Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt boven $ 62.000! Op weg naar een nieuwe All Time High?

 

Bitcoin was eerder vandaag opnieuw in het offensief toen de koers na meer dan vijf maanden boven de $ 62k uit kwam. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is de laatste tijd sterk in opkomst, aangezien de bulls zo veel mogelijk winst willen boeken aan het waarschijnlijke einde van de bull run van 2021. Altcoins daarentegen bleven grotendeels stabiel op slechts een paar uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws, volgens verschillende rapporten die in de media circuleren, willen de Verenigde Staten het eerste officiële Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) in het land goedkeuren. De langverwachte stap zal naar verwachting de lange termijn bull run versterken en de koersstijging van vandaag was voor een groot deel verbonden met deze stap. Daarover later meer.

Extreemrechtse politici in India eisen nieuwe controlemaatregelen om cryptotransacties in het land aan banden te leggen. Mohan Bhagwat, de huidige leider van de Rashtriya Swayamsevak Sang (RSS), een hindoe-nationalistische partij, vindt dat de cryptosector strenger moet worden bestuurd. Hij maakte deze opmerkingen tijdens het festival van Dussehra. Deze ontwikkeling laat zien dat het Indiase cryptoklimaat vaak behoorlijk gepolariseerd is en vooral nationalisten geen compromis willen in de soevereiniteit van de lokale valuta.

Een Amerikaanse senator uit de pro-cryptostaat Wyoming heeft gezegd dat ze dankbaar was voor Bitcoin en dat het een zegen van God is. Cynthia Lewis had het over de meest recente schuldlimiet die door de Amerikaanse regering is ingesteld. Het schuldenplafond wordt door haar Republikeinse partij vaak gebruikt als teken van naderend economisch onheil, maar onder Donald Trump kende het ook een recordstijging.

De centrale bank van Rusland kijkt naar de hoeveelheid Bitcoin die wordt aangehouden door de particulieren en bedrijven in het land. Het land verkeert momenteel in een soort begrotingscrisis, omdat grote sommen geld die in het land zijn opgenomen nooit de weg terug naar de banken hebben gevonden. Voor de overheid is dat zorgwekkend en het is verwant aan het witwassen van geld dat de nationale munteenheid roebel verder zal verzwakken.

Een Canadese stad wil de warmte die wordt gegenereerd met Bitcoin-mining gebruiken om goedkope verwarmingsbronnen te leveren aan burgers in het land. Canada is de thuisbasis van een van de grootste Bitcoin-mining opstellingen ter wereld, maar ze worden vaak bekritiseerd vanwege hun hoge energieconsumptie. Nu kan de sector nuttige gemeentelijke functies vervullen door gebruik te maken van de aanzienlijke warmte die wordt gegenereerd door mijnbouwapparatuur, die vaak door de omgeving koel wordt gehouden.

Bitcoin  koers stijgt naar $62k

De Bitcoin koers staat momenteel net boven $62k op het moment van schrijven. De cryptocurrency steeg eerder vandaag met ongeveer 6% en het was een betekenisvolle prijsstijging omdat de weerstand van $ 60k gewoon wegsmolt. Nu hebben de bulls hun zinnen gezet op de all-time high van $65k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $57,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts en zelfs terug naar het $57k-niveau, maar rond 04.20 uur begon het spectaculair te stijgen, gesteund door het ETF-nieuws uit de VS. De koers ging eerst naar $ 59k en hoger en verstevigde daar zijn plaats. Na een kleine stijging in de uren daarna, begon de koers om 15.00 uur weer te stijgen. Het was om 18.00 uur boven de belangrijkste weerstand en heeft sindsdien niet meer achterom gekeken. Het bereikte pijnlijk dichtbij $ 63k en zweeft op het moment van schrijven rond $ 62.300.

Bitcoin plaatste eerder vandaag nog een beslissende bullish beweging en nu ligt het hoogste punt ooit van ongeveer $ 65k goed in het vizier. De door Bitcoin ETF aangewakkerde manie raakt misschien uitgeput, maar als het nieuws naar buiten komt zoals verwacht, kan de Bitcoin koers naar verwachting verder te stijgen, mogelijk zelfs hoger dan zijn absolute piek van april van dit jaar. Maar een terugval op korte termijn naar $60k kan ook niet worden uitgesloten. De komende dagen zullen erg interessant zijn, omdat ze waarschijnlijk zullen bepalen of de BTC koers tijdens deze bull run beslissend boven de highs van april zal komen en verder zal gaan met grotere weerstanden op onontgonnen terrein, zoals $80k en dan $100k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $1.153 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de totale cryptomarkt is 46,5%, een grote stijging ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken kleine winst

Andere cryptocurrencies boekten over het algemeen kleine winsten, maar sommigen slaagden erin hun verwachtingen te overtreffen. Solana (SOL, 7,5%), Wrapped Bitcoin (WBTC, 8%) en Polygon (MATIC, 17%) boekten allemaal grote winsten gedurende de dag, zelfs hoger dan die van Bitcon. Het grootste deel van de rest van de markt bleef echter over het algemeen stagneren, wat resulteerde in verdere winsten in de BTC-dominantie-index.

Polygon koers grafiek 

In ander nieuws…..

Is een Amerikaanse Bitcoin ETF-goedkeuring op handen?

De laatste koersstijging boven $60k werd op zijn minst gedeeltelijk gevoed door sterke speculaties in de media dat een Bitcoin ETF op handen was. De ETF-saga is een van de meest langdurige in de wereld geweest, voor anders een normale zaak, aangezien ze al zijn toegestaan ​​door veel andere westerse landen, waaronder Canada. De VS is echter een gigant en de ETF-goedkeuring zal waarschijnlijk nieuwe brandstof leveren voor prijsstijgingen in de cryptosector.

Het belangrijkste gerucht werd gemeld door Bloomberg. Volgens een anonieme bron gaat de toezichthouder van de SEC volwaardige ETF's in het land laten opereren. Een futures-product zal naar verwachting als eerste worden goedgekeurd. De SEC-voorzitter heeft ook zijn steun uitgesproken voor CME-futures-producten, daarbij verwijzend naar een wet uit de jaren 40.

Bloomberg staat echter bekend om zijn cryptomanipulatie en handelaren moeten voorzichtig zijn met te vertrouwen op een bron met deze duistere geschiedenis van rapportage over de cryptosector.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram