Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers op $ 61.000 en de hoogste wekelijkse sluiting ooit voor BTC

 

Bitcoin handelt momenteel boven $61k op het moment van schrijven na een dramatisch einde van het weekend. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie heeft met succes een waarde van bijna $60k behaald, de hoogste waardering aan het einde van zondag in de geschiedenis van de cryptocurrency. Altcoins daarentegen boekten in het weekend enkele verliezen, wat resulteerde in grotere winsten voor de algehele dominantie van Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: institutionele managers hebben nu maar liefst $ 72,3 miljard aan crypto in bezit, volgens een rapport van analysegroep CoinShares. Het bedrag bereikt nu nieuwe recordhoogtes naarmate meer en meer investeerders de sector betreden te midden van een hernieuwde bull run. Hoewel een groot deel van de investeringen in Bitcoin zit, hebben de managers ook hun beleggingen in Polkadot (DOT) en Cardano (ADA) verhoogd, terwijl de beleggingen in Ethereum in de loop van de tijd zijn afgenomen.

Grayscale, een van de grootste Bitcoin-fondsen ter wereld met meer dan 52 miljard dollar in crypto, heeft plannen bevestigd met betrekking tot een verschuiving naar een door BTC afgewikkeld Exchange Traded Fund (ETF) als dat doorgang kan vinden in de VS. Sommige beleggers zijn misschien niet helemaal tevreden met deze ontwikkeling. Daarover later meer.

Een Mexicaans medisch bedrijf is begonnen met het omarmen van blockchain-technologie om de Covid-19-vaccinatieresultaten te verifiëren. Volgens de lokale media-outlet IProUp News heeft het medische bedrijf MDS Mexico een digitaal platform gelanceerd voor de verificatie van de Coronavirus-sneltestservice. Het platform kan ook worden gebruikt om toegang te krijgen tot de vaccinatiegegevens van patiënten. De stap wordt gezet om wijdverbreide fraude rond vaccinatie- en testgegevens aan te pakken, net als in andere delen van de wereld.

Bitcoin koers boven $61.000

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar net boven $ 61k op het moment van schrijven. De digitale valuta handelt vlak onder recordhoogtes, maar slaagde er wel in om tijdens het proces nog een record te boeken; de hoogste weekafsluiting ooit. De vorige hoogste afsluiting was in maart, toen de koers een waardering van rond de $58k noteerde.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $60,6k. Het begon echter naar beneden te gaan toen beren een laatste duw gaven om het stierenfeest aan het einde van de week te bederven. De cryptocurrency zakte in een mum van tijd onder de $60k en plaatste binnen enkele minuten een minimum van $59,1k. Op een gegeven moment leek het alsof de beren de laatste lach van de week zouden krijgen en de koers de dag onder $60k zou sluiten, maar dat gebeurde niet. De Bitcoin koers ging meteen naar boven en stond rond 23.59 uur rond de $60.5k. De koers stopte daar niet eens en ging door met zijn opleving. Ten eerste ging het gemakkelijk boven $ 61k en om 2.30 uur ging het een korte tijd verder dan $ 62k. Maar het kon die stijging niet volhouden en kwam er langzaam weer onder. Het viel vervolgens abrupt naar $ 60,2k, maar herstelde zich daarna weer in een kwestie van minuten. Op het moment van schrijven ligt de koers rond de $61,3k.

Bitcoin consolideert momenteel blijkbaar boven de $60k. De volgende cruciale zet van de stieren staat voor de deur. De koers is nog nooit boven $ 64,5k gestegen en kan dat nu binnen een mum van tijd doen. Het steunniveau van rond de $60k is op dit moment echter belangrijk om te houden voor de bulls. Wanneer ze dat weten te verdedigen, komt de beweging boven $64.5k vanzelf, aangezien de trend momenteel bullish is. Als de beren de steun van $ 60k kunnen doorbreken, kunnen ze in de nabije toekomst misschien wat relevantie terugwinnen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $1.156 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de totale cryptomarkt is 47%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins melden verliezen

Andere cryptocurrencies boekten in het weekend aanzienlijke verliezen, waardoor de dominantie-index van Bitcoin nog meer punten won. Dogecoin (DOGE, 7%) en Binance Coin (BNB, 4%) boekten wat winst ten opzichte van de slotwaarde van zaterdag, maar de rest van de munten boekten verliezen. De altcoin-markt is tot nu toe te traag geweest om Bitcoin in te halen in de laatste opleving.

Dogecoin koers grafiek 

In ander nieuws….

Grayscale kan reorganiseren in een door Bitcoin afgewikkelde ETF

Grayscale, een van de grootste Bitcoin-fondsen ter wereld, heeft eerdere rapporten bevestigd dat het in de nabije toekomst overwoog om te veranderen in een door Bitcoin afgewikkelde ETF.

Volgens een tweet van de communicatiedirecteur van het bedrijf Jennifer Rozenthal:

“Once there’s official and verifiable evidence of the SEC’s comfort with the underlying Bitcoin market — likely in the form of a Bitcoin Futures ETF being deemed effective — the NYSE Arca will file a document called the 19b-4 to convert $GBTC into an ETF.”

Niet alle beleggers van het fonds staan ​​echter achter een dergelijke stap. Sommige investeerders hebben een openlijke opgeroep aan het bedrijf gedaan om duidelijk te krijgen hoe zo’n stap voor de bestaande investeerders zal uitpakken. Er is nog geen reactie van het bedrijf op gekomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram