De Bitcoin koers stijgt iets naar $ 58.000 terwijl Tesla op $ 1 miljard aan Bitcoin-winst zit

 

De Bitcoin koers handelt momenteel rond de $ 58.000. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie vertoont momenteel een gestage stijging, maar de prijsstijging vertraagt wat ​​naarmate het de grote weerstand van $ 60k nadert. Altcoins daarentegen boekten in de loop van de dag wat gemengde winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Bitcoin-investering van Elon Musk is opnieuw in waarde gestegen. De grootste fabrikant van elektrische auto's investeerde ongeveer $ 1,5 miljard in de cryptosector toen het $ 38k waard was. Daarover later meer.

De Russische regering overweegt nieuwe elektriciteitstarieven voor crypto-miners die vanuit China naar het land komen. De communistische regering in het Aziatische land heeft de cryptosector binnen haar grenzen volledig verboden en hard opgetreden. BTC-miners die het land ontvluchten, zijn nu op weg naar andere goedkope elektriciteitsbestemmingen zoals Rusland en zelfs de VS. Met de toegenomen belasting van het elektriciteitsnet zal de Russische regering naar verwachting de tarieven voor de cryptosector herzien. Poetin is echter niet zo pro-Bitcoin en heeft verklaard dat het land voorlopig geen Bitcoin zal accepteren voor oliebetalingen.

De Mexicaanse regering heeft gezegd dat het geen plannen heeft om Bitcoin als wettig betaalmiddel te verklaren. In plaats daarvan is het verder hard gaan optreden tegen de digitale valutasector. Sommige analisten waren van mening dat het Centraal-Amerikaanse land na El Salvador de volgende in de rij zou zijn om crypto te accepteren, maar dat is niet gebeurd.

Crypto-analysewebsite TradingView staat voor een nieuwe financieringsronde. Het wordt momenteel gewaardeerd op ongeveer $ 3 miljard en heeft $ 238 miljoen aan nieuwe financiering binnengehaald. Het is een van de top analysewebsites in de cryptowereld.

De Bitcoin koers stijgt licht tot $ 58.000

Bitcoin handelt momenteel net onder $58k op het moment van schrijven, aangezien de koers eerder vandaag opnieuw steeg, al was het niet veel. De digitale valuta kijkt vooruit om grote weerstanden aan te pakken, zoals $ 60k en vervolgens $ 64k die vlak voor de boeg liggen. De koers lijkt echter een beetje zenuwachtig te worden wanneer hij sterk probeert te stijgen boven $ 57k.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers op ongeveer $ 57,1k. Het steeg onmiddellijk sterk en ging tijdens het proces boven $ 58k. In het begin steeg het tot $ 58,4k. Maar verder naar boven bewegen bleek moeilijk te zijn en de wanhopige beren deden wat moeite om het terug te brengen naar $ 57k, waar het de meeste tijd grotendeels is gebleven. Rond de tijd van de publiceren begon de koers opnieuw te stijgen en klopt nu opnieuw op de weerstand van $ 58k.

Bitcoin ervaart momenteel een grote koopdruk en het verhoogt zijn bovenplafond elke keer lichtjes. De stieren hebben vertrouwen, maar ze zouden kunnen consolideren onder de $60k voordat ze een nieuwe zet doen. Dus een prijsdaling, zelfs als deze op korte termijn en klein is, kan niet worden uitgesloten. Het momentum ligt echter bij de stieren en ze kunnen langzaam, maar gestaag verder omhoog doordringen.

Over het geheel genomen bedroeg de totale marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 1,085 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 45%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies boekten over het algemeen wat winst, maar ze waren gemengd van aard, waarbij de meeste munten heel weinig intentie vertoonden om beslissend vooruit te gaan. Een van de grootste winnaars was Ethereum (ETH, 6%) dat aanvankelijk een goede dag had, maar de ETH koers kon zijn winst niet vasthouden. Uniswap (UNI, 7%) en Chainlink (LINK, 7%) waren andere grote winnaars. Het grootste deel van de rest van de markt stagneerde grotendeels.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws…..

Tesla's winst op Bitcoin bijna $ 1 miljard

Tesla kocht Bitcoin toen het ongeveer $ 38k waard was. Nu staat de koers rond $ 58k. Dit heeft geresulteerd in een enorme toename van het vermogen van $ 1 miljard in deze periode.

Dus het bedrijf heeftflink wat geld verdiend met de investering. Eerder zakte de prijs van Bitcoin toen Musk onthulde dat hij voor ongeveer $ 150 miljoen aan crypto had verkocht. Sommigen geloofden dat hij alles had verkocht en de markt raakte in paniek. Nu lijkt het erop dat de capriolen van Musk de trend niet definitief heeft kunnen beïnvloeden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram