilijk zijn om er daadwerkelijk een plausibele uitkomst van te maken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram