De Bitcoin koers zweeft boven $ 54.000 terwijl Twitter en Tik Tok NFT's omarmen

 

Bitcoin zweeft momenteel rond de $ 54k terwijl de koers verder consolideerde boven de belangrijkste steunniveaus. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had een relatief trage dag, aangezien noch de stieren noch de beren iets substantieels konden bereiken. Altcoins aan de andere kant lieten over het algemeen ook weinig spectaculairs zien, waarbij sommigen zelfs lichte verliezen boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: sociale mediaplatforms Twitter en Tik Tok omarmen in toenemende mate Non Fungible Tokens (NFT's). Vooral Twitter staat erom bekend erg kieskeurig te zijn binnen de crypto-sctor en geeft alleen de voorkeur aan Bitcoin boven de overvloed aan digitale valuta. Dat zou nu echter kunnen veranderen, aangezien NFT's een geheel nieuwe sector op zich zijn. Daarover later meer.

Een blockchain-disruptor is van mening dat de toegenomen censuur van OnlyFans, de streamingdienst voor volwassenen, de sector wijd open heeft gelaten voor innovatie van gedecentraliseerde platforms. Het OnlyFans-platform is in de loop van de tijd in ernstige problemen geraakt door lakse beveiligingsapparatuur en de daaruit voortvloeiende hacks. Sommigen, zoals DFinity-oprichter Dominic Williams, zijn van mening dat de gedecentraliseerde sociale platforms en streamingdiensten voor volwassenen een groot deel van de markt zouden kunnen krijgen.

De regering van Sri Lanka heeft een nieuwe commissie aangesteld om een ​​geschikt kader voor cryptocurrencies in het land te bestuderen en voor te stellen. De nieuw gevormde instantie zal de huidige systemen over de hele wereld bestuderen en met een implementeerbare oplossing komen.

Pro crypto-lid van de Amerikaanse senaat, Cynthia Lummis, heeft een grote investering van $ 100k in Bitcoin bekendgemaakt. Het congreslid van de Republikeinse Partij is een uitgesproken voorstander van de crypto-zaak en heeft politieke donaties ontvangen van verschillende lobbyisten om de sector te promoten.

De Bitcoin koers zweeft boven $ 54,500

Bitcoin schommelt momenteel rond de $ 54,8k op het moment van schrijven. De cryptocurrency had over het algemeen een wat saaie dag en de koers bleef grotendeels stabiel. De beren die de waardering van $ 1 biljoen in een worstelwedstrijd willen veranderen, hebben nog veel werk te doen om het een kickstart te geven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 54,5k. Bitcoin zakte vervolgens naar $ 54k en bleef daar een paar uur tot ongeveer 5 uur 's ochtends toen de koers opnieuw begon te stijgen. Het steeg opnieuw tot $ 54,5k en later tot $ 55,5k, voordat hij daalde tot onder $ 55k vlak voor publiceren van dit artikel. Er was dus bijna geen netto verandering aan het einde van dit tijdsbestek, wat wijst op een lage volatiliteit op korte termijn. Hetzelfde was het geval voor de laatste 3 dagen toen verdere bullish actie tot stilstand kwam na een beweging boven $52k.

Bitcoin bevindt zich nog steeds in de consolidatiefase en het cijfer van $ 53,5k is de nieuwe kortetermijnsteun voor de cryptocurrency. Het ligt overigens rond dezelfde waardering als waar de netto marktkapitalisatie rond de $1 biljoen ligt. Dus als beren een manier kunnen vinden om de koers naar beneden te drukken tot onder dat niveau, hebben ze nog een kans. De stieren zitten echter nog steeds aan het stuur en de indicatoren zijn in het voordeel van de bulls. Het zal dus enige tijd duren om ze op korte termijn te bedwingen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,03 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 43,9%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen blijven vlak

Andere cryptocurrencies bleven de afgelopen 24 uur grotendeels levenloos. Alleen Ripple (XRP, 9,5%) en Polkadot (DOT, 7%) lieten merkbare koersstijgingen zien. Anderen daarentegen, zoals Solana (SOL, -4,5%), Avalanche (AVAX, -3%) en Algorand (ALGO, -3,5%) boekten allemaal lichte verliezen ondanks de recente stijging van Bitcoin.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws…..

Twitter en Tik Tok experimenteren met NFT's

Twitter en Tik Tok, twee grote sociale-mediaplatforms, komen nu in de NFT-scene. Twitter heeft voor het eerst toegestaan ​​dat NFT-collecties worden weergegeven als profielfoto's van gebruikers. Jack Dorsey, CEO van het microblogging-platform, zit al een tijdje in het team Bitcoin, maar hij heeft zich niet opengesteld voor het idee van andere cryptocurrencies. Hij heeft onlangs de mogelijkheid goedgekeurd om het Twitter-platform te gebruiken om Bitcoin-donaties op grote fondsenwervingsplatforms te accepteren. Hij is niet van plan om andere crypto's op Twitter toe te staan. Maar als het op NFT's aankomt, is dat een heel ander verhaal.

Zowel het Chinese Tik Tok als het Amerikaanse Twitter willen zich nu openstellen voor NFT's en werken hun platforms dienovereenkomstig bij. Met name Twitter is op zoek naar manieren om NFT's rechtstreeks in een op Twitter gebaseerde portemonnee te importeren voor activiteiten op het platform. Dit kan het begin zijn van een nieuwe NFT-revolutie via sociale media.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram