Bitcoin komt met $ 64.400 dicht het hoogste niveau ooit terwijl de exchange-volumes pieken

 

Bitcoin handelt momenteel op $ 64,3k, slechts $ 200 verwijderd van de laatste All Time High. Wanneer de koers er bovenuit breekt start de lancering naar nieuwe hoogten. To go where no coin has gone before!

Bitcoin boekte eerder vandaag opnieuw een betekenisvolle koerswinst en ziet in dit stadium ongekende HODLing-statistieken. Altcoins daarentegen bleven wederom op cruciale niveaus steken. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin is met meer dan 55% gestegen sinds China zijn draconische verbod in het land heeft uitgevaardigd. Deze ingrijpende ontwikkeling dwong veel crypto-miners, beurzen en innovators het land uit en versterkte de bullish vooringenomenheid. Nu heeft de cryptosector het laatst gelachen, aangezien het zijn waarde met meer dan de helft heeft verhoogd. Daarover later meer.

Een nieuwe technische indicator voor Bitcoin is voor het eerst in meer dan 6 maanden op groen gegaan. De indicator wordt de Long-Term & Short-Term Holder Realized Price Ratio (LTHSTH-RPR) genoemd en toont eenvoudig de neiging van de markt om een ​​HODLer voor de lange termijn of een HODLer voor de korte termijn te worden. Als de markt neigt naar HODL-posities voor de lange termijn, betekent dit dat de markt nog een stuk te gaan heeft en als de markt overgaat op een meer kortetermijn HODL-manoeuvre, is er een meer bullish beweging aanstaande. Na meer dan 6 maanden knippert deze indicator eindelijk groen en hebben stierende wind in de zeilen m.b.t. een nieuwe bull-run.

De regering van Rusland wil in de nabije toekomst overschakelen naar het aanhouden van digitale valuta in plaats van de Amerikaanse dollar. Het land is voortdurend in gevecht met de VS over het een en ander en is een van de belangrijkste pleitbezorgers voor iets dat de-dollarisering wordt genoemd. Deze ontwikkeling verloopt op dit moment echter niet zo naadloos, omdat een overstap naar digitale valuta ook een verdere druk op de lokale roebelvaluta betekent, wat Rusland niet wil.

Het Cosmos (ATOM) cryptocurrency-project heeft het testen aangekondigd van een nieuw blockchain-netwerk dat zal helpen bij het oplossen van veel van de problemen rond de vorige iteraties. De blockchain vernoemd naar Carl Sagan is momenteel in ontwikkeling en het bedrijf gaf een teaser door een video met het beroemde citaat van de influencer-astronaut en een foto van een kanarie tussen de sterren te publiceren.

Bitcoin is klaar voor een nieuwe all-time high, terwijl Altcoins levenloos blijven

Bitcoin handelt momenteel rond de $64,3k op het moment van schrijven, wat slechts een klein beetje minder is dan de hoogste koers die het ooit heeft bereikt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $62,5k. Een groot deel van de dag vertoonde de cryptocurrency een licht bullish patroon dat culmineerde in het bijna bereiken van de felbegeerde all-time high net voor de tijd van publiceren. De crypto is echter ongeveer een uur rond dat niveau blijven hangen, maar heeft geen doorbraak kunnen maken.

Altcoins daarentegen bleven de hele dag stagneren, wat resulteerde in verdere winsten voor de Bitcoin-dominantie-index. De enige lichte prijsstijging was te zien bij Wrapped Bitcoin (WBTC, 4,5%).

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $1,21 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 47,5%.

Bitcoin koers grafiek

In ander nieuws…..

China's algemene Bitcoin-verbod wordt hun verlies

Het Chinese crypto-verbod, een van de meest uitgebreide repressies door de overheid in de geschiedenis van de digitale valuta, begint een slechte beslissing te lijken. De regering besloot in mei uit het niets dat ze genoeg had van de cryptoscene en dat de beste oplossing was om het helemaal te verbieden.

Eerder, terwijl het gebruik van crypto in het land nog steeds verboden was, waren grote miningbedrijven en hun transacties toegestaan, waardoor een industrie van honderd miljard dollar werd aangewakkerd. Al snel kreeg de regering echter genoeg van de sector vanwege de regelgevingsproblemen en besloot ze deze regelrecht te verbieden. Honderden miningfaciliteiten werden met geweld stilgelegd en hun exploitanten werden samen met hun uitrusting gedeporteerd. Destijds handelde Bitcoin rond de $ 42k en het daalde meteen hard door dit nieuws. Het was in een mum van tijd terug rond de $ 30k en bleef daar ongeveer 2 maanden hangen met weinig herstel. Sommige Bitcoin-critici verklaarden zelfs dat Bitcoin dood was doordat een grote mogendheid het had verlaten.

Echter, nu de miners naar elders zijn verhuisd en de bullish sentimenten weer piekniveaus bereiken, staat de BTC koers weer op recordhoogtes en gaat hij rond de tijd van publiceren boven $64k. Dus de Bitcoin koers heeft in wezen sterk gereageerd op de Chinese regering en ondanks al die massale repressie, konden ze de geest van de crypto-sector niet bedwingen. Bitcoin incasseerde een paar treffers, maar kwam weer op gang en staat nu op het punt een nieuw record te bereiken. Dit betekent ook dat er tot nu toe geen enkele hoeveelheid regeringsmacht succesvol is geweest tegen de macht van de cryptotransparantie en decentralisatie en dat Bitcoin/crypto waarschijnlijk niet meer weg zal gaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram