Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers bereikt $ 63.000, maar zakt wat terug Twitter-CEO kondigt open source-mijninitiatief aan

​​

De Bitcoin koers noteerde eerder vandaag een 5-maands hoogtepunt van ongeveer $63k, voordat het licht terugliep tot ongeveer $61k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie consolideert blijkbaar boven $ 60k voordat hij een nieuwe stap naar boven doet. Altcoins daarentegen boekten opnieuw kleine verliezen. Daarover later meer.

In ander nieuws heeft Twitter-CEO Jack Dorsey een open-source Bitcoin-mining initiatief aangekondigd via zijn bedrijf genaamd Square. Deze ontwikkeling wordt gestart in een poging om de cryptocurrency-sector in het algemeen concurrerender en gedecentraliseerder te maken. Daarover later meer.

Volgens een laatste update van hun president beginnen Salvadorezen eindelijk warm te worden voor het idee om Bitcoin te bezitten. Volgens hem krijgt de nationale cryptowallet Chivo steeds meer overschrijvingsverzoeken in USD voor BTC-aankopen. Hij vroeg ook onafhankelijke journalisten om deze bevinding te bevestigen, zodat er geen beschuldiging van onjuiste berichtgeving is. El Salvador's erkenning van Bitcoin als wettig betaalmiddel is niet zo soepel verlopen als gepland, maar nu, met steeds betere diensten via de Chivo-portemonnee, kan het land betere dagen tegemoet zien.

Bitcoin-analist Alessio Rastani is van mening dat de cryptocurrency nu de laatste fase van de bull run ingaat. Hij is van mening dat de Bitcoin in de nabije toekomst rijp is voor een overstap naar $ 100k. Hij maakte deze argumenten met behulp van een handelstheorie genaamd de Elliott Wave-theorie, waarin bull runs in golven komen. Nu beweert hij dat we de laatste bull-golf ingaan en dat die het potentieel heeft om ons naar $ 100k te stuwen.

Bitcoin koers bereikt $ 63.000

Bitcoin bereikte eerder op de dag een hoogte van $63k, voordat hij op het moment van schrijven weer corrigeerde naar ongeveer $61k. De digitale valuta bevindt zich in de buurt van zijn hoogste punt ooit van bijna $65k en wil er voorbij schieten. Gesteund door nieuws over de ETF-goedkeuring in de VS, heeft het activum buitengewoon goed gepresteerd en lijkt het erop dat het snel genoeg boven de cruciale weerstand uit kan stijgen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $62,1k. Het steeg onmiddellijk naar de hoogste waardering van de dag op $ 62,9k en kwam toen neer op zijn $ 61k-steun. Het handelde de rest van de dag grotendeels rond die waarde voordat het later op de dag het $60k-niveau testte. Het bullish sentiment is echter behoorlijk sterk en de beren konden de BTC koers niet onder de $60k krijgen. Op het moment van schrijven staat de koers op $60,9k.

Bitcoin is op een bullish missie en het lijkt erop dat de all-time high van $65k snel genoeg zal worden verbroken. Prijsconsolidatie op korte termijn net onder de weerstand van $60k kan echter worden verwacht, aangezien het een flinke opgave is voor de stieren om boven het recordniveau te komen. Dus een test van de $60k-steun kan in de komende 48 uur weer plausibel zijn. Omgekeerd, als de stieren zo doorgaan, kunnen ze het psychologische effect van de weerstand van $ 64,5 - 65k negeren en er gewoon voorbij vliegen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1.146 biljoen en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 46,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies, ook bekend als altcoins, boekten lichte verliezen en zetten hun stagnerende prestaties van de afgelopen maand of zo voort. Veel altcoin-traders wachten op een grote prijsuitbraak, maar dat is nog niet gebeurd. Polkadot (DOT, -3,5%), Cardano (ADA, -2%) en Binance Coin (BNB, -2%) boekten de grootste verliezen onder de topcrypto's.

BNB koers grafiek 

In ander nieuws….

Twitter-CEO werkt aan open-source Bitcoin-mining

Twitter-CEO Jack Dorsey heeft een nieuw initiatief van open-source BTC-mining aangekondigd via Square, zijn officiële financiële dienstverlener. Dorsey bezit ook honderden miljoenen dollars aan crypto via Square en wil nu van het Bitcoin-netwerk een veel meer gedecentraliseerd netwerk maken via dit initiatief.

Dorsey twitterde:

“Square overweegt een Bitcoin-miningsysteem te bouwen op basis van op maat gemaakte silicium en open source voor particulieren en bedrijven over de hele wereld. Hoe meer gedecentraliseerd dit is, hoe veerkrachtiger het Bitcoin-netwerk wordt.”

Het is geen geheim dat, hoewel het Bitcoin-netwerk een ongelooflijk goed ontworpen gedecentraliseerd netwerk is, de steeds meer geconcentreerde mijnindustrie tot op zekere hoogte problematisch is. Grote mijnbouwbedrijven krijgen steeds meer invloed en ze kunnen belangrijke updates tegenhouden die nodig zijn, als deze niet aan hun behoeften voldoen. De mijnbouwbedrijven hebben ook de sleutel in handen om het proces winstgevend te maken, omdat de toenemende moeilijkheidsgraad het voor normale gebruikers erg moeilijk heeft gemaakt. Met het open-sourceinitiatief van Dorsey kan Bitcoin-mining mogelijk voor iedereen toegankelijk worden, waardoor de concurrentie wordt verbeterd en steeds meer gebruikers er deel van kunnen uitmaken in plaats van slechts een paar grote mijnbouwbedrijven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram