Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt boven $ 57.000 terwijl Altcoins stagneren

Bitcoin koers stijgt 

Bitcoin had vandaag weer een bullish dag toen de koers boven $ 57k ging en bijna $ 58k aantikte. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie steeg eerder vandaag met ongeveer 5% en zet zijn gestage stijging in oktober voort. Altcoins stagneren echter nog steeds en hebben de afgelopen 12 dagen geen noemenswaardige prijsverhogingen doorgevoerd. Daarover later meer.

Ander nieuws: een Zwitserse denktank heeft een beweging gelanceerd om Bitcoin in de grondwet van het land te vermelden door het tot een van de reserveactiva van het land te maken. Deze ontwikkeling is waarschijnlijk de eerste ter wereld, aangezien andere landen zoals El Salvador de cryptocurrency een wettig betaalmiddel hebben gemaakt, maar geen reserveactiva. Daarover later meer.

De CEO van crypto-derivatenbeurs BitMEX heeft voorspeld dat Bitcoin tegen 2022 in maximaal vijf landen wettig betaalmiddel zal zijn. Alexander Hoeptner, de huidige topman, is van mening dat in plaats van ontwikkelde landen, het de ontwikkelingslanden zullen zijn die in dit opzicht voorop zullen lopen. Hij zei dat alle vijf deze landen ontwikkelingslanden zullen zijn. Hoeptner is ook van mening dat de behoefte aan snellere overmakingen, bescherming tegen inflatie en politieke redenen de belangrijkste drijfveren zullen zijn achter de wetgeving inzake het wettig betaalmiddel maken van crypto in die landen.

Schaakgrootmeester Magnus Carlsen heeft een op Non Fungible Token (NFT) gebaseerde trofee ontvangen voor zijn laatste succesvolle schaaktoernooi. De Meltwater Champions Chess (MCC) Tour werd daarmee het eerste schaaktoernooi ter wereld dat digitale verzamelobjecten als prijzengeld en trofee aanbood. Wat nog interessanter is, is het feit dat een digitale replica van de trofee NFT ook aan een fan werd geveild voor 6,88 ETH ($ 24.000). Zowel de originele NFT als de replica werden digitaal ondertekend door Carlsen voor historische betekenis. De MCC werkte samen met crypto-exchange FTX om een ​​​​enorme 2.185 BTC ($ 114.000) aan te bieden voor de winnaar Carlsen. De verwachting is dat steeds meer sporten in de NFT-scene zullen komen en op NFT gebaseerde verzamelobjecten zullen aankondigen als trofeeën voor de winnaars en crypto als prijzengeld.

De Bitcoin koers gaat boven $ 57k

Bitcoin had eerder vandaag weer een flinke bullish dag toen de koers sterk steeg. De digitale valuta zat vast in een smal handelsbereik tussen $ 53k- $ 56k, maar is er nu bovenuit gestegen. Nu ziet het er met de tijd steeds meer bullish uit.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $ 55,5k. Het daalde iets tot onder de $ 55k en bleef daar in de uren daarna. Toen, rond 3 uur 's nachts, begon de koers opnieuw te stijgen en deze keer sterk. Het ging gemakkelijk boven $ 56k en begon te consolideren rond $ 56.5k. Het bleef daar in de uren daarna voordat het rond 15.00 uur opnieuw begon te stijgen. Het steeg boven $57k en handelt nu boven $57.5k. Hoewel de totale winst nog steeds rond de 4,5% ligt, is de BTC koers boven het smalle handelsbereik gestegen en kijkt nu naar nieuwe weerstanden.

Bitcoin handelt nu boven het smalle bereik van $ 53k- $ 56k, maar er is altijd een kans dat de beren het op zijn minst in dit bereik terug kunnen brengen. De stieren aan de andere kant hebben andere ideeën en zullen snel genoeg proberen de psychologische weerstand van $ 60k uit te dagen. Langetermijnstatistieken zijn sterk in het voordeel van een uitgebreide bull-run met HODLers die niet snel willen verkopen. De opleving op korte termijn wordt ondersteund door enkele bullish indicatoren. Het resultaat kan een langzame en gestage stijging zijn in plaats van een explosieve rally zoals we gewend zijn in de cryptosector.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1.08 biljoen en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 46%, een winst van 1% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stagneren, alweer

Andere cryptocurrencies bleven opnieuw vastzitten en ze volgen Bitcoin niet omhoog. Veel van de kleinere munten boekten zelfs kleine verliezen in plaats van enige prijsstijging. Cardano (ADA, -3,5%), Ripple (XRP, -4%), Solana (SOL, -8%), Polkadot (DOT, -5%), Dogecoin (DOGE, -5%), Terra (LUNA, - 6,5%), Uniswap (UNI, -4,5%), Avalanche (AVAX, -8%) boekten allemaal aanzienlijke verliezen, wat resulteerde in een nieuwe grote stijging in de dominantie-index van Bitcoin. Shiba Inu (SHIBA, 6%) was eerder vandaag de enige grote winnaar, afgezien van Bitcoin natuurlijk. Het is ingebroken in de top 15 van crypto’s met de grootste marktkapitalisatie.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws…..

Zwitserse denktank start debat over de reservestatus van Bitcoin

Een beleidsdenktank in Zwitserland heeft een sterk debat op gang gebracht over de toekomstige status van Bitcoin als reserveactiva in het land. De wetten van het land schrijven voor dat elke wijziging van de grondwet een referendum vereist. 2B4CH, is de denktank op zoek naar 100.000 handtekeningen die nodig zijn om het referendumproces in het land te starten.

Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de Zwitserse centrale bank Bitcoin als reserveactiva aanhoudt naast andere, meer conventionele zoals goud. Het is nog niet bekend hoe sterk de steun voor deze stap is in het land, maar het is in ieder geval sterk op beleidsniveau. Bitcoin is erg populair binnen de regeringskringen en Zwitserlans is gemakkelijk een van de meest crypto-vriendelijke landen op aarde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram