Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin Blockchain registreert een nieuwe mijlpaal en El Salvador belooft met BTC-winsten een ​​dierenziekenhuis te bouwen

Mijlpaal 

Te midden van een pittig bullish Bitcoin-momentum, registreerde de Bitcoin-blockchain een nieuwe mijlpaal in de 24-uurswaarde die op het platform werd verrekend.

Op 6 oktober verwerkte het toonaangevende cryptonetwerk binnen 24 uur transacties ter waarde van meer dan 30 miljard dollar. Dit betekende een stijging van ongeveer 4000 procent sinds begin vorig jaar. Verschillende Bitcoin-investeerders, waaronder Anthony Pompliano, kondigden het voorval aan.

 

In een tweet merkte Pompliano op dat "er vorige week op één dag $ 31 miljard aan waarde op het Bitcoin-netwerk was verrekend."

Willy Woo, een on-chain analist, merkte op dat het bedrag dat op één dag door het Bitcoin-platform wordt verrekend, dat van toonaangevende traditionele betalingssystemen zoals Mastercard en Visa overschaduwt.

Woo merkte bijvoorbeeld op dat Visa $ 130K per seconde afhandelt, terwijl Mastercard $ 55K per seconde voor hun klanten in de Verenigde Staten betaalt. Aan de andere kant verwerkt het Bitcoin-netwerk ongeveer $ 190K per seconde.

Volume daalt naar $ 11,5 miljard, een aankoop van $ 1,6 miljard in BTC duurt 5 minuten

Uit analyse van Coin Metrics bleek echter dat het 24-uursvolume op 10 oktober is gedaald tot iets boven de 11,5 miljard USD.

Ondanks de daling merkte Bitinfocharts op dat het transactiebedrag op de Bitcoin blockchain sinds juli stijgt. Bitinfocharts registreerde bijvoorbeeld dat de gemiddelde waarde die door het Bitcoin-netwerk gaat, met 2,7 keer is gestegen.

Op 9 oktober meldde Wu Blockchain een stijging van de transactiewaarde op het Bitcoin-netwerk.

In een tweet zei Wu dat "gegevens van Glassnode aantonen dat in de afgelopen maand enorme transacties (> $ 10 miljoen) op de Bitcoin-keten snel zijn gegroeid, met het hoogste percentage van meer dan 70%."

Toevallig gebeurde de stijging van de transactiewaarde op het Bitcoin-netwerk op dezelfde dag dat een persoon binnen enkele minuten Bitcoin kocht ter waarde van ongeveer 1,6 miljard USD. Interessant genoeg liet de aankoop velen speculeren over de persoon of entiteit achter de transactie.

Volgens een analyse van Coindesk was de transactie binnen vijf minuten gedaan. Door de aankoop steeg de prijs van BTC met vijf procent. De crypto-nieuwszender merkte op dat de "grote koper grote haast had om de transactie gedaan te krijgen".

Hoewel de beurs waar de transactie werd geplaatst onbekend is, werden hoge volumes gezien op de eeuwigdurende contracten van Binance, ByBit en Huobi. De CEO van CryptoQuant, Ki-Young Ju, tweette dat "de basisratio zegt dat het futures-gedreven was en dat ze longposities hadden."

El Salvador belooft $ 4 miljoen van Bitcoin-winsten te gebruiken om dierenziekenhuis te bouwen

El Salvador is van plan een dierenziekenhuis te bouwen met behulp van Bitcoin (BTC)-winsten.

De president van het land, Nayib Bukele, tweette dat de El Salvadoran Bitcoin Trust een surplus aan BTC bezit van meer dan $ 4 miljoen. De recente prijsstijging van Bitcoin veroorzaakte de waardestijging.

In zijn tweet nam Bukele een model op van het voorgestelde dierenziekenhuis. In een vertaalde versie van de tweet zei de El Salvadoraanse president dat "het staatsbedrijf Chivo over 4 miljoen dollar kan beschikken, zonder dat dit gevolgen heeft voor het bedrag van de trust."

Het veterinaire ziekenhuis zal "12 basiskantoren, 4 noodklinieken, 4 operatiekamers, [a] revalidatieruimte, isolaties, ziekenhuisopnames en herstel."

Merk op dat de BTC-trust is opgezet om de uitwisseling van USD voor BTC en vice versa te vergemakkelijken. Onlangs erkende El Salvador de toonaangevende cryptovaluta als wettig betaalmiddel. Daarom drong het erop aan dat bedrijven BTC accepteren, maar alleen als ze over de systemen beschikken om dit te doen.

El Salvadoranen stellen betere manieren voor om de Bitcoin-winsten te gebruiken

Bukele merkte op dat het veterinaire ziekenhuis de capaciteit zal hebben om meer dan 120 noodgevallen en meer dan 380 consultaties af te handelen.

Met name het feit dat El Salvador naast de USD ook BTC adopteerde, trok zowel lof als kritiek.

Enkele van de critici zijn Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum. In een Reddit-post beschuldigde Buterin Bukele van het "pushen van BTC" naar El Salvadoranen. Volgens hem was goede voorlichting cruciaal om miljoenen 'onschuldige' El Salvadoranen te beschermen tegen 'gehackt of opgelicht' worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Interessant is dat het plan om Bitcoin-winsten te gebruiken om een ​​dierenziekenhuis te bouwen al kritiek oproept. Sommigen van degenen die commentaar gaven op de tweet van Bukele, suggereerden andere manieren waarop de El Salvadoraanse president de winst zou moeten gebruiken.

Een Twitter-gebruiker merkte bijvoorbeeld op dat het geld zou moeten gaan naar het verbeteren van de omstandigheden van bestaande gezondheidsfaciliteiten.