Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt naar $ 56.000, maar altcoins zijn oorverdovend stil

Bitcoin King 

De Bitcoin koers steeg vandaag opnieuw en bereikte op een gegeven moment $ 56k, maar het kon de rally niet volhouden. Nu is de koers terug rond $ 54k op het moment van schrijven. De cryptocurrency ziet er op dit moment bullish uit na een stijging tot boven het belangrijke niveau van $ 52k, maar de rally is de laatste tijd wat vertraagd. Altcoins aan de andere kant hadden weer een langzame, stagnerende dag, aangezien bijna geen van de grote munten een significante opwaartse trend liet zien. Daarover later meer.

Ander nieuws: een rapport van JP Morgan laat zien dat institutionele beleggers nu meer in Bitcoin investeren dan in goud. De investeringsbank meldde voor het eerst dat grote spelers cryptocurrencies daadwerkelijk gebruiken als hedge tegen inflatie.

Ethereum-miners hebben nu de grootste deposito's van ETH in hun portemonnee sinds het begin van het netwerk in 2016, omdat velen terughoudend zijn om te verkopen. De op een na grootste cryptovaluta zag zijn koers eerder in het jaar stijgen tot $ 4,5k, maar de prijzen daalden kort daarna. Hoewel het momenteel rond de $ 3.6k handelt en de meeste verliezen heeft goedgemaakt, zijn miners nog steeds terughoudend om te verkopen, in afwachting van nog hogere prijsniveaus in de nabije toekomst. Het valt echter nog te bezien hoe lang ze dat kunnen volhouden of op welk prijsniveau ze deze enorme berg ETH zullen gaan verkopen. Je kan er vrij zeker van zijn dat de koers een enorme duik zal nemen als ze het gaan verkopen.

Een game-ontwikkelaar van Non Fungible Token (NFT) heeft verklaard dat de sector de beste manier is om cultuur te behouden. Yat Siu, de mede-oprichter van Animoca Brands, dringt er bij investeerders en ontwikkelaars op aan, af te stappen van winstbejag op de korte termijn, om het ware potentieel van NFT's te helpen realiseren en te laten zien hoe ze effectief kunnen worden gebruikt.

De in Hong Kong gevestigde crypto-exchange Binance verhoogt zijn inzet en streeft naar een sterkere Europese aanwezigheid. De exchange wil nu zijn nieuwe hoofdkantoor in tech-haven Ierland vestigen, vooral omdat China steeds vijandiger wordt ten opzichte van de crypto-sector in het algemeen.

Mount Gox, de eerste grote crypto-exchange die in het verleden is gehackt, biedt een vaste vergoeding aan zijn investeerders, maar de betrokkenen moeten ja stemmen m.b.t. het plan. De CEO van de ter ziele gegane beurs en de CEO van BlockStream gingen beide naar Twitter om betrokkenen aan te moedigen om te stemmen en uiteindelijk hun compensatie te krijgen. Daarover later meer.

Bitcoin koers stijgt naar $56k

Bitcoin steeg eerder op het midden van de dag tot $ 56k, maar kon het momentum niet opbrengen om de groei voort te zetten. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zit in een opwaartse trend na het overwinnen van aanzienlijke obstakels in het begin van de week om boven de $ 52k te komen.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers op ongeveer $ 54,2k. De cryptocurrency werd een tijdje zijwaarts verhandeld. Rond 9 uur begon de koers te stijgen. In een enorme stijging bereikte de koers rond 10:40 uur de $ 56k. Terwijl de bulls een beweging naar $ 58k hadden gewild, was het momentum er gewoon niet en nu is de Bitcoin koers langzaam weer terug gekropen naar het startniveau, namelijk rond $ 54,2k.

De toekomst ziet er voor Bitcoin nu steeds meer bullish uit en veel institutionele beleggers zijn geïnteresseerd in de cryptocurrency. Een andere statistiek laat zien dat de digitale valuta in grote hoeveelheden wordt ge-HODLed en niet wordt verkocht, in tegenstelling tot wat er eerder dit jaar in april-mei gebeurde. Dit betekent dat we de komende maanden, zo niet weken, een aanhoudende trend naar boven kunnen zien. De stieren moeten echter eerst de weerstand van $ 58k aanpakken en vervolgens het hoogste niveau aller tijden ($65K) te breken voordat ze de opwaartse trend op lange termijn kunnen voortzetten.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven levenloos

Altcoins slaagden er opnieuw niet in om vooruit te komen en hun eigen koersstijging te boeken. Solana (SOL, 5%) en Shiba Inu (SHIBA, 30%) waren de enige significante stijgers in de top 20 van altcoins. Shiba is nu in minder dan een maand met meer dan 400% gestegen en de baby Dogecoin, gevestigd in China is een volgend succesverhaal van meme-cryptocurrency geworden. Maar of het zijn succes kan volhouden, is een heel andere zaak.

Shiba Inu koers grafiek 

In ander nieuws…..

Mt. Gox biedt compensatie aan gebruikers

Mount Gox, een inmiddels ter ziele gegane crypto-exchange, werd vele jaren geleden voor veel geld gehackt en nu krijgen getroffen gebruikers eindelijk de kans om een ​​soort compensatie te krijgen.

De hack van Mount Gox was de grootste BTC-waarde hack in de geschiedenis van de digitale valuta, waarbij de dader in 2011 meer dan 850.000 Bitcoin (4% van de totale hardcap) wist te stelen. Destijds was het meer dan $ 400 miljoen waard, maar nu, 10 jaar later, is de gehackte BTC maar liefst $ 45 miljard waard. Sindsdien heeft Mount Gox geprobeerd gebruikers te compenseren, maar ze waren niet blij met de aangeboden voorwaarden. Nu krijgen ze nog een kans om compensatie te ontvangen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram