Bitcoin zakt iets naar $ 54k en onderzoek toont aan dat crypto in de beleggingsportefeuille positieve gevolgen heeft

 

De Bitcoin koers daalde licht tot $ 54k toen de stieren consolideerden boven een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen. Bitcoin steeg gisteren naar $ 55k en ziet er nu op de korte termijn steeds meer bullish uit, maar het nam vandaag vroeg op de dag een pauze. Altcoins daarentegen bleven stagneren en moeten Bitcoin nog volgen in deze nieuwe bull-zone. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat mijnbouwbedrijven naar verluidt bovenop een enorme berg van Bitcoin zitten. Riot Blockchain, een geregistreerd crypto-mijnbedrijf in de VS, heeft alleen al voor $ 194 miljoen in Bitcoin en heeft zijn BTC-bezit de afgelopen drie maanden zien verdrievoudigen. Van deze mijnbouwbedrijven is bekend dat ze alleen kortetermijn-HODLers zijn.

Het grote betalingsverwerkingsbedrijf MoneyGram heeft een op USD Coin (USDC) gebaseerd betalingsafwikkelingssysteem aangekondigd dat gebruikmaakt van de Stellar-blockchain. De nieuwe stap die het resultaat is van een laatste samenwerking, stelt gebruikers in staat om USD van hun rekeningen te financieren en op te nemen met behulp van de USDC stablecoin. MoneyGram is de nieuwste betalingsdienstaanbieder die stablecoin-betalingsregelingen integreert nadat VISA en MasterCard eerder soortgelijke stappen hadden aangekondigd.

Een nieuwe studie toont aan dat crypto-exposure in beleggingen een positief effect kan hebben op beleggingsportefeuilles. Ondanks de hoge marktvolatiliteit is de crypto-exposure zeer nuttig gebleken voor verschillende allocatiestrategieën. Daarover later meer.

Sommige analisten, waaronder de uitvinder van de Bollinger Bands-handelstechniek, zijn van mening dat de huidige beweging van Bitcoin boven $ 52k op korte termijn onhoudbaar is en dat de BTC koers daardoor zou kunnen terugvallen. John Bollinger die de Bollinger Band-theorie heeft gemaakt, is van mening dat de investeerders al op zoek moeten gaan naar een exit-strategie. Een groot deel van deze analyse is gebaseerd op de financieringspercentages van cryptoderivaten en handelsvooruitzichten op korte termijn, maar on-chain-analyse wijst nog steeds op een lange termijn bull-run voor de stieren.

Bitcoin zakt naar $ 54k

Bitcoin had eerder vandaag een relatief rustige dag, omdat het ervoor koos zijn positie te consolideren in plaats van nog een stap verder te gaan. De digitale valuta bevindt zich weer boven de belangrijkste marktkapitalisatie van $ 1 biljoen, maar het kan de bullish vastberadenheid rond dat cijfer opnieuw testen.

De afgelopen 24 uur begon met de koers op ongeveer $ 54,8k. Het ging later op de avond onmiddellijk weer boven $ 55k en ging verder met een stijging tot ongeveer $ 55.5k. Dit was echter de hoogste waardering die de cryptocurrency de afgelopen 24 uur zou hebben. Daarna ging het de rest van de tijd een beetje bergafwaarts. Om 11.00 uur 's ochtends begon het digitale activum dieper terug te vallen en ging het onder de $ 54k. Er werden echter geen verdere significante verliezen gemeld, aangezien de Bitcoin koers vervolgens de rest van de dag afwisselde tussen $ 53,5k- $ 54,5k. Op het moment van schrijven handelt het op ongeveer $ 53,9k.

Bitcoin consolideert nu zijn eerdere winsten en de stieren nemen een adempauze. De beren daarentegen hebben een nieuw doelwit gevonden en dat is de psychologische weerstand van $ 1 biljoen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1.016 biljoen en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 44%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins verliezen wat waarde

Andere cryptocurrencies reageerden zelfs na 48 uur niet op de stijging van de Bitcoin koers boven de belangrijke $ 52k. Meestal reageren de alts sterk na een sterke BTC bull run, maar dat gebeurde niet. Alle grote crypto's boekten lichte verliezen, op slechts enkele na. Terra (LUNA, 7%), een opkomend nieuw platform, was de enige in de top 20 die een aanzienlijke prijsstijging noteerde.

Luna koers grafiek 

In ander nieuws….

Onderzoek toont aan dat crypto in de beleggingsportefeuille gunstig is

Een onderzoek door het crypto-activabeheerfonds Iconic Capital in samenwerking met Cryptology Asset Group toont aan dat crypto-blootstelling door investeerders en investerende entiteiten over het algemeen behoorlijk gunstig is. Het is ook bekend dat de cryptosector een positieve invloed heeft op de portefeuilles, zelfs bij meerdere allocatiestrategieën.

De gedetailleerde studie koos ervoor om de risico/rendement verhouding in verschillende populaire toewijzingsmodellen te observeren als er cryptocurrencies aan werden toegevoegd. Vervolgens vergeleken ze de resultaten met toewijzingsmodellen zonder crypto-holdings. Het resultaat was zoals verwacht in het voordeel van de toewijzingsmodellen met crypto-holding. Dit geldt zelfs als rekening wordt gehouden met de extreem volatiele aard van de digitale valutasector. Het is een van de redenen waarom ervaren investeerders zoals Shark Tank's Mr Wonderful (Kevin O'Leary) ongeveer 7% van zijn portefeuille in crypto heeft, ook al geeft hij toe dat hij de volatiliteit helemaal niet leuk vindt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram