Skip to main content

Bitcoin nieuws

Starwood Capital CEO onthult hoe overheidsacties hem naar Bitcoin hebben geleid

De miljardair-CEO van Stanwood Capital, Barry Sternlicht, heeft onthuld dat acties van de Amerikaanse regering hem naar Bitcoin (BTC) hebben geleid. De beleggingsonderneming beheert activa ter waarde van meer dan 95 miljard US dollar.

Volgens Forbes is Sternlicht medio oktober van dit jaar meer dan $ 4 miljard waard. Tijdens een interview met CNBC deze week onthulde de CEO dat hij de twee belangrijkste cryptocurrencies bezit, Bitcoin en Ethereum (ETH).

Voor Sternlicht is cryptocurrency een goede manier om een ​​portefeuille te diversifiëren. Terwijl hij zijn mening gaf over de negatieve opmerkingen van de CEO van JPMorgan over BTC, zei de CEO van Stanwood Capital dat goud ook "ook een beetje waardeloos" is.

Sternlicht portretteerde Bitcoin als een waardeopslag. Dit, vertelde hij, is de reden dat hij wat BTC bezit.

Sternlicht vertelde CNBC dat de Amerikaanse regering een van de regeringen is die "nu tot het einde der tijden geld drukt". Volgens de CEO maakt dit het aanbod oneindig ten opzichte van de “eindige hoeveelheid” Bitcoin. Bovendien kan BTC "wereldwijd worden verhandeld."

Wat maakt BTC "dom?"

Het was echter niet allemaal lof voor de nummer 1 cryptocurrency. De CEO noemde Bitcoin ook "dom", omdat deze alleen als waardeopslag fungeert. De leidende cryptovaluta wordt ook geplaagd door enorme prijsvolatiliteit.

Over de reden waarom hij sommige ETH-munten vasthoudt, zei Sternlicht dat hij ETH ziet als "programmeerbare Bitcoin". Ook andere crypto's worden aangedreven door de Ethereum-blockchain.

Afgezien van Bitcoin en Ethereum, onthulde de executive ook dat hij sindsdien verliefd is geworden op "blockchain-technologie als geheel". Volgens de directeur is gedecentraliseerde technologie in staat om "alles" te veranderen.

In een reactie op het recente optreden van de regelgevende instanties in China zei Sternlicht dat zijn bedrijf niet “direct in China” investeert. In 2015 zei de executive dat investeren in het Zuidoost-Aziatische land een laag rendement op de investering zou hebben in vergelijking met de risico's.

Terwijl Sternlicht Bitcoin omarmt als een waardeopslag, is de CEO van Morgan Stanley van mening dat cryptocurrencies blijvend onderdeel van onze maatschappij zullen uitmaken. James Gorman, de CEO van de internationale investeringsbank, merkte op dat crypto's zoals Bitcoin “echt zijn”.

Gorman sprak gisteren tijdens de Q3 earnings call van de instelling. In zijn toespraak over BTC en crypto zei de CEO van Morgan Stanley dat hij "crypto’s niet als een rage ziet”.

Crypto's "gaan niet weg"

Hoewel hij toegaf dat hij niet weet wat de exacte waarde van Bitcoin zou moeten zijn, is Gorman ervan overtuigd dat cryptocurrencies "niet verdwijnen".

Interessant is dat de directeur van Morgan Stanley het met Sternlicht eens is dat de gedecentraliseerde technologie die cryptocurrencies ondersteunt "duidelijk zeer reëel en krachtig is". Met name Morgan Stanley was een van de gangmakers onder banken die in BTC investeerden.

Tegen het einde van het eerste kwartaal van dit jaar begon de wereldwijde investeringsbank BTC-fondsen aan klanten aan te bieden.

Het volgde de BTC bullmarkt met de toevoeging van Bitcoin aan de investeringsstrategieën van meer dan tien fondsen.

Vorige maand stelde de internationale financiële instelling een onderzoeksteam samen om zich uitsluitend op cryptocurrencies te concentreren. Volgens de bank was de “lancering van [een] toegewijd crypto-onderzoeksteam” een reactie op de toenemende “betekenis van” virtuele activa op de internationale markten.

Tijdens de earnings call van donderdag verduidelijkte Gorman dat zijn financiële firma zijn "retailklanten niet rechtstreeks helpt om cryptocurrencies te verhandelen”. Hij onthulde echter de aanwezigheid van "andere spelers" die retailklanten helpen crypto te verhandelen.

Drie redenen waarom landen tegen 2022 BTC zullen adopteren

Volgens de directeur biedt de bank hun klanten alleen een manier om virtuele valuta te kopen via verschillende fondsen.

De CEO zei dat zijn klanten bepalen hoe diep de bank in cryptocurrency gaat. Terwijl hij zei dat de financiële instelling zou "evolueren met" de crypto-industrie, voegde Gorman eraan toe dat ze "waakzaam [en] respectvol" zijn voor "hoe de regelgevers omgaan" met de cryptocurrency-industrie.

De opmerkingen van Sternlicht en Gorman komen een paar dagen nadat de CEO van BitMEX zei dat BTC voor het einde van 2022 in vijf landen wettig betaalmiddel zal worden. De CEO, Alex Hoeptner, merkte op dat ontwikkelingslanden voorop zullen lopen in de race om Bitcoin te adopteren.

Volgens Hoeptner zijn geldovermakingen, inflatie en politiek de drie belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat ontwikkelingslanden zich tot de leidende cryptocurrency zullen wenden. Hij voegde eraan toe dat El Salvador al een voorbeeld heeft gegeven waardoor het voor andere landen "veel gemakkelijker" is om "vergelijkbare stappen" te maken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram