De Bitcoin koers zakt iets onder $ 56.000 en het IMF wil meer toezicht op crypto

 

Bitcoin daalde vandaag iets eerder omdat de koers er niet in slaagde om een ​​duw naar boven, naar $60k te maken. Bitcoin stijgt voorzichtig na een grote beweging boven $ 50k eerder deze maand. Altcoins daarentegen bleven vandaag grotendeels stabiel en pakten een deel van het marktaandeel van de Bitcoin-moloch terrug. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Internationaal Monetair Fonds (IMF) toont opnieuw de wens om meer toezicht op de cryptosector te hebben. De grootste geldschieter aan regeringen over de hele wereld identificeerde de sector ook als een met "gebrek aan transparantie" vanwege de verkoop van tokens, de kwetsbaarheid voor hacking en de hoge volatiliteit. Daarover later meer.

Ethereum is gedaald tot een dieptepunt van meerdere maanden ten opzichte van Bitcoin. De op een na grootste cryptocurrency steeg sterk van zijn relatief dieptepunt van ongeveer $ 1,75k in juli en is in waarde verdubbeld, maar Bitcoin heeft beter gepresteerd om zijn marktaandeel te vergroten. De rest van de altcoin-markt was op dezelfde manier nogal grillig met slechts een paar munten die beter presteerden dan BTC, vooral gedurende de laatste maand of zo. Dit kan een indicatie zijn dat het tweede alt-seizoen in de nabije toekomst zal zijn, omdat kleinere munten nu hun bull run vertragen.

Bitcoin HODL-ing (Hold On for Dear Life) voor de lange termijn in de Bitcoin-gemeenschap nadert het hoogste punt ooit, ondanks dat Bitcoin onlangs het hoogste punt in vijf maanden bereikte. De cryptocurrency bereikte in april een recordhoogte van ongeveer $ 64,5k, maar is sindsdien niet meer op hetzelfde niveau geweest. Destijds slonken de HODL-statistieken omdat beleggers wat winst namen. Nu de prijzen echter dicht bij dezelfde niveaus komen, zijn de HODL-gegevens contrasterend verschillend. Dit kan deze keer resulteren in een grotere prijsrally, in plaats van een retracement.

De Democratische partij van Texas wil Non Fungible Tokens (NFT's) gebruiken om geld in te zamelen. Deze ontwikkeling werd aangekondigd door Front Row, een NFT-marktplaats die de NFT-veilingen gaat houden in samenwerking met de lokale leiding van de democratische partij.

De Bitcoin koers zakt terug naar $ 56k

De Bitcoin koers corrigeerde enigszins eerder vandaag, omdat de push boven $ 57k nooit kwam. De cryptocurrency was gisteren sterk gestegen tot boven de $57k, maar we zeiden al dat er een kans was dat beren het terug zouden kunnen trekken naar het smalle handelsbereik van $53k-$56k. Het lijkt erop dat ze daarin zijn geslaagd.

De afgelopen 24 uur begonnen met Bitcoin rond de $ 55,5k. De koers steeg vervolgens licht tot $ 57.500 en dat was het hoogste niveau dat de koers de afgelopen 24 uur zou bereiken. Het schommelde een tijdje boven $57k tot 02.00 uur toen de koers begon te dalen tot onder $57k. Om 07:45 uur echter, begon de koers te herstellen tot boven $ 57k. Het handelde zijwaarts rond dat niveau tot 16:40 uur. Op dat moment kwamen echter de kortetermijnberen in het spel en de BTC koers begon op dat moment te dalen. Eerst ging het relatief gemakkelijk onder $ 57k en daarna, na een sessie van de beren, daalden ze verder onder $ 56k om 18.30 uur. Momenteel handelt de koers rond de $ 55,5k op het moment van schrijven.

Bitcoin doet nu enkele stappen terug, maar de algemene trend is nog steeds erg bullish vanwege een aantal geweldige opwaartse bewegingen. De langetermijntrend is ook bullish en de beren hangen slechts aan een zijden draadje. Verdere actie van de bulls kan echter in de nabije toekomst een prijsconsolidatie of zelfs een terugval rechtvaardigen, dus beleggers moeten voorzichtig zijn. De HODL-gegevens op de lange termijn zijn ook sterk, maar de prijs waarop HODLers winst beginnen te maken, is erg belangrijk. Dat wordt de komende tijd een belangrijk punt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,049 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 45,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Terwijl de koers van Bitcoin een beetje terugliep, bleven andere cryptocurrencies grotendeels stabiel met in het algemeen slechts kleine veranderingen. Sommigen, zoals Binance Coin (BNB, 6%) en Solana (SOL, 5,5%), boekten nog wat winst. Over het algemeen lopen de alts nog steeds enorm achter op Bitcoin als je kijkt naar de opleving van deze maand.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

IMF wil meer toezicht op cryptografie

Het IMF heeft onlangs verklaard dat het wereldwijd meer crypto-toezicht zou willen hebben. In het algemene Global Financial Stability Report dat op 12 oktober werd uitgebracht, uitte het IMF zijn bezorgdheid over de wereldwijde adoptie van cryptovaluta en zei dat het een bedreiging voor de wereldorde zou zijn. Wel zeiden ze dat de risico's voorlopig beperkt waren.

De kritiek van het IMF kan door de cryptosector worden gepresenteerd als een ereteken. We hebben gezien hoe de roofzuchtige maatregelen van het IMF ontwikkelingslanden hebben onderdrukt, onze afhankelijkheid van het zeer gebrekkige banksysteem hebben vergroot met hoge transactiekosten en gevallen van fraude.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram