Skip to main content

Bitcoin nieuws

JPMorgan zegt dat zakelijke investeerders goud verlaten voor Bitcoin en Amerikaanse senator onthult haar BTC-bezit

Bitcoin vs Goud 

Internationale zakenbank JPMorgan heeft een rapport uitgebracht waarin wordt opgemerkt dat zakelijke investeerders goud verlaten voor Bitcoin (BTC). Analisten van de bank merkten op dat de investeerders neigen naar Bitcoin vanwege de uitstekende bescherming die het biedt tegen inflatie in vergelijking met het gele edelmetaal.

In een gisteren verzonden onderzoeksnota merkte de investeringsbank op dat er geld naar Bitcoin stroomt dat eerder aan goud was toegewezen.

Volgens analisten van JPMorgan is dit een van de redenen waarom de topmunt recentelijk is gestegen. Op het moment van schrijven veranderde BTC van eigenaar voor iets meer dan $ 55.300.

Afgezien van het feit dat institutionele beleggers goud in de steek lieten voor Bitcoin, werd de prijs van BTC ook ondersteund door toezeggingen van Amerikaanse wetgevers dat ze BTC niet zullen verbieden, zoals wel het geval is in China. Deze uitlatingen kwamen van Jerome Powell, hoofd van de Federal Reserve, en Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Een andere reden waarom de Bitcoin koers omhoog schiet, merkte JPMorgan op, is "de recente opkomst van het Lightning Network" en andere laag twee "betalingsoplossingen". In de onderzoeksnota werd opgemerkt dat de afhankelijkheid van deze betalingsoplossingen werd vergroot door de acceptatie van BTC in El Salvador.

$ 10 miljard verlaat goud ETF's, $ 20 miljard stroomt Bitcoin-fondsen binnen

De wereldwijde investeringsbank zei verder dat El Salvador ongeveer 700 BTC bezit. Onlangs maakte de president van het land, Nayib Bukele, bekend dat Chivo, een door de overheid ontwikkelde Bitcoin-wallet, wordt gebruikt door meer dan 3.000.000 Salvadoranen.

De JPMorgan-analisten merkten ook op dat "de hernieuwde opkomst van inflatieproblemen bij beleggers" het gebruik van BTC "als inflatiehedge" opnieuw doet opleven. Interessant is dat de analisten zeiden dat fondsen die van goud naar de leidende crypto gaan, een omkering is van een trend die in mei werd waargenomen.

Volgens de financiële instelling heeft, sinds begin dit jaar meer dan 10 miljard USD  goud exchange-traded funds (ETF's) verlaten. In hetzelfde tijdsbestek is echter 20 miljard USD geïnvesteerd in op BTC gebaseerde fondsen.

Uit de onderzoeksnota bleek dat dergelijke stromen Bitcoin medio vorige maand hielpen om 45 procent van de crypto-markt te claimen. Dit was een stijging van 4 procent ten opzichte van een eerder marktaandeel van 41 procent. JPMorgan merkte op dat de toename van de dominantie van Bitcoin op de cryptocurrency-markt "een gezonde ontwikkeling is, omdat het eerder een weerspiegeling is van" bedrijfsbetrokkenheid " dan bij kleinere munten het geval is.

Interessant is dat het hoofd van de bank, Jamie Dimon, nog steeds sceptisch is over de waarde van BTC. Dimon verwacht ook dat toezichthouders zwaar zullen neerdalen op de leidende cryptovaluta. Ondanks zijn scepsis is zijn bank in toenemende mate betrokken bij cryptocurrencies.

Volgens de CEO van Microstrategy, Michael Saylor, "zal de impliciete goedkeuring van Bitcoin door grote banken en regelgevers de ineenstorting van goud versnellen." Saylor voegde eraan toe dat de verschuiving particuliere en zakelijke investeerders naar de toonaangevende crypto zal trekken "als de favoriete veilige haven van waarde."

Senator Cynthia Lummis heeft sinds 2013 Bitcoin verzameld

Terwijl institutionele beleggers goud in de steek laten voor Bitcoin, heeft een Amerikaanse senator haar investering in BTC bekendgemaakt. Senator Cynthia Lummis, een van de weinige pro-BTC-wetgevers in het land, onthulde dat ze tussen de $ 50K en $ 100K aan Bitcoin bezit. De Bitcoin-aankoop werd vastgelegd in het periodieke transactierapport.

Volgens CNBC heeft Lummis sinds 2013 Bitcoin verzameld en haar meest recente Bitcoin-aankoop vond plaats op 16 augustus.

In de Verenigde Staten zijn senior medewerkers, zoals senatoren die meer dan $199,5K verdienen, wettelijk verplicht financiële transacties bekend te maken die verband houden met het verhandelen van aandelen, grondstoffenfutures, obligaties en effecten voor een bedrag van meer dan $1K.

Voorheen was de pro-crypto-senator acht jaar lang de staatspenningmeester van Wyoming. Gedurende die tijd, vertelde ze Coindesk, dat ze op zoek was naar 'iets dat een goede opslag van waarde was'.

Ondanks dat ze pro-Bitcoin is, kijkt de senator niet met dezelfde positiviteit naar stablecoins. Onlangs vertelde Lummis de Senaat dat stablecoins niet alleen "voor 100% door contanten moeten worden gedekt", maar dat deze dekking "regelmatig moet worden gecontroleerd".

Je stemt niet, "Je wordt niet betaald", zegt Adam Back tegen de schuldeisers van Mount Gox

De schuldeisers van Mount Gox kijken naar mogelijke verliezen als ze niet stemmen over een rehabilitatieplan. Individuen zoals Adam Back, de oprichter van Blockstream, en Mark Karpeles, de ex-CEO van de inmiddels ter ziele gegane Bitcoin-exchange, zetten een herinnering op sociale media.

Adam Back, bijvoorbeeld, tweette dat als degenen die geld verloren in de Mount Gox-saga niet stemmen, dit als een "NEE" wordt geteld. Hij voegde eraan toe dat "als ze niet genoeg JA-stemmen krijgen die overeenkomen met> 50% van de claimwaarde, er niet wordt betaald."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram