Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers herstelt terug boven $ 57.000 en investeringsbankier zegt dat Crypto meer welvaart zal creëren dan internet

 

De prijs van Bitcoin herstelde zich weer boven $ 57k op het moment van schrijven, na enige tijd daaronder te hebben doorstaan. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie ziet een zwakke voortzetting van de bullrun na een aantal grote winsten in de eerste dagen van de maand. Altcoins gaven daarentegen over het algemeen gemengde prestaties. Daarover later meer.

Ander nieuws, de CEO van Morgan Creek Capital, Mark Yusko, gelooft dat de cryptosector meer welvaart zal genereren dan zelfs het internet zelf. Hij voorspelde ook enkele serieuze bullish acties in de nabije toekomst. Daarover later meer.

De belangrijkste Estse financiële toezichthouder wil licenties intrekken van crypto-exchanges die in het land actief zijn, momenteel meer dan 400 in aantal, volgens rapporten van lokale media. Matias Maeker, het huidige hoofd van de Financial Intelligence Unit (FIU) van het land, is van plan de cryptocurrency-sector verder aan te pakken. Hij wil alle licenties ongeldig maken en vervolgens nieuwe licenties verlenen.

De VS domineren nu de algehele hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk. Het Noord-Amerikaanse land heeft China van de troon gestoten van zijn al lang bestaande sterke positie in de cryptowereld, nadat de laatste een ingrijpend verbod in het land had uitgevaardigd. Alle crypto-exchanges en miningbedrijven werden gesloten in een totalitaire lockdown en nu zijn velen verschoven naar de VS, waar hernieuwbare bronnen de show runnen. Dit heeft ook geholpen bij de verschuiving van het systeem naar een meer CO2-neutrale voetafdruk in het algemeen, maar het is op de lange termijn zeker een verlies voor China.

Het Polkadot crypto-netwerk heeft een laatste update doorgevoerd na een bestuursstemming. Nu zal het blockchain-netwerk vanaf 11 november een reeks veilingen houden voor zijn parachains, die loopt tot 9 december. De Polkadot koers is ook sterk gestegen in afwachting van deze innovatieve bewegingen.

Binance, de belangrijkste crypto-exchange in Hong Kong, heeft eindelijk de Chinese Yuan-handelsparen van zijn platform verwijderd. De stap volgt op de recent uitgevaardigde richtlijn van de Chinese regering om de cryptosector volledig uit het land te verbieden. Hoewel Hong Kong zelf een delicaat één-land-twee-systemen politiek heeft, wordt de rest van China rechtstreeks bestuurd door de centrale overheid en deze wil dat crypto voorgoed verdwijnt.

De Bitcoin koers stijgt boven $ 57.000

Bitcoin handelt momenteel net boven $ 57k op het moment van schrijven. De cryptocurrency had de hele dag een relatief actieve dag aangezien het kortetermijn beren afweerde en er in slaagde om weer omhoog te gaan.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers rond de $ 55,3k. De koers steeg vervolgens boven $ 56k en bleef daar een tijdje. Om 7.30 uur 's ochtends begon het echter weer te dalen. Het ging net onder $ 55k en bleef daar grotendeels de rest van de dag. Rond 19.30 uur 's avonds begon de koers echter weer te stijgen. Deze keer was de stijging sterker en ging in een mum van tijd boven $56k en toen $57k. Op het moment van schrijven handelt het rond de $57,2k.

Bitcoin weigert de afgelopen dagen consequent onder $ 55k te gaan en dat is een goed teken voor de stieren. Ze kunnen de hint begrijpen en naar een weerstand van $ 60k pushen. De stieren zelf beginnen echter zonder stoom te raken boven $ 57k en dat is waar interessante dingen kunnen gebeuren. Ofwel zal de prijs tot stilstand komen en dan terugvallen of doorgaan met de opwaartse trend. Als de weerstand van $ 60k met succes wordt uitgedaagd, kan Bitcoin in een mum van tijd de all time high van ongeveer $ 64,5k in zicht hebben. De beren daarentegen moeten de koers onder $58k houden en dan pleiten voor een BTC koers van minder dan $55k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,08 biljoen en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 45,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins plaatsen gemengde prestaties

Andere cryptocurrencies boekten over het algemeen gemengde prestaties, waarbij sommige munten goede cijfers boekten, terwijl andere een verlies boekten en weer andere stabiel bleven. De grote winnaars van vandaag waren Polkadot (DOT, 22%), Uniswap (UNI, 5%), Binance Coin (BNB, 5%) en Stellar (XLM, 7%). Terra (LUNA, -3%) en Solana (SOL, -4%) boekten enige verliezen, terwijl het grootste deel van de rest van de markt ofwel stabiel bleef of in het algemeen kleine veranderingen liet zien.

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws….

CEO van Morgan Creek Capital: Crypto zal meer rijkdom genereren dan internet

De topman van de investeringsbank Morgan Creek Capital is van mening dat de cryptosector als geen ander mogelijkheden voor het scheppen van rijkdom heeft geopend.

Mark Yusko, de huidige CEO had dit te zeggen:

"We zijn nog niet eens bij het parabolische groeigedeelte van Web 3 gekomen, dat onnoemelijke rijkdom gaat creëren."

Ook Yusko spreekt hier uit ervaring. Als jonge hedgefondsmanager profiteerde hij veel van de vroege internettechnologiebedrijven, waaronder enkele bekende namen. Met deze activiteit werden tientallen biljoenen dollars aan rijkdom gecreëerd en nu gelooft hij dat crypto de toekomst is voor het scheppen van nieuwe rijkdom. Dit is waar, aangezien meer dan 300 miljoen crypto-gebruikers over de hele wereld veel hebben geprofiteerd en hun waarde fors hebben zien toenemen tijdens de huidige bull run.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram