Skip to main content

Bitcoin nieuws

Brazilië is van plan om Bitcoin als valuta te erkennen en Shark Tank ster onthult de goud-crypto verhouding van zijn portefeuille

Bitcoin vs Goud

Brazilië heeft de basis gelegd voor de mogelijkheid om Bitcoin als valuta te herkennen. Volgens de federale afgevaardigde van het land, Aureo Ribeiro, zal de stap Brazilianen in staat stellen goederen en diensten te betalen met BTC.

Terwijl hij sprak met een lokaal mediakanaal, zei de politicus dat wetgevers overwegen een bijgewerkte versie van Bill 2.303/15 aan te nemen. Deze versie probeert Brazilië in hetzelfde traject te brengen als El Salvador en van Bitcoin een legale valuta voor betalingen te maken.

De opmerkingen van Ribeiro komen terwijl de Braziliaanse "Bitcoin-wet" in afwachting is van overweging door de Kamer van Afgevaardigden. De kamer maakt deel uit van het Braziliaanse Nationale Congres waar ook de Senaat deel van uitmaakt.

De politicus prees het wetsvoorstel omdat het 'innovatief' was en voegde eraan toe dat andere rechtsgebieden ernaar zouden kunnen verwijzen bij het reguleren van virtuele activa.

Volgens de federale afgevaardigde hangt de manier waarop Bitcoin zal worden gereguleerd af van of het zal worden beschouwd als "als onroerend goed” of “valuta voor dagelijks gebruik".

Afgezien van het erkennen van de leidende cryptocurrency, is de federale afgevaardigde ervan overtuigd dat de goedkeuring van het wetsvoorstel Brazilianen zou beschermen tegen op crypto gebaseerde Ponzi-schema's. Dit jaar hebben de autoriteiten van het land te maken gehad met verschillende van dergelijke oplichtingszaken.

De Braziliaanse "Bitcoin-wet" scheidt "het kaf van het koren"

Brazilië moet echter nog een duidelijke lijn uitzetten m.b.t. crypto. Bijgevolg heeft dit de armslag van autoriteiten beperkt bij het omgaan met crypto-zaken.

Ribeiro voegde eraan toe dat de Braziliaanse "Bitcoin-wet" niet alleen bedoeld is om  "het kaf van het koren te scheiden", maar dat het ook transparantie wil introduceren bij het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

De politicus sprak zijn vertrouwen uit in het aannemen van het wetsvoorstel en zei dat het al een positief signaal heeft gekregen van de regering en het hoofd van de Kamer van Afgevaardigden, Arthur Lira.

Terwijl Brazilië zich voorbereidt om Bitcoin te erkennen als een activum of als een valuta, blijft de ster van Shark Tank, Kevin O'Leary, zijn investeringen in crypto's zoals Bitcoin en Ethereum (ETH) verhogen.

In een recent interview onthulde O'Leary, ook bekend als Mr. Wonderful, dat zijn portefeuille meer crypto dan goud bevat. Interessant is dat hij ook nog steeds positief is m.b.t. goud.

Volgens O'Leary zou een belegger beide moeten aanhouden omdat het "twee verschillende activaklassen" zijn. Als zodanig moeten mensen stoppen met de hele tijd Bitcoin tegenover goud te zetten.

O'Leary onthulde dat vijf procent van zijn portefeuille in goud zit. Hij legde verder uit dat hij het goud zal houden omdat hij "geen reden ziet om het te verkopen".

"Blijf in goud" als u niet in Bitcoin gelooft

De Shark Tank-ster classificeerde investeerders als pro-crypto en blockchain of niet. Zo niet, dan zei Mr. Wonderful dat ze "in goud moesten blijven als bescherming."

De hoeveelheid crypto in de portefeuille van O'Leary is ongeveer zes procent en hij wil deze voor het einde van dit jaar opvoeren tot zeven procent. De ster heeft zijn investeringen in crypto's en op blockchain gerichte bedrijven verspreid.

"Ik heb ingezet op veel verschillende bedrijven die producten op deze gebieden ontwikkelen", zei hij.

Mr. Wonderful onthulde ook dat zijn portefeuille meer dan Bitcoin bevat, omdat er meer potentieel is in de bredere crypto-industrie. Volgens de ster zijn er zoveel manieren om te investeren, omdat het crypto-ecosysteem veel lagen bevat.

Op de vraag of de regering van de Verenigde Staten Bitcoin zal verbieden, zei O'Leary dat innovaties in het crypto-ecosysteem "veel te interessant zijn, voor zelfs regeringen".

Interessant is dat de recente opmerkingen van O'Leary een opmerkelijke verschuiving laten zien van zijn eerdere gevoelens, toen hij zei dat de leidende crypto een "giant nothing burger " is.

De Pandora Papers identificeren indirect een "Bitcoin Tsaar"

Ander nieuws: de Pandora Papers hebben offshore-activa blootgelegd van een 'Bitcoin-tsaar'. De onderzoeken van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) leverden echter geen naam op.

Volgens het ICIJ was de persoon "veroordeeld voor het witwassen van geld in verband met de grootste cyberroof in de geschiedenis". De documenten vermeldden dat de Carbanak-hackergroep verantwoordelijk was voor de overval.

In de drie jaar tot 2017 heeft de bende naar schatting meer dan 1,24 miljard dollar overgeheveld van bedrijven en banken in meer dan 100 landen.

De ICIJ-onderzoeken zijn onlangs openbaar gemaakt en bevatten bijna 3,0 terabytes aan gegevens die zijn opgevist van offshore-serviceproviders. Journalisten achter de kranten beweren bezittingen te hebben opgegraven die verborgen zijn door politici en vooraanstaande personen in 90 landen.

Hoewel de Pandora Papers geen naam gaven voor de "Bitcoin-tsaar", biedt hun beschrijving van Carbanak's vermoedelijke leider, Denis Tokarenko, essentiële aanwijzingen over de identiteit van de "Bitcoin-tsaar".

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram