Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws – Cardano of Solana, wie wordt de echte Ethereum-killer?

Cryptocurrency nieuws

De cryptomarkt is weer gloeiend heet - de Bitcoin koers heeft zojuist een nieuwe, spectaculaire all-time high van meer dan $66.930 bereikt, wat blockchain-enthousiastelingen over de hele wereld enthousiast en optimistisch maakte. Zoals altijd werd het succes van BTC ook weerspiegeld in de altcoin-markt, en veel alternatieve cryptocurrencies konden deze week tweecijferige winsten boeken. Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar enkele van de meest interessante ontwikkelingen die de afgelopen 7 dagen in het blockchain-ecosysteem hebben plaatsgevonden!

Solana (SOL) herstelt eindelijk en wordt een van de best presterende munten van de week

De afgelopen weken waren niet zo geweldig voor Solana-investeerders, aangezien SOL regelmatig een van de slechtste presteerders was van alle grote crypto-activa. Zelfs de recente notering van Solana op het enorm populaire handelsplatform eToro was niet genoeg om de bearish prijsactie van SOL te verlichten.

Nu lijkt het erop dat het tij is gekeerd en dat Solana weer een bullish fase ingaat. Deze week is de SOL-prijs met 23,84% gestegen, wat SOL tot een van de top 10 van best presterende grote cryptocurrencies op de markt maakt.

Hoewel de snelle piek van de Solana koers voornamelijk werd veroorzaakt door de nieuwe ATH van Bitcoin, is het vermeldenswaard dat SOL het ook beter heeft gedaan dan BTC - de oorspronkelijke cryptocurrency is de afgelopen 7 dagen slechts met 8,75% gegroeid.

Veel experts zijn ervan overtuigd dat de SOL koers veel te lang is onderdrukt en dat de ATH van Bitcoin op het juiste moment kwam om Solana een broodnodige duw naar boven te geven. Maar zal de SOL koers echt blijven stijgen, zoals de Solana-enthousiastelingen beweren?

Solana koers grafiek 

Cardano doet het slecht eneindigt de week negatief

Solana en Cardano (ADA) worden vaak gezien als directe concurrenten, en deze week was ADA de definitieve verliezer van de strijd tussen twee munten die "Ethereum-killers" wilden worden. In plaats van in prijs te stijgen, is Cardano de afgelopen week met 0,62% in waarde gedaald.

Het is vermeldenswaardig dat Cardano niet alleen waarde verloor ten opzichte van de Amerikaanse dollar, maar ook ten opzichte van Bitcoin. De ADA/BTC-prijsgrafiek vertoont een gestage daling en sommige technische analisten voorspellen dat Cardano's onvermogen om beter te presteren dan Bitcoin een zeer bearish signaal is voor de Cardano koers.

De huidige problemen van Cardano lijken vooral te worden gemotiveerd door de massaal teleurstellende release van de Alonzo-hardfork van het ADA-netwerk. De update die beloofde van Cardano een DeFi-krachtpatser te maken, kan nu duidelijk als een flop worden bestempeld - tot nu toe zijn er nog steeds geen functionele dApps die ADA als hun kernlaag gebruiken.

Cardano koers grafiek 

De SHIB-grafiek ziet er bullish uit: komt er nog een Shiba Inu-uitbraak?

Op het eerste gezicht was de afgelopen week niet zo geweldig voor de meest succesvolle DOGE-kloon. Shiba Inu is met 0,19% in prijs gedaald, terwijl de originele Dogecoin met 5,20% in waarde is gestegen. Technische analisten die kijken ook naar andere factoren dan de spotprijs - zoals het volume van SHIB dat van en naar beurzen wordt overgebracht. Deze wijzen echter op een mogelijke bullish uitbraak van Shiba Inu.

Volgens technische analisten, suggereren de zijwaartse prijsactie van SHIB in combinatie met het gestaag dalende volume, dat SHIB klaar is om snel te pieken en door te gaan met haar missie om DOGE te vervangen. Simpel gezegd, steeds minder mensen zijn bereid hun SHIB-tokens te verkopen, terwijl stieren gewoon lijken te wachten op het juiste moment om meer tokens te kopen.

Een andere bullish factor voor Shiba Inu is het feit dat het aantal actieve SHIB-portefeuilles constant blijft stijgen en onlangs een nieuw record heeft bereikt - momenteel bezitten meer dan 742.000 mensen over de hele wereld wat SHIB.

Het lijkt erop dat de dreiging van SHIB voor Dogecoin steeds ernstiger wordt. Maar natuurlijk, zoals bij alle meme-cryptocurrencies, kan de situatie binnen enkele seconden drastisch veranderen vanwege een enkele tweet.

Walvissen blijven meer LINK kopen - Wordt Chainlink de volgende favoriete cryptovaluta van institutionele beleggers?

De Chainlink koers is de afgelopen 7 dagen met 6,48% gestegen, wat misschien teleurstellend lijkt in vergelijking met andere munten en tokens die winsten van twee cijfers noteerden. Veel onderliggende factoren suggereren echter dat Chainlink in de nabije toekomst een enorme bull run zou kunnen maken.

Het lijkt erop dat, hoewel veel retailers zich voornamelijk op Bitcoin richtten, veel grote investeerders en instellingen geïnteresseerd waren in het verzamelen van meer LINK. Volgens het on-chain analysebedrijf Santiment hebben walvissen onlangs LINK-tokens gekocht ter waarde van in totaal $ 431 miljoen. Maar zal de interesse van walvissen voldoende zijn om Chainlink weer in de top 10 van grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie te brengen?

LINK koers grafiek

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram