Bitcoin stijgt iets naar $ 55.000 terwijl Facebook de inspanningen voor zijn cryptocurrency reorganiseert
De Bitcoin koers steeg licht tot ongeveer $ 55.200 op het moment van schrijven, maar dat is ruim binnen de gebruikelijke dagelijkse volatiliteit gedurende de laatste 3-4 dagen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wordt momenteel verhandeld tussen $ 53k en $ 56k na de laatste prijsverhoging. Over het algemeen werd echter maar langzaam vooruitgang geboekt. Altcoins daarentegen hebben de afgelopen 24 uur iets meer waarde verloren. Daarover later meer.
Ander nieuws: Bitmain, de Chinese fabrikant van mijnbouwinstallaties, heeft de verzending van zijn nieuwste mijnbouwinstallaties naar het vasteland van China stopgezet. Het bedrijf wordt geconfronteerd met abrupte problemen in het land, aangezien de zittende regering daar een algemeen verbod heeft opgelegd op alles wat met crypto te maken heeft.
Facebook hernieuwt zijn inspanningen om zijn omgedoopt cryptocurrency-project te ontwikkelen en op de markt te brengen. Voorheen bekend als Libra en nu Diem, wordt het cryptocurrency-project van de sociale-mediagigant nog steeds met scepsis bekeken en ook dat is niet voor niets. Daarover later meer.
De vestigingen van McDonald's in China gaan 188 Non Fungible Tokens (NFT's) weggeven. De digitale tokencollectie heet Big Mac Rubik Cube en zal worden verdeeld onder de medewerkers en de klanten. De NFT's worden gecreëerd en geïmplementeerd via het Confluux blockchain-netwerk in samenwerking met Cocafe. Het valt echter nog te bezien hoe de Chinese regering op deze ontwikkeling reageert. Alles wat met digitale valuta te maken heeft, is begin mei onderworpen aan een algemeen verbod door de Chinese regering. Ook tegen NFT's is hardhandig opgetreden onder het huidige verbod van de overheid.
De Bitcoin koers stijgt naar $ 55.000
Bitcoin steeg iets vandaag, maar de koers had opnieuw een langzame, niet-indrukwekkende dag bovenaan de ranglijsten. De cryptocurrency bevindt zich nog steeds in bullish gebied met eerder in de week verschillende opmerkelijke winsten. Het moet nu echter verder gaan dan alleen die opmerkelijke stijging tot boven $ 52k. Bitcoin heeft zijn recente succes min of meer geconsolideerd.
De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers op ongeveer $ 54,8k. De cryptocurrency verbleef vervolgens de uren daarna net onder de $ 55k. Rond 6 uur 's ochtends begon de koers te stijgen, maar het algemene effect was een stuk minder bullish. De prijsstijging bereikte een maximum van ongeveer $ 55,9k en daalde toen tot iets boven $ 55k. Sindsdien is het daar grotendeels gebleven. Over het algemeen was de volatiliteit extreem laag en bleef in het algemeen onder de 3%.
Bitcoin is duidelijk aan het consolideren tussen $ 53k- $ 56k. De stieren nemen momenteel een adempauze en zullen zich moeten hergroeperen om een geloofwaardige aanval naar boven te maken. De beren aan de andere kant zullen proberen weer in actie te komen en de koers onder $ 53k te trekken, precies rond de totale marktkapitalisatie van $ 1 biljoen. Echter, het huidige bullish sentiment is sterk en ze zullen wat tijd nodig hebben om het te doorbreken.
De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,04 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt was 44,5%.
Altcoins boeken lichte verliezen
Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen ook een trage dag, maar toen Bitcoin naar boven kroop, gingen ze naar beneden. Alle grote cryptocurrencies boekten lichte verliezen met Ethereum (ETH, -2%), Cardano (ADA, -1,8%), Solana (SOL, -2,5%), Dogecoin (DOGE, -3%), Terra (LUNA, -4,5% ), Avalanche (AVAX, -2,8%), Chainlink (LINK, -3,5%), Algorand (ALGO, -3,5%) en Bitcoin Cash (BCH, -3,4%). De rest van de markt bleef grotendeels stabiel.
In ander nieuws…..
Facebook hernieuwt inspanningen voor zijn cryptocurrency
Mark Zuckerberg is vastbesloten om een digitale valuta te introduceren die door Facebook zal worden beheerd. Het rebranded Diem-cryptocurrency-project wordt in toenemende mate nagestreefd door het bedrijf en wordt ook gepromoot in technische kringen. De digitale valuta is gecentraliseerd en was aanvankelijk ontworpen als een toestemmingsloos systeem, maar dat is nu veranderd. Het werkt alleen met toestemmingen van verschillende entiteiten die belangen hebben in de Diem Association die toezicht houdt op het systeem.
Maar de laatste keer dat hij dat probeerde, kwamen alle grote regeringen in actie en verklaarden dat het bedrijf dit niet zou mogen doen. Facebook, zo beweerden ze, had al veel macht en ze wilden niet dat het een hegemonische valuta zou introduceren die alleen Facebook kon controleren. Nu, zelfs met een aangepaste versie van het Diem-project, is het niet erg waarschijnlijk dat andere bedrijven er snel deel van zullen uitmaken. Voorheen maakten VISA, Mastercard, Paypal, enz. er allemaal deel van uit, maar ze trokken zich terug kort nadat de regeringen er hun ongenoegen over uitspraken.