Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Kan Shiba Inu Dogecoin overtreffen?

Altcoin nieuws 

Altcoin-beleggers hadden de afgelopen dagen veel redenen om gelukkig te zijn. De Bitcoin koers is weer boven de $50.000 uitgekomen en de markt van alternatieve cryptocurrencies heeft enthousiast gereageerd, met veel munten en tokens die nieuwe ATH's wisten te bereiken. Laten we eens kijken naar de altcoins die deze week het meest succesvol waren:

SHIB komt dicht bij de top 10 - kan het de Dogecoin overtreffen?

Shiba Inu (SHIB) is een van de meer dan 100 Dogecoin-klonen die zijn gelanceerd na het enorme succes dat Elon Musk behaalde bij het oppompen van DOGE om een ​​van de 10 grootste munten te worden. Maar nu lijkt het alsof de dagen van Dogecoin in de top 10 geteld zijn - en SHIB kan binnenkort de plaats van zijn voorganger innemen.

SHIB was verreweg de best presterende grote altcoin van de afgelopen week, groeide met meer dan 372% en werd de 13e grootste munt in het ecosysteem. Natuurlijk is SHIB een gecentraliseerde meme-munt zonder nut of echte toepassingen, dus de plotselinge prijsstijging werd niet veroorzaakt door technologische fundamenten. In plaats daarvan lijkt het erop dat de enorme sprong in de SHIB-koers werd geïnitieerd door Elon Musk die een foto van zijn shiba inu-hond op Twitter plaatste, die werd gebruikt door het Shiba Inu-marketingteam om de #SHIB-hashtag trending te krijgen.

Shiba Inu koers grafiek 

Axie Infinity blijft groeien en kondigt nieuwe functies aan

Axie Infinity (AXS) is het grootste op blockchain gebaseerde NFT-spel in het ecosysteem. Twee weken geleden hebben updates van de Axie Infinity in-game economie de stagnatie van de AXS koers weten te doorbreken. Deze week hebben aankondigingen over nieuwe Axie Infinity-functies ervoor gezorgd dat de AXS-prijs met bijna 65% is gestegen, waardoor Axie Infinity de op één na best presterende crypto-activa van de afgelopen week is.

Het Axie Infinity-team heeft twee nieuwe functies aangekondigd. Een daarvan is staking, dat al is gelanceerd en door de AXS-tokenhouders wordt gebruikt om passief inkomen te verwerven. De andere functie is de Axie Infinity DEX (Decentralized Exchange), die nog in ontwikkeling is en nog geen officiële releasedatum heeft.

AXIE koers grafiek 

LUNA koers bereikt een nieuwe ATH

Maandag bereikte de koers van Terra (LUNA) een nieuw record van $ 49,45. Momenteel is LUNA de 11e grootste munt op de markt en concurreert met activa zoals AVAX en SHIB om de volgende cryptocurrency te worden die in de top 10 lijst komt.

De belangrijkste reden voor de enorme waarderingspiek van Terra was de introductie van de grote updates van het LUNA-ecosysteem. Een daarvan is Columbus-5, wat in feite een token-brandmechanisme is dat de LUNA-tokenomics verandert in een meer deflatoir model. De andere is Inter-Blockchain Communication (IBC), een cross-chain bridge waardoor Terra gemakkelijk kan communiceren met de Cosmos (ATOM) blockchain.

Stellar vervangt Ripple als Crypto-partner van MoneyGram

Het in de VS gevestigde bedrijf MoneyGram is een van de grootste betalingsverwerkers ter wereld. Tot een paar maanden geleden werkte MoneyGram samen met Ripple, hoewel de schaal waarop MoneyGram XRP gebruikte om transacties te verwerken controversieel is. De teleurstellende samenwerking tussen MoneyGram en Ripple werd uiteindelijk beëindigd na de juridische problemen van Ripple Labs met de SEC.

Op woensdag heeft MoneyGram officieel aangekondigd dat haar nieuwe cryptopartner Stellar (XLM) wordt. De gebruikers kunnen hun Stellar-portefeuilles verbinden met MoneyGram en eenvoudig crypto omzetten voor lokale valuta. De integratie zal echter eerst alleen in een select aantal markten worden gelanceerd, met een internationale uitrol naar verwachting in 2022.

Cardano valt uit de top 3 doordat instellingen het vertrouwen in ADA verliezen

Hoewel de ADA koers de afgelopen 7 dagen met 11,36% is gestegen, was de week niet goed voor Cardano-investeerders. ADA viel uit de lijst van de top 3 van grootste cryptocurrencies op de markt en werd vervangen door Binance Coin (BNB).

Hoewel de algemene vooruitzichten voor Cardano op het eerste gezicht nog steeds optimistisch lijken, zijn er onderliggende signalen die erop wijzen dat ADA mogelijk met problemen wordt geconfronteerd. Met name de gegevens over de instroom van institutionele fondsen naar Cardano lijken erg bearish.

De institutionele belangstelling voor Cardano lijkt op een historisch laag niveau te staan, aangezien de afgelopen week slechts $ 2,6 miljoen aan fondsen van instellingen aan ADA is toegevoegd - een enorme daling ten opzichte van de wekelijkse institutionele instroom van meer dan $ 11 miljoen in mei.

Ondertussen presteerde ook het Grayscale Digital Large Cap Fund, dat ook Cardano bezit, ondermaats - wat een ander signaal kan zijn dat institutionele beleggers binnenkort op zoek gaan naar aantrekkelijkere alternatieven voor ADA.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram