Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin registreert nieuwe all time high van $67.000 terwijl BTC Futures ETF debuteert op de New York Stock Exchange

All Time High Bitcoin 

De Bitcoin koers is eindelijk boven de vorige all time high van $64,5k uitgekomen na een onderbreking van zes maanden en steeg eerder op de dag tot $67k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevindt zich nu weer in een zeer bullish gebied en zal naar verwachting de komende weken verdere winsten boeken. Altcoins volgden Bitcoin en boekten wat eigen winsten na een lange onderbreking. Daarover later meer.

De eerste Bitcoin futures ETF is genoteerd aan de New York Stock Exchange. De notering begon bij $ 40,8 en de ETF handelt rond $ 43,5 op het moment van schrijven. Dit is de eerste dergelijke ETF die in het land is gelanceerd en kan in de nabije toekomst een voorloper zijn van een directe Bitcoin ETF. Daarover later meer.

Miljardair investeerder Carl Icahn heeft verklaard dat Bitcoin waarschijnlijk de beste bescherming tegen inflatie is. De grote fondsbeheerder is van mening dat de voortdurende inspanningen van de Amerikaanse regering om de economie te stimuleren tot veel inflatie leiden en dat opkomende activa zoals Bitcoin de beste keuze zijn voor beleggers. Icahn heeft echter geen commentaar gegeven op zijn eigen crypto-investeringen, maar crypto-investeerder Bryan Adams is van mening dat de miljardair al een aanzienlijke positie heeft in de digitale valuta.

De voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, heeft in een recent interview zijn mening gegeven over de verwachte Bitcoin ETF. De hoogste effectentoezichthouder in het land gaf een voorzichtig antwoord, maar het lijkt erop dat de basis voor een nieuwe ETF nabij is en de cryptosector zal er waarschijnlijk een zien in de nabije toekomst, zelfs als Gensler het niet hardop in het openbaar kan zeggen.

De topcrypto-lobby in Washington dringt er nogmaals bij de Amerikaanse wetgevers op aan om een ​​neutraal beleid te voeren bij het reguleren van de cryptosector. De Kamer van Digitale Koophandel schetste een zespuntenplan voor toekomstige regelgeving dat de nodige aspecten zal dekken en toch de cryptosector in staat zal stellen door te gaan met zijn ongelooflijke innovatie.

Een Pakistaanse hoogste rechtbank heeft de federale regering bevolen om met een plan te komen om de crypto-economie in de komende drie maanden te reguleren. Het Sindh High Court (SHC) gaf deze bevelen in reactie op een motie ingediend door een crypto-investeerdersgemeenschap die duidelijkheid wilde over de kwestie.

Bitcoin koers stijgt naar $67.000

Eerder op de dag was Bitcoin weer in beweging. Het digitale activum maakte vandaag een belangrijke zet toen het boven zijn vorige recordhoogte van $ 64,5k kwam en in het proces $ 67k bereikte. De stieren hebben lang geprobeerd de controle in de markt terug te winnen, maar nu hebben ze het daadwerkelijk gedaan met een snelle beweging boven eerdere recordhoogtes.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $64k. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts en bedreigde de all-time high, maar kon er niet boven komen. Het leek erop dat de koers nog steeds pijnlijk zou sluiten, net onder de weerstand van $ 64,5k, maar om 15.30 uur begonnen de dingen te veranderen. De bulls begonnen een enorme opleving die de BTC koers eerst boven $66k stuwde en vervolgens binnen een paar uur naar $67k. De koers zakte lichtjes naar $66k op het moment van schrijven, maar het nieuwe record is gevestigd en nu hebben de bulls de volledige controle.

Vooruitkijkend zijn de belangrijkste on-chain-statistieken van Bitcoin sterk in het voordeel van een aanhoudende rally. Deze keer volgt de cryptocurrency echter een langzame en gestage aanpak en het kan enige tijd duren om verder te gaan naar weerstandsniveaus zoals $ 70k, $ 80k en dan uiteindelijk $ 100k zelf. Maar de sluizen zijn opengegaan en het zal een enorme inspanning van de beren vergen om het lang op afstand te houden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,25 biljoen op het moment van schrijven en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 47,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken koerswinsten

Andere cryptocurrencies hadden eerder vandaag ook een goede dag toen ze eindelijk uit hun ongeveer maand lange verliezende reeks tegen BTC kwamen. Ethereum (ETH, 8%), Solana (SOL, 11%), Polkadot (DOT, 8%), Terra (LUNA, 16%) en Litecoin (LTC, 11%) waren de grootste winnaars van vandaag. De alts hebben echter nog een lange tijd nodig om te herstellen van hun enorme verliezen tegen BTC en het tweede alt-seizoen te starten.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bitcoin Futures ETF gelanceerd op New York Stock Exchange

De eerste Bitcoin Futures ETF werd gelanceerd op de New York Stock Exchange. ProShares maakte deze stap mogelijk en noteerde de BITO ETF die gisteren begon te handelen. De eerste reactie op de notering was fenomenaal met een geregistreerd handelsvolume van meer dan $ 1 miljard.

Hier is hoe het verging tegenover andere ETF's:

 

Slechts één ETF kwam ooit in de buurt van het verslaan van Bitcoin. Volgens Bloomberg-analist en Bitcoin-stier Eric Balchunas werd de activiteit rond Blackrock US Carbon Emissions Readiness Test echter ondersteund door één grote investeerder en kan het dus geen "natuurlijk volume" worden genoemd. Dit maakt het dus in feite de grootste ETF-lancering op de beurs. Dit is een teken van grote dingen die gaan komen in de hele cryptosector m.b.t. de bull run en zijn laatste climax.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram