Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt naar $ 62k en medeoprichter van PayPal zegt dat hij te weinig heeft geïnvesteerd in Bitcoin

 

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 62,5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie onderging een lichte prijscorrectie na eerdere records, aangezien sommige indicatoren rood flitsten. Altcoins daarentegen bleven stabieler en rapporteerden minder verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat Paypal-medeoprichter en vroege Facebook-vesteerder Peter Thiel van mening is dat hij te weinig in Bitcoin heeft geïnvesteerd. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview met Bloomberg waarin hij verschillende onderwerpen aanstipte. Daarover later meer.

De Chinese regering heeft misschien spijt van haar beslissing om de cryptosector in het land volledig te verbieden. Het centrale planbureau van de overheid kijkt nu naar cijfers en misschien staat er een ommekeer te gebeuren. De Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming zet de toon voor deze stap, aangezien ze heeft aangekondigd dat ze een analyse van de publieke opinie over deze kwestie zal zoeken. In veel gevallen kan de schade echter al door de overheid zijn aangericht, aangezien alle bedrijven al uit het land zijn verhuisd en zullen aarzelen om in de nabije toekomst terug te komen.

Een zwaar gesanctioneerde Russische miljardair, ook bekend als oligarch, heeft er bij de centrale bank van het land op aangedrongen om Bitcoin te omarmen. Oleg Deripaska, die onder zware sancties staat van de Amerikaanse regering, is van mening dat het een goed idee is voor het land om digitale valuta rechtstreeks in te voeren. Hij onderstreepte ook het belang van de digitale valutawereld om sancties te helpen omzeilen die zijn opgelegd aan de Russische staat en zijn individuen.

Facebook's nieuwe cryptocurrency-initiatief Diem heeft afstand genomen van zijn moederbedrijf. In een recent antwoord aan Amerikaanse senatoren probeerde het management van de crypto zijn connecties met het moederbedrijf te vervagen door erop te staan ​​dat het een onafhankelijke organisatie was. De stap kwam nadat de Amerikaanse senatoren Facebook opnieuw hadden gebeld nadat het de Novi-portemonnee had onthuld in samenwerking met Coinbase, waarmee gebruikers Paxos-dollars kunnen verzenden en ontvangen in Guatemala en de VS. Senatoren zijn op dit moment helemaal niet overtuigd, zo lijkt het. Diem verklaarde ook dat het geen verbindingen had met de Novi-portemonnee.

De Bitcoin koers zakt naar $62k

Bitcoin is slechts een paar uur voor het publiceren van dit artikel, gedaald tot $ 62k. De digitale valuta bereikte gisteren een opmerkelijk hoogtepunt van rond de $67k, maar zette zijn bull-run niet voort. In plaats daarvan is de Bitcoin koers met ongeveer 7% gedaald om eerdere ondersteuningsniveaus te testen, ruim onder de vorige All Time High van ongeveer $ 64,5k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $65,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts tot rond 03.30 uur toen de koers begon te dalen. De koers zakte snel genoeg naar $64k, maar kaatste snel daarna sterk terug om een ​​dagelijkse high van rond de $66,6k te noteren. Op dat moment leek het erop dat de cryptocurrency zou doorgaan met zijn rally naar $ 70k, maar dat gebeurde niet. In plaats daarvan begon de digitale valuta te dalen. Na verschillende keren heen en weer boven $64k, ging de BTC koers onder het vorige hoogste niveau ooit en is sindsdien niet meer hersteld.

Het verlies van Bitcoin vandaag was voor sommigen onverwacht, maar het was over het algemeen een gezonde correctie onder de bulls die verdere winsten naar boven kunnen maken. Tijdens de laatste bull run had de koers verschillende ups en downs, totdat hij het hoogste punt ooit bereikte van rond de $20k. In het grotere geheel hebben stieren nog steeds veel controle. Als de beren de koers echter onder $60k kunnen trekken, zal er enige nervositeit zijn onder de bull-rangen. Verwacht dus dat de bearish aanval richting die cruciale steun in de nabije toekomst zal plaatsvinden. Het bullish momentum is sterk genoeg om deze neerwaartse beweging aan te kunnen, maar het kan worden getest als handelaren plotseling besluiten winst te gaan nemen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,19 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt was 46,07%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Altcoins volgden Bitcoin eerder vandaag niet en bleven grotendeels stabiel of boekten zelfs enkele prijsstijgingen. Solana (SOL, 6,5%), Chainlink (LINK, 3,5%) en VeChain (VET, 5,5%) boekten allemaal wat winst. De meerderheid van de andere cryptocurrencies boekte kleinere verliezen dan die van Bitcoin.

LINK koers grafiek 

In ander nieuws…..

Mede-oprichter van Paypal gelooft dat hij te weinig heeft geïnvesteerd in Bitcoin

Peter Thiel, mede-oprichter van Paypal en de eerste investeerder in Facebook zelf, is van mening dat hij te weinig heeft geïnvesteerd in Bitcoin en daardoor veel winst heeft gemist. Thiel gaf deze opmerkingen in een recent uitgebreid interview met Bloomberg.

Thiel investeerde in 2004 ongeveer $ 500.000 in Facebook om ongeveer 10,5% van de aandelen te krijgen. Hij verkocht ze echter in 2012 voor ongeveer $ 1 miljard. Als hij ze nog steeds had vastgehouden, zouden ze maar liefst $ 100 miljard + waard zijn geweest volgens de huidige waardering van het bedrijf, waardoor hij een van de rijkste mensen op aarde zou zijn geweest. Thiel zit echter nog steeds in het Facebook-bestuur en is een zeer invloedrijke investeerder.

Thiel heeft er spijt van dat hij eerder geen groter stuk heeft genomen van de Bitcoin-taart. Hij verklaarde ook dat het succes van Bitcoin het verlies van de centrale banken was en dat ze nu bijna worden overgenomen door de digitale valutarevolutie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram