Bitcoin verslaat Facebook op ranglijst van grootste activa ter wereld en Amerikaanse BTC ETF goedgekeurd door de SEC

Bitcoin vs Facebook 

De prijs van Bitcoin (BTC) is op het moment van schrijven gestegen tot boven de $61.500. Dientengevolge is de marktkapitalisatie van de crypto gestegen tot meer dan $ 1.161 biljoen, waarmee het de marktkapitalisatie van Facebook van $ 914,35 miljard overtreft om het achtste grootste activum ter wereld te worden.

Dit is niet de eerste keer dat BTC Facebook inhaalt op het gebied van marktkapitalisatie. In de eerste week van dit jaar deed zich een soortgelijk fenomeen voor. Gedurende die tijd handelde de leidende cryptovaluta iets boven de 41.000 dollar.

Hoewel Bitcoin aan het begin van het jaar Facebook had gepasseerd, moest het Tesla, de fabrikant van elektrische auto's, nog verslaan. Volgens de laatste gegevens van Companiesmarketcap staat Bitcoin nu echter twee plaatsen boven Tesla.

Andere opmerkelijke activa onder Bitcoin zijn Berkshire Hathaway, Tencent, Nvidia en Visa. Het directe activum boven BTC op de lijst is zilver. Het edelmetaal heeft een marktkapitalisatie van $ 1,31 biljoen. Als zodanig moet Bitcoin meer dan 16 procent winnen om zilver te verslaan, ervan uitgaande dat de zilverprijs blijft waar hij is.

BTC moet met meer dan 900% omhoogschieten om goud te verslaan en 112% om Apple omver te werpen

Afgezien van zilver, zijn andere activa boven de toonaangevende cryptovaluta Amazon, Alphabet (Google), Saudi Aramco, Microsoft, Apple en goud. Goud heeft een marktkapitalisatie van $ 11,23 biljoen, waardoor Bitcoin meer dan negen keer de huidige koers moet doen om het edelmetaal te overtreffen.

 

Om echter het op één na meest waardevolle bezit ter wereld te worden, moet Bitcoin Apple verdringen door met meer dan 112 procent omhoog te schieten om de marktkapitalisatie van $ 2,32 biljoen van Apple te overschrijden.

Om dit te laten gebeuren, moet de leidende munt van eigenaar wisselen met een waarde van meer dan $ 125.000 per munt. Om goud in te halen, moet BTC handelen tegen bijna $ 620.000 per munt volgens de schattingen van vandaag.

Terwijl Bitcoin zich richt op zilver om het zevende meest waardevolle bezit ter wereld te worden, heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten tekenen aangegeven van goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund van Valkyrie, een Amerikaanse vermogensbeheerder. De SEC heeft ingestemd met de notering van de aandelen van het fonds aan de op een na grootste effectenbeurs, Nasdaq.

In een bericht van 15 oktober 2021 keurde de Amerikaanse effectentoezichthouder de aandelen van de BTC ETF, bekend als Bitcoin Strategy ETF, goed voor een notering op de Nasdaq.

Valkyrie's BTC ETF-aandelen worden genoteerd aan de Nasdaq

De SEC zei dat "de aandelen worden genoteerd op de Nasdaq Stock Market LLC [....] een beschrijving van de aandelen is verzonden voor deponering bij" de beurs.

Dit werd gevolgd door een bevestiging van Nasdaq. Volgens Eun Ah Choi, een leidinggevende bij de beursnoteringafdeling, omvatte het groene licht van de SEC ook de goedkeuring van de toezichthouder voor "registratie na officiële kennisgeving van uitgifte".

In zijn eerdere prospectus met de effectentoezichthouder merkte Valkyrie op dat zijn op de beurs verhandelde fonds in contanten afgewikkelde futures-contracten zou gebruiken om indirecte blootstelling aan Bitcoin te bieden.

Ook maakte de crypto-activabeheerder bekend dat de beurzen waarop de futurescontracten worden verhandeld, onder toezicht zullen staan ​​van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van de Verenigde Staten.

De SEC heeft tot 8 december om het op de beurs verhandelde fonds goed of af te keuren. Eerder op vrijdag 15 deden geruchten over een mogelijke ETF-goedkeuring volgende week de prijs van Bitcoin stijgen tot boven $ 60.000.

Onder verwijzing naar bronnen die bekend zijn met de zaak, meldde Bloomberg dat de effectentoezichthouder "waarschijnlijk niet zal voorkomen dat de [ETF]-producten volgende week worden verhandeld."

Eric Balchunas, een senior analist van Bloomberg, tweette dat de SEC niet tegen BTC is en dat de "futures ETF zo'n beetje een uitgemaakte zaak is."

Senator Lummis bedankt "God voor Bitcoin", CFTC beboet Tether $ 41 miljoen

Terwijl Bitcoin-diehards duimen voor de goedkeuring van een BTC ETF, heeft senator Cynthia Lummis Bitcoin geprezen als een geschenk van God. Terwijl ze met de senaat sprak, onthulde de senator dat haar liefde voor BTC en andere crypto's wordt aangewakkerd door te weten dat de activa niet door de overheid worden gecontroleerd.

Bijgevolg, merkte Lummis op, zijn ze bestand tegen het falen van regeringen. Ze ging verder door "God te bedanken voor Bitcoin en andere niet-fiat-valuta's die de onverantwoordelijkheid van regeringen overstijgen."

De gevoelens van de senator komen kort nadat Joe Biden, de Amerikaanse president, akkoord ging met het verhogen van de leenlimiet van het land met 480 miljard dollar.

Ander nieuws: de CFTC heeft Tether een boete van $ 41 miljoen opgelegd voor het verstrekken van "misleidende" informatie over de ondersteuning van zijn stablecoin (USDT). Ook werd de Bitfinex-crypto-exchange, een ander bedrijf dat verbonden is met Tether, $ 1,5 miljoen in rekening gebracht voor "illegale" activiteiten met virtuele activa.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram