De Bitcoin koers stijgt naar $ 51k, verslaat aandelen en grondstoffen en wordt de beste belegging van 2021

Bitcoin raket 

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag tot boven $ 51.000, toen de stieren verder doordrongen boven Het $ 50k niveau. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie was de afgelopen 48 uur opnieuw licht bullish toen de koers eerst daalde en vervolgens sterk steeg boven de belangrijkste weerstand. Altcoins daarentegen waren grotendeels stabiel en reageerden niet zo sterk op deze belangrijke zet van Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin versloeg conventionele activa zoals aandelen en grondstoffen om daarmee de best presterende activa van 2021 te worden. De cryptocurrency is vanaf het begin van het kalenderjaar met meer dan 50% gestegen en zet zijn steile opwaardering voort. Daarover later meer.

De Bank of America heeft de NFT- en DeFi-sectoren geprezen en heeft verklaard dat deze op de lange termijn waarschijnlijk relevant zullen zijn. Een dochteronderneming van de bank, Bofa Securities, publiceerde het gedetailleerde rapport met de titel: “Digital Assets Primer: Only the First Inning”, waarin het disruptieve gedrag van de digitale economie en de grote winsten ervan in het afgelopen jaar werden besproken. Het rapport stelt dat ondanks de volatiliteit rond de sector, deze de komende jaren levensvatbaar zal blijven. Afgezien van BoA zijn ook andere banken optimistisch over de digitale valuta-economie. Onlangs heeft de U.S. Bank, de vijfde grootste van het land, een crypto-bewaarservice aangekondigd in samenwerking met de NYDIG.

Een Canadees Bitcoin-mijnbedrijf genaamd Link Global wordt nu geconfronteerd met een enorme boete van $ 5,6 miljoen in het land. Het bedrijf wordt nu geconfronteerd met regelgevende maatregelen na beschuldigingen dat het particuliere elektriciteitscentrales exploiteert om zijn mijnbouwapparatuur aan te drijven. Het bedrijf, gevestigd in Alberta, Canada, wordt aangeklaagd door de lokale stroomdistributeur en deze heeft het verschillende boetes opgelegd die samen dit enorme bedrag vormen.

Er is een nieuw wetsvoorstel ingediend bij het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten dat tot doel heeft duidelijkheid te verschaffen over de regelgeving voor digitale tokens. Het wetsvoorstel met de titel "Clarity for Digital Tokens Act of 2021" wordt ter discussie voorgelegd aan de House Financial Services Committee, maar er is geen indicatie of het het zal halen.

De Bitcoin koers stijgt tot boven $ 50k

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 51,4k op het moment van schrijven, wat een stijging van ongeveer 5% betekent ten opzichte van de niveaus van eind zondag. De digitale valuta daalde maandag kort, maar is sindsdien bullish en richt zich op de belangrijkste weerstandsniveaus.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers op ongeveer $ 48,8k. De cryptocurrency ging vervolgens een tijdje zijwaarts handelen. Maandag om 16.30 uur begon de BTC koers te dalen. Het bereikte een minimumniveau van ongeveer $ 47k voordat het scherp herstelde en sindsdien boven dat niveau wordt verhandeld. In het begin ging het om 19.00 uur boven $ 49k en werd vervolgens enige tijd zijwaarts rond dit niveau verhandeld. Om 10.30 uur in de ochtend begon de koers opnieuw te stijgen. Het ging boven $ 50k en is sindsdien grotendeels boven dat niveau verhandeld. In de buurt van de tijd van publiceren is er een nieuwe stijging te zien en de index handelt nu boven $ 51k.

De toekomst ziet er voor Bitcoin nu steeds meer bullish uit, aangezien het in september met succes lagere ondersteuningsniveaus heeft verdedigd en er ongedeerd uit is gekomen. Maar zelfs als de koers boven $ 50k stijgt, blijft de belangrijkste weerstand rond $ 52k nog steeds bestaan. De vorige keer kon de digitale valuta niet boven dat niveau komen en kromp terug. Nu kloppen de stieren weer op de deuren van deze hardnekkige weerstand. De statistieken zijn deze keer sterker in het voordeel van de stieren, dus we kunnen verwachten dat de weerstand zal wijken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 960 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 43,26%, wat wijst op een toenemende dominantie van de belangrijkste cryptocurrency.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven vrij vlak in het licht van Bitcoin-winsten

Andere cryptocurrencies bleven over het algemeen vrij vlak of verloren wat waarde in het licht van de aanzienlijke Bitcoin-winsten. Er waren echter enkele anomalieën, aangezien Dogecoin (DOGE, 14%) sterk steeg boven $ 0,26 en Shiba Inu een enorme pomp onderging en maar liefst 53% steeg. Andere altcoins stonden grotendeels stil en konden niet op gang komen.

Shiba Inu koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bitcoin nu best presterende activa van 2021

Volgens statistieken van de New York Digital Investment Group (NYDIG) heeft Bitcoin verschillende legacy-activa ingehaald om de beste investering van 2021 tot nu toe te worden. De belangrijkste cryptocurrency is sinds het begin van het jaar met ongeveer 52% gestegen en dat is over het algemeen beter dan de meeste topaandelen.

Dit zijn de prestaties van gisteren in vergelijking met andere activa:

 

Afbeeldingsbron: NYDIG

Het grootste deel van de conventionele sector zag in 2020 een grote stijging van de koersen als gevolg van de door de pandemie veroorzaakte investeringstrend, maar nu lijkt deze te zijn afgenomen. Alleen Bitcoin lijkt klaar voor een volgende bullrun.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram