Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Is Stacks (STX) de nieuwe grote belofte voor de Bitcoin blockchain?

Cryptocurrency news 

Ervaren blockchain-investeerders zijn zich terdege bewust van het feit dat Bitcoin de onbetwiste trendsetter is van het crypto-ecosysteem. Deze week heeft het opnieuw bewezen: de bullish actie van de BTC-prijs heeft ervoor gezorgd dat de koersen van veel alternatieve cryptocurrencies zijn gestegen. Laten we eens kijken naar enkele van de meest interessante altcoin-ontwikkelingen van de afgelopen week.

Polkadot koers stijgt na de aankondiging van parachain-functionaliteit

Polkadot (DOT) was de best presterende van de top 10 van grootste crypto-activa in de afgelopen 7 dagen. Terwijl andere grote cryptocurrencies gemiddeld met 5% in prijs zijn gestegen, is de koers van Polkadot met maar liefst 16,6% gestegen.

De belangrijkste reden voor de bullish DOT-rally is de recente aankondiging dat het Polkadot-netwerk nu technologisch klaar is om parachain-functionaliteit te ondersteunen. Parachains zullen de interoperabiliteit tussen de ketens van het Polkadot-ecosysteem enorm kunnen vergroten, en ze zullen het DOT-netwerk enorm uitbreiden, waardoor het van een enkele blockchain verandert in een enorm netwerk van onderling verbonden maar onafhankelijke ketens.

Helaas is de exacte datum van de lancering van de eerste DOT-parachain nog onbekend. Sommige investeerders hebben zelfs hun bezorgdheid geuit dat de parachain-aankondiging zou kunnen worden gebruikt om de DOT koers op te pompen, en verwachtten een scherpe daling wanneer de aanvankelijke euforie wegebt. Deze angsten lijken echter voorlopig ongegrond, aangezien de markt zeer goed heeft gereageerd op het nieuws over de aankomende Polkadot-parachainfunctionaliteit.

 

Polkadot koers grafiek

Solana kan worden verhandeld op eToro, maar het helpt de SOL-prijs nog steeds niet

Deze week is Solana (SOL) genoteerd op eToro - een van de grootste en populairste apps voor social trading ter wereld, waarmee miljoenen mensen niet alleen in cryptocurrencies kunnen beleggen, maar ook in aandelen, grondstoffen, valuta's en ETF's. In theorie zou dit Solana moeten introduceren bij een breed publiek van investeerders. In de praktijk was het noteren van Solana op eToro echter niet voldoende om de bearish SOL-prijsactie een boost te geven.

Van de top 10 grootste munten volgens marktkapitalisatie, zijn er de afgelopen week slechts drie in prijs gedaald, en Solana is daar een van, samen met Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE). De koers van SOL is met 1,92% gedaald, waardoor Solana door Ripple (XRP) werd overtroffen en naar de 7e plaats op de lijst zakte.

De huidige situatie m.b.t. de SOL koers ziet er niet optimistisch uit, maar veel Solana-enthousiastelingen zijn ervan overtuigd dat het slechts een tijdelijke tegenvaller is en dat de Solana koers op zoek is naar een grote doorbraak.

Solana koers grafiek

Dogecoin versus Shiba Inu: wie wint de Battle of Meme Coins?

Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) lijken duidelijk erg op elkaar. Beide zijn meme-cryptocurrencies zonder gebruiksscenario's en zonder intrinsieke waarde, en ze worden ondersteund door niets meer dan memes die op Twitter zijn gepost en aanbevelingen van beroemdheden. Het wordt duidelijk dat deze twee munten in directe concurrentie met elkaar staan, omdat de focus van de fans van meme-valuta's kan worden gebruikt om slechts één munt tegelijk te pompen.

Momenteel lijkt het erop dat SHIB in populariteit groeit, terwijl DOGE snel aan populariteit verliest. Een snelle blik op de koersprestaties van beide activa in de afgelopen week is in het voordeel van Shiba Inu boven Dogecoin: terwijl de DOGE koers met 2,92% is gedaald, is de SHIB koers met meer dan 25% gestegen, waardoor het een van de best presterende cryptocurrencies van de afgelopen 7 dagen van alle belangrijke munten en tokens is.

Dogecoin is echter nog steeds de 10e grootste cryptocurrency op de markt en Shiba Inu is net de 20e geworden. De marktkapitalisatie van DOGE is meer dan drie keer zo groot als de marktkapitalisatie van SHIB, dus als Shiba Inu Dogecoin echt zal vervangen, is het onwaarschijnlijk dat dit in de nabije toekomst zal gebeuren.

STX wordt de best presterende cryptovaluta van de week

Stacks (STX) is een relatief onbekende altcoin, maar het trok de aandacht van crypto-investeerders door de best presterende stijger van de afgelopen week te worden. De prijs van het STX-token is met maar liefst 55,06% gestegen, waardoor Stacks de 54e grootste munt kon worden op basis van marktkapitalisatie.

Stacks is een layer-1 blockchain-protocol dat bedoeld is om slimme contracten en DeFi-functionaliteit naar het Bitcoin-netwerk te brengen. Deze waardepropositie is zeer ambitieus en zou revolutionair kunnen zijn als het ooit daadwerkelijk in de praktijk wordt geïmplementeerd. Maar kan Stacks echt een van de belangrijkste projecten in het ecosysteem worden? Op dit moment is het nog te vroeg om te zeggen.

Stacks (STX) kan worden verhandeld op Binance

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram