Skip to main content

Bitcoin nieuws

Amerikaanse Bitcoin-miners bezitten voor meer dan $ 1 miljard aan BTC

Bitcoin mining 

Verschillende beursgenoteerde, in Noord-Amerika gevestigde Bitcoin-miners bezitten samen een hoeveelheid BTC ter waarde van meer dan een miljard USD tegen de huidige wisselkoersen.

Volgens bijgewerkte 30-daagse productiestatistieken van de grootste beursgenoteerde BTC-mijnbouwbedrijven zoals Marathon, Riot, Greenidge, Hut8, Bitfarms, HIVE en Argo, hebben de bedrijven in het derde kwartaal van dit jaar cumulatief bijna 6.500 Bitcoins (6.463 BTC) gedolven . TheBlock heeft de gegevens in een tabel gezet.

De hoeveelheid gedolven Bitcoin vertegenwoordigde ongeveer 7,5 procent van alle beschikbare Q3-mijnbeloningen. Afgezien van Greenidge, wezen de BTC-mijngegevens over het derde kwartaal op een stijging van 82 procent in beloningen voor de miners in vergelijking met het voorgaande kwartaal.

Bitfarms, Riot, Argo, Hut8, HIVE en Marathon's verhoogde maandelijkse Bitcoin-mijnbeloningen kunnen worden toegeschreven aan dat de miners meer BTC-mininghardware kopen.

Ook is er bijna geen concurrentie uit China. Onlangs heeft het Zuidoost-Aziatische land crypto-activiteiten verboden, waaronder Bitcoin-mining.

Merk op dat Greenidge dit jaar naar de beurs ging en pas haar activiteiten voor het laatste kwartaal heeft bekendgemaakt. Een andere Noord-Amerikaanse miner, BIT Digital, moet zijn inkomsten over het derde kwartaal nog bekendmaken nadat zijn activiteiten in China werden beïnvloed door het recente harde optreden tegenover cryptocurrency in het land.

Volgens hun balansen houden Riot, Bitfarms, Hut8, HIVE, Marathon en Argo samen 20.459 Bitcoins aan. Het bedrag omvat echter bijna 5.000 BTC's die Marathon op de open markt heeft gekocht. De totale voorraad is meer dan $ 1,1 miljard waard tegen huidige prijzen van $ 54.556 per munt.

Mijnbouwbedrijven gebruiken door BTC gedekte leningen om mijnbouw- en uitbreidingskosten te dekken

Hoewel deze Bitcoin-miningbedrijven vermijden hun mijnbouwbeloningen te liquideren, hebben ze nog steeds geld nodig om rekeningen te betalen, zoals elektriciteitskosten, nieuwe BTC-mininghardware te kopen of zelfs hun greep op de Bitcoin-mijnindustrie uit te breiden.

Sommige van de bedrijven zijn overgestapt op het lenen van kapitaal tegen hun Bitcoin-bezit. Zo ontving Argo onlangs een lening van 25 miljoen USD van Galaxy Digital na het aanbieden van gedolven munten als garantie. Silvergate Bank verstrekte ook een door Bitcoin gedekte lening van $ 100 miljoen aan Marathon.

In januari van dit jaar ontving Hut8 ook $ 12 miljoen van Foundry, een cryptomining-dochteronderneming van Digital Currency Group, om het nieuwste assortiment mijnbouwuitrusting te kopen.

In plaats van gedolven BTC als onderpand te stellen, fungeerde in dit geval de gekochte mijnbouwapparatuur als garantie.

De route die deze Noord-Amerikaanse Bitcoin-miners volgen, lijkt op een vergelijkbare trend die werd gebruikt door Chinese miners. De trend werkt als de prijs van BTC stijgt. Je kan dus stellen dat de miners momenteel positief zijn op de vooruitzichten voor de Bitcoin koers, aangezien ze massaal inzetten op een verdere prijsstijging de komende maanden.

Afgezien van leningen, trekken in de VS genoteerde Bitcoin-miners kapitaal aan met openbare middelen om hun dorst naar expansie te lessen. Argo en Hut8 hebben bijvoorbeeld een openbare aanbieding gedaan die hen respectievelijk $ 112 miljoen en $ 150 miljoen opleverde.

Anderen, zoals BIT Digital en Bitfarms, namen het privépad om respectievelijk $ 80 miljoen en $ 30 miljoen op te halen.

China breidt zijn "negatieve lijst" uit met cryptomining

Terwijl Noord-Amerikaanse cryptominingbedrijven hun Bitcoins vasthouden, is China bezig investeerders te blokkeren voor cryptocurrency-mining.

De regering van het land heeft voorgesteld om cryptomining toe te voegen aan de concept "Negatieve lijst voor markttoegang". Het nieuws werd aangekondigd door de National Development and Reform Commission. De lijst werd ook ondersteund door het ministerie van Handel.

De lijst bevat 'sectoren, velden en bedrijven' die 'niet toegankelijk zijn voor investeerders'. De investeringsbeperkingen gelden voor zowel buitenlandse als Chinese investeerders. In 2020 telde de lijst 123 sectoren. Het huidige concept heeft echter 117 sectoren.

Momenteel voert de commissie een publieksparticipatieperiode van een week uit die volgende week op 14 oktober eindigt.

China heeft ook te maken met bedrijven die het milieu vervuilen

Bovenop het verbieden van cryptocurrency-activiteiten binnen zijn grenzen, heeft China ook te maken gehad met bedrijven waarvan wordt aangenomen dat ze de samenleving "vervuilen" en daarmee publieke debat voeden.

Dit jaar verhoogde het Zuidoost-Aziatische land de druk op crypto-miners en -handelaren, wat crypto-exchanges en miners ertoe aanzette om gunstige gronden buiten China te zoeken.

Verschillende in China gevestigde miningpools en -beurzen hebben bijvoorbeeld hun activiteiten stopgezet. Ook hebben crypto-exchanges die buiten China actief zijn gezegd dat ze geen Chinese gebruikers meer zullen bedienen.

Bitcoin koers grafiek 

Hoewel de markt als gevolg van het harde optreden aanvankelijk iets was ingezakt, staat het inmiddels weer op de rails. Momenteel is de Bitcoin koers gestegen van een dieptepunt in de afgelopen 30 dagen van $ 39.787 naar een hoogtepunt van $ 55.922.

Deze laatste high werd op 8 oktober bereikt. Op het moment van schrijven wisselde de leidende crypto van eigenaar rond een koers van $ 55.000.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram