Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt tot boven $ 55k en overschrijdt $ 1 biljoen marktkapitalisatie

Bitcoin $ 1 trillion USD 

De Bitcoin koers boekte vandaag nog meer winst, zoals gisteren voorspeld, toen het boven $ 52k bewoog en op een gegeven moment een hoogtepunt bereikte van $ 55,5k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ging gisteren boven de $ 50k, maar kon toen geen beslissende stap zetten. Maar het lijkt erop dat dit vandaag wel is gebeurd. Altcoins waren daarentegen opvallend afwezig en ze hebben over het algemeen zeer kleine winsten geboekt ondanks het bullish feestje van Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin heeft de cruciale waardering van $ 1 biljoen herwonnen. De cryptocurrency ging er in april onder en is er sindsdien niet meer bovengekomen. Deze laatste opwaartse beweging naar een waardering van meer dan $ 1 biljoen in combinatie met de Bitcoin koers die boven de $ 52k komt, heeft volgens de meeste analisten de lange termijn bull run die zou kunnen voortduren tot het einde van het kalenderjaar opnieuw aangewakkerd.

De Amerikaanse senator uit Massachusetts, Elizabeth Warren, heeft een wetsvoorstel ingediend om de rol van cryptocurrencies bij cyberaanvallen met ransomware te bestuderen. Deze aanvallen hebben gebruikers over de hele wereld miljarden dollars gekost en zijn het moderne equivalent van het kapen van een bedrijf en het eisen van losgeld, vandaar de naam. Sommige cryptocritici gebruiken ransomware-hackgegevens om een ​​verbod op de cryptosector te rechtvaardigen en senator Warren gaat die weg in. Zij, samen met een groep Amerikaanse congresleden, wil federale departementen gebruiken om het gebruik van cryptocurrencies tegen te gaan.

AMC corporation, wiens aandelen zoals die van Gamestop eerder dit jaar sterk stegen te midden van een online handelsmanie, heeft crypto-betalingen voor e-cadeaubonnen geïntroduceerd. Het theater- en entertainmentbedrijf heeft ook de wens aangekondigd om gebruikers tegen 2022 rechtstreeks met cryptocurrencies te laten betalen voor bioscoopkaartjes. Deze aankondiging werd dinsdag gedaan door CEO Adam Aron.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft het eerste nationale crypto-handhavingsteam van het land aangekondigd. De afdeling die onder de Amerikaanse procureur-generaal werkt, wordt rechtstreeks betrokken bij het omgaan met crypto-gerelateerde misdaden. Dat kan een beetje problematisch worden omdat er andere federale instanties zijn die erop staan ​​de crypto-sector te reguleren, namelijk de Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) en de Securities and Exchange Commission (SEC). Het valt nog te bezien wat voor kracht dit nieuwe team zal opleveren.

De presentator van het reality-tv-programma Shark Tank, Kevin O'leary, heeft onthuld dat zijn investeringen in crypto voor het eerst groter zijn dan die in goud. "Mr Wonderful", zoals hij vaak wordt genoemd in zijn show, deed ook grote uitspraken over de cryptosector. Daarover later meer.

Bitcoin gaat boven $ 55k

Bitcoin maakte opnieuw een grote sprong voorwaarts en lijkt daarmee de bull run van 2021 opnieuw te ontsteken, aangezien het de weerstand van $ 52k overtuigend overwon en in het proces boven de $ 55,5k ging. De cryptocurrency bevindt zich nu in bullish territorium en wil in de nabije toekomst nieuwe hoogtepunten neerzetten.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 51k. Het handelde lange tijd zijwaarts rond dat niveau. Gedurende die tijd probeerden de beren in beeld te komen door de koers naar $ 50,5k te trekken, maar dat was het maximale dat ze konden halen. Vanaf daar ging het allemaal omhoog. Rond 14.00 uur begon de koers van de cryptocurrency te stijgen. Om 15:15 uur was het boven de $55k en daarmee waren de bearish boeien verbrijzeld en is Bitcoin nu naar alle waarschijnlijkheid voorlopig losgebroken van serieuze aanvallen door de beren. Voor veel analisten is dit het signaal dat de bull-run van 2021 nu wordt hervat en dat er nieuwe all time high’s in het verschiet liggen.

De bulls hebben bewezen dat ze het uithoudingsvermogen hebben om de grote weerstand van $ 52k te overwinnen en nu lijkt het alsof ze zich koersdoelen kunnen voorstellen die slechts 2 maanden geleden nog niet eens plausibel waren. Verschillende prijsvoorspellingen voor de lange termijn, zoals $ 100k, $ 130k of zelfs hoger, zoals $ 200.000, zijn volgens analisten weer in het spel. Hoewel alleen de tijd kan uitwijzen waar de Bitcoin koers uiteindelijk naartoe zal gaan, is de trend erg bullish. Het volgende doel voor de bulls is de weerstand van $60k en dan de all-time high van $65k. De beren daarentegen zijn op dit moment nergens in beeld en moeten proberen de koers weer onder de $ 52k te brengen, maar dat is moeilijk te verkopen, althans op korte termijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,03 biljoen en het aandeel in totale cryptomarkt was 44,6%, een sterke stijging ten opzichte van gisteren die de stijgende dominantie van BTC aantoont.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stagneren

Zoals verwacht stonden altcoins de hele dag grotendeels stil en vertoonden hun koersen gedurende deze tijd een kleine opwaartse beweging. Ethereum (ETH, 3%), Polkadot (DOT, 3,5%) en Shiba Inu (SHIBA, 22%) waren de enigen die een aanzienlijke koersstijging wisten te realiseren. Dit resulteerde in een verdere toename van de dominantie van Bitcoin op de markt.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws….

Shark Tank Host Mr Wonderful bezit nu meer crypto dan goud

Kevin O'leary, in de volksmond bekend als Mr Wonderful van het programma Shark Tank, heeft aangekondigd dat zijn cryptobezit nu voor het eerst groter is dan zijn goud bezit. De gastheer was een voormalige Bitcoin-criticus, maar heeft het nu openlijk omarmd. Dat onthulde hij tijdens een interview met Daniela Carbone op Stansberry Research.

O’Leary staat bekend om zijn scherpe investeringsinstinct en meedogenloze karakter op de show.

Hij zei"

“Ik heb 5% in goud. Crypto is voor de eerste keer meer dan goud voor mij, en ik ga mijn goud houden. Ik zie geen reden om het te verkopen."

Hij zei ook dat het goud-Bitcoin-debat niet relevant was en dat “both were here to stay”. Hij stelde ook dat overheidsregulering de sector niet te veel kan schaden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram