Zijn DeFi-cryptocurrencies overgewaardeerd na de recente stijging?

 DeFi overgewaardeerd?

 

De prevalentie van DeFi en met DeFi geassocieerde producten is wijdverbreid geworden in de hele cryptocurrency-gemeenschap. We hebben Ethereum DeFi-tokens in de top 100 een gemiddeld rendement van 240% zien maken dit jaar, met een aantal uitschieters van meer dan 600% in slechts een paar maanden tijd. Hoewel ze beter hebben gepresteerd dan Bitcoin, grondstoffen en de meeste aandelenindexen, hebben veel mensen het nog steeds moeilijk om precies te begrijpen wat DeFi is en wat de belangrijkste toepassingen van DeFi zijn. Daar zullen we eerst naar moeten kijken om te kunnen beoordelen of DeFi-cryptovaluta overgewaardeerd zijn na de recente stijging.

Wat is DeFi?

De eenvoudigste manier om over DeFi na te denken, is hoe blockchain-technologie kan worden toegepast op alle processen binnen het huidige financiële systeem. DeFi vat samen hoe blockchain kan worden gebruikt om een ​​transparanter en meer stimulerend ecosysteem te creëren binnen de processen van uitlenen, lenen, dividenden opleveren en de algehele hervorming van huidige financiële instrumenten.

Door de blockchain te gebruiken om waardeopslag, de overdracht van activa en verifieerbare gebeurtenissen te vertegenwoordigen, verwijderen deze slimme contracten die op de Ethereum-blockchain zijn geplaatst veel van de tussenpersonen die tot nu toe nodig waren wanneer gebruikers acties uit wilden voeren met hun kapitaal. Als we kijken naar methodologieën, zoals leningen en het gebruik van door zekerheden gedekte schuldmodellen, kan dit leiden tot een veel efficiënter ecosysteem zonder de tijdvertragingen en de bijbehorende vergoedingen die externe tussenpersonen of grote banken met zich meebrengen.

Om bijvoorbeeld een lening in het traditionele financiële systemen te ontvangen, zullen banken krediet-checks en achtergrondcontroles uitvoeren, de huidige activa die u in bezit heeft beoordelen en een bewijs van inkomen eisen. Door een platform zoals Maker te gebruiken, kunnen leningen veilig worden verstrekt, waardoor het platform wordt beschermd en tegelijkertijd veel van de vervelende processen worden omzeild die banken nodig hebben. Door leningen met onderpand uit te geven, met LTV's (loan to values) van ongeveer 50%, deponeren individuen cryptocurrency van hun keuze en kunnen ze tot 50% van die waarde lenen in de vorm van fiat-valuta. Dit is uiterst nuttig voor houders van cryptocurrency en voor handelaren die mogelijk onmiddellijk toegang tot contant geld nodig hebben, maar hun bezit niet willen liquideren. Bovendien kunnen uitleners ook rente verdienen op hun cryptocurrency-stortingen. De beloningen voor het uitlenen verschillen per platform, maar zijn vaak buitengewoon genereus en overtreffen die van banken met rentevergoedingen variërend van 5 tot 10%.

Een ander nuttig gebruiksmodel van DeFi is hoe het persoonlijke financiën en traditionele financiële instrumenten uitbreidt naar derdewereldlanden. Hoewel typische bankhulpmiddelen alleen beschikbaar zijn voor mensen in rijke landen, opent DeFi, door veel van de toegangsbarrières zoals een geregistreerde identificatie, een gerenommeerde kredietscore en de noodzaak van een bankrekening weg te nemen, de mogelijkheid van financiële zekerheid en belofte van een betere financiële toekomst aan hen voor wie het anders niet beschikbaar zou zijn. Omdat de minimumvereisten in de meeste gevallen alleen internettoegang en een of andere vorm van kapitaal zijn, breidt DeFi het bereik van financiële instrumenten uit tot degenen die eerder over het hoofd werden gezien.

DeFi projecten

Bancor is een DeFi-project dat veel recente aandacht krijgt vanwege de onmiddellijke liquiditeitsmogelijkheden. In veel gevallen zullen platforms zoals Coinbase en andere gecentraliseerde exchanges, interface-crashes ervaren tijdens periodes van extreme volatiliteit waarin gebruikers geen transacties kunnen uitvoeren. Bancor fungeert als een gedecentraliseerde exchange en kan gebruikers niet alleen onmiddellijke liquiditeit op verzoek verschaffen, maar voert ook de uitwisseling van tokens onmiddellijk uit. Zonder spread, zonder tegenpartij en zonder prijsdaling, haalt hun uitstekende interface veel van de wanorde uit de conversie en verkoop van cryptocurrency onder druk. Op een vergelijkbare manier biedt Kyber dezelfde functionaliteit door gebruikers toe te staan ​​tokens te wisselen zonder naar een exchange te gaan. Een van de belangrijkste verschillen tussen de twee is echter hoe het Kyber-netwerk een protocol is dat kan worden geïntegreerd in een groot aantal platforms. Door zijn bereik buiten Kyberswap uit te breiden, is Kyber buitengewoon goed ontvangen door de cryptocurrency-gemeenschap, omdat het niet vereist dat gebruikers navigeren en gewend raken aan nieuwe platforms.

Waardering DeFi cryptocurrency te hoog?

Veel van deze DeFi-tokens zijn, vanaf begin dit jaar tot nu toe, astronomisch gestegen, aangezien het begrip 'farming' door de crypto-gemeenschap is gegaan. Het vooruitzicht om cryptocurrency te lenen en een deel ervan te gebruiken om te verhandelen terwijl het op andere platforms wordt uitgeleend om uw rentekosten te dekken, was de afgelopen maanden voor velen een winstgevende strategie, maar velen vragen zich af of deze schijnbaar populaire praktijk duurzaam is. DeFi, hoewel revolutionair en inherent goed van aard, heeft onmiskenbaar een groot aantal speculanten aangetrokken en velen zijn begonnen te vragen of de huidige stijging van DeFi-applicaties zijn traject zal behouden of dat we ons momenteel in een bubbelfase bevinden.

Hoewel DeFi een enorme potentie heeft, moet er worden opgemerkt dat de gebruiksscenario's nog steeds vrij niche zijn. De meerderheid van de beleggers bezit geen cryptocurrency en als ze dat wel doen, vormt dit een uiterst klein deel van hun portefeuille. Dus hoewel DeFi gunstig is voor investeerders in cryptocurrency in het geval van een liquiditeitscrisis of als een manier om passief inkomen te verdienen, kan je je afvragen prijsstijgingen van 700% in een enkel jaar echt gerechtvaardigd zijn als we nog geen volledige reguliere acceptatie van cryptovaluta hebben gezien.

Hoewel DeFi bankinstrumenten aanbiedt aan mensen zonder toegang tot traditionele financiële instrumenten, bevindt dit concept zich nog steeds erg in de theoretische / vroege testfase. Individuen in derdewereldlanden hebben vaak moeilijker toegang en missen financiële educatie. Moeten navigeren door blockchain-platforms waarvan de gebruikersinterface dagelijkse gebruikers nog steeds kan overweldigen, is verre van praktisch. Blockchain en DeFi in het algemeen, hoewel zeer veelbelovend, staan ​​nog steeds in de beginfase van ontwikkeling. Het binnenhalen van hen zonder toegang tot het traditionele banksysteem en van rijke individuen die actief deelnemen aan de verdere ontwikkeling van DeFi, zal waarschijnlijk een langdurig proces zijn dat meer educatie en eenvoudigere toepassingen met zich meebrengt die het leerproces versnellen. Totdat we meer algemene acceptatie zien, zal de prijs van DeFi-munten waarschijnlijk in groei toenemen, aangezien veel speculanten zich bewust worden van de potentie van deze nieuwe markt.

 

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

 

De Bitcoin koers schommelt rond $ 27.000 en Elon Musk aangeklaagd

De Bitcoin koers schommelt rond $ 27.000 en Elon Musk aangeklaagd

zaterdag, 03 juni 2023 11:10

  De Bitcoin (BTC) koers beweegt momenteel rond de $27k na een relatief stabiele laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie lijkt de status quo te behouden terwijl de bulls...

USDT Tether bereikt hoogste marktwaarde aller tijden van $ 83 miljard

USDT Tether bereikt hoogste marktwaarde aller tijden van $ 83 miljard

vrijdag, 02 juni 2023 20:03

  Zelfs terwijl de cryptomarkten vastzitten in wat aanvoelt als een eindeloze range-bound grafiek, heeft de USDT stablecoin deze week een nieuwe all-time high market cap bereikt. De totale...

Bitcoin koers op weg naar $ 40.000 volgens bekende technisch analist

Bitcoin koers op weg naar $ 40.000 volgens bekende technisch analist

vrijdag, 02 juni 2023 10:44

  De Bitcoin koers blijft rond het niveau van $ 27.000 bewegen. De afgelopen twee dagen was de ondergrens voor de koers $ 26.500 en de bovengrens lag ongeveer op $ 27.400. Op het moment van...